• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pokazao zube Totenhemu!

Autor mondo.rs

Crno-beli osvojili bod u duelu sa skupocenim timom iz Londona. Totenhem se nije naigrao u Humskoj. Naprotiv! Na kraju - 0:0!

Fudbaleri Partizana osvojili su bod u prvom kolu Lige Evrope! Na bučnom i ispunjenom stadionu u Humskoj pokazali su zube skupocenom protivniku i bili bolji rival!

Na kraju, timovi su osvojili po bod, u večeri koja će biti pamćena po gostovanju velikog kluba u Beogradu:

PARTIZAN - TOTENHEM 0:0

Bez obzira na odsustvo nekoliko važnih igrača gostiju, takođe oslabljeni tim Marka Nikolića pokazao je ogromnom željom, energijom i konstantnom borbom da je u stanju da mu bude ravnopravan i da bi mogao da zablista u grupnoj fazi LE. Pa i da prezimi u Evropi!

Glasna pesma više od 20.000 navijača na stadionu u Humskoj dokazala je na kraju utakmice da je domaća publika zadovoljna viđenim!

Izuzev prečke Totenhema u prvom minutu, posle prekida, crno-beli su imali konkretnije šanse, pre svega u prvom poluvremenu. Totenhem nije šutirao u okvir gola!

Nažalost, najbolju priliku na meču nije iskoristio Danko Lazović u 24. minutu, kada je njegov šut iz peterca blokirao sveprisutni Jan Vertongen.

Petar Grbić i Miroslav Vulićević konstantno su pretili "pevcima" po desnoj strani, na kojoj se u finišu prvog poluvremena zadesio i Danilo Pantić. I to sam, sa loptom koju mu je sa suprotnog kraja terena poslao Saša Ilić... Međutim, talentovani ofanzivac nije sa ivice kaznenog prostora ozbiljno zapretio Loriju.

Partizan: Lukač - Vulićević, Ćirković (od 68' Marković), Stanković, Volkov (od 54' Petrović) - B. Ilić, Drinčić, S. Ilić, Grbić (od 84' Luka) - Pantić, Lazović.

Totenhem: Lori, Nouton, Facio, Vertongen, Dejvis - Bentaleb, Stambuli - Lenon, Paulinjo (od 58' Lamela), Taunsend (od 58' Soldado) - Kejn.

Vladimir Volkov napustio je igru zbog povrede u 54. minutu, a debitant Lazar Ćirković u 68, kada su počeli da ga muče grčevi. U tom periodu, menadžer "pevaca" poslao je na teren "tešku artiljeriju" - Roberta Soldada i Erika Lamelu, ali mu ni njih dvojica, zajedno plaćeni 64 miliona evra, nisu doneli gostima gol.

Odbrana Partizana delovala je koncentrisano i kada se u nju, u finišu, vratio Branko Ilić iz veznog reda. I jedan i drugi tim napadali su u drugom poluvremenu u talasima, ali konkretnih šansi nije bilo.

Dok se meč bližio kraju, postajalo je jasno da će biti završen remijem, čime je na značaju dobio i rezultat utakmice Bešiktaš - Asteras Tripoli, koji su u Turskoj odigrali nerešeno - 1:1!

Odličan scenario za vicešampiona Srbije, koji će 2. oktobra gostovati u Grčkoj i imati lepu priliku da pobedom zakorači ka drugoj fazi. Ove večeri, u Humskoj je dokazano da je spreman za taj korak, pa i bez važnih igrača kao što su suspendovani Petar Škuletić i povređeni Andrija Živković i Darko Brašanac.

Za kraj, malo statistike: Totenhem je ostvario 409 tačnih pasova naspram 175 Partizanovih. Crno-beli su 11 puta šutirali ka Loriju, naspram tri udarca gostiju ka Lukaču. Engleski tim imao je i veći posed lopte - 61:39 odsto.



PROČITAJTE TOK UTAKMICE:


UTAKMICA JE ZAVRŠENA!


90' Biće odigrana tri minuta nadoknade!

89' Dok se utakmica bliži kraju, svi igrači postaju pomireni sa remijem. Publika glasnom pesmom nagrađuje fudbalere Partizana za pruženo!

85' Čim je ušao, Luka je zaradio i žuti karton. Oštro je startovao na

84' Nikolić vrši i poslednju izmenu. Umesto Grbića na terenu je Predrag Luka. Crnogorac je dobio veliki aplauz zapadne tribine. Zaslužio je. Bio je jedan od najboljih igrača Partizana.

82' Nespretan faul Saše Ilića na oko 20 metara od gola, ali srećom Kejn ne uspeva da zapreti Lukaču. Lopta se odbila od živog zida u polje, pa je ubrzo bila na sredini Totenhemove polovine...

75' Saša Ilić snažno pritrčava odbijenoj lopti na oko 20 metara od gola, ali je levom nogom šalje visoko preko gola. Crno-beli napadaju u talasima. Ilić šutira glavom na jak centaršut Grbića i posle nekoliko napada, ali još jednom prebacuje prečku.

72' Poketino vrši i poslednji izmenu. Kapue ulazi, Stambuli izlazi. Crno-beli opet napadaju, ali borbeni Lazović posle kornera loše udara loptu glavom... Partizan sve vreme borben i disciplinovan. Rezultat je 0:0, ali je utakmica i te kako zanimjiva.

70' Totenhem ponovo pritiska domaće. Saša Marković uneo je energiju sa klupe. Svež je i odmoran.

68' Još jedna izmena među domaćima. Ni novajlija Ćirković očigledno ne može da nastavi, pa će njegovo mesto zauzeti Branko Ilić. Na terenu je umesto debitanta Saša Marković.

67' Partizan je ponovo zapretio, ali je Lazovićeva neodlučnost sačuvala Lorija... Iskusni napadač prihvatio je loptu od Branka Ilića i predugo čekao da šutne. Iznudio je korner, posle kojeg nije viđena nova šansa.

63' Odmah po ulasku Soldada i Lamele Totenhem je stvorio dve šanse. Srećom, nijedna nije završena šutem ka Lukačevom golu. Totenhem sada igra brže, a Partizan odgovara snažnim pritiskom na sredini terena.

62' Još jedan zdravstveni problem za Marka Nikolića. Novajliju Lazara Ćirkovića uhvatio je grč.

60' Umalo još jedna velika šansa za Partizan! Lazović se aktivirao iz ofsajda i zapretio Loriju, koji je odbranio nezgodan udarac.

58' Evo i Totenhemove "teške artiljerije". U igru ulaze Soldado i Lamela. Zajedno su plaćeni 64 miliona evra! Teren napuštaju Taunsend i Paulinjo.

57' Ritam utakmice je opao. Stambuli je povređen.

54' Evo i najavljene izmene. Volkov ne može da nastavi utakmicu. Menja ga Petrović.

51' Još jedna šansa za Partizan! Lazović je izbegao ofsajd zamku, dodao loptu do usamljenog Grbića na 16 metara od gola, ali Crnogorac slabijom - levom nogom šutira loše i slabo. Šteta...

50' Sada pritisak Partizana! Sada Totenhem ne može da iznese loptu sa svoje polovine!

47' Još jedan žuti karton za igrače Totenhema! Dejvis je udario odličnog Grbića dok je ležao na zemlji. Izraelskom sudiji to nije promaklo. Drinčić je izveo "skraćeni korner", Lori bio nesiguran, ali nema prilike za crno-bele.

46' Potencijalni problem za Partizan. Volkov gestikulira ka klupi da ne može da nastavi utakmicu zbog povrede.

Prema zvaničnim klupskim podacima, na stadionu Partizana je 20.000 gledalaca.

- POLUVREME. Ostaje žal za velikom prilikom Partizana u 24. minutu, kada Danko Lazović nije uspeo da pogodi iz peterca. Međutim, borbenost crno-belih nagoveštava uzbudljjivi nastavak.

Trener Partizana može da bude zadovoljan pruženim. Ostaje da se vidi da li će Poketino ubaciti u nastavku nekoga od rezervista - Eriksena, Lamelu, Soldada ili Kapua.

45' Još jedna lepa prilika za Partizan! Saša Ilić proigrao je Pantića sa leve na desnu stranu, mlađani ofanzivac je prihvatio loptu, dotrčao s njom do kaznenog prostora, ali njegov udarac nije bio ozbiljna pretnja Lorijz.

- Utakmica dobija na dinamici. Energični Partizan čvrsto kontroliše situaciju na svojoj polovini i "pokazuje zube" rivalu.

34' Opet Taunsend u centru pažnje! Laktom je udario Volkova pri skoku, ali je sudija Alon Jefet iz Izraela ostavio Totenhem sa 11 igrača na terenu.

33' Žuti karotn za Taunsenda. Vikao je na pomoćnog sudiju zato što je signalizirao njegov faul posle dulea sa Volkovom.

29' Grbić je raspoložen! Opet je sa desne strane proigrao Sašu Ilića, koji je sa desetak metara od gola loše "uhvatio" volej i poslao loptu visoko preko gola.

28' Nekoliko minuta gužbe u petercu Partizana. Međutim, engleski tim posle prekida nije uspeo da zapreti Lukaču.

24' Lazović je nadmurdio naivnog Facija, koga je lopta preskočila i došla do centarfora Partizana, u petercu! Ipak, Ugo Lori bio je na mestu na koje je Lazović jedino mogao da uputi loptu, a Jan Vertongen je sprečio da lopta i dođe do golmana. Šteta...

24' OGROMNA PRILIKA ZA PARTIZAN! Najbolja na meču za sada! Ipak, kiks odbrane Totenhema nije kažnjen!

20' Teren je i dalje loš, kao i prethodnih nedelja. Lazović je poslao loptu ka usamljenom Vulićeviću na sredini terena, a ona je udarila u džombu i pobegla mu. Čak je dobila i ubrzanje.

17' Opet Partizan i opet po desnoj strani! Vulićević je pobegao čuvarima i poslao loptu ka Lazoviću, koji je glavom šalje u gol aut, pod pritiskom odbrane. Crno-beli su se polako oslobodili pritiska.

15' Zapretio je i Partizan! Grbić je prošao po svojoj, desnoj strani, "zalomio" odbranu gostiju i poslao "povratnu" loptu na ivicu kaznenog prostora, gde je Danko Lazović loše šutirao, pravo u čuvara.

11' Lopta je praktično sve vreme kod nogu igrača Totenhema. Partizan uspeva da poveže tek nekoliko dodavanja. Igra se na polovini crno-belih, bližoj južnoj tribini.

- Ceo stadion peva u ritmu. Grobari su napravili lepu atmosferu. Vreme je "idealno za fudbal". Mogli bismo da uživamo u lepoj utakmici.

- Totenhem nije postigao gol na jednoj od poslednjih deset utakmica Lige Evrope.

3' Prva uzbuđenja i pred golom gostiju. Drinčić je centrirao snažno i oštro iz slobodnog udarca, ali je Nouton glavom izbio loptu iz peterca. Išla je u okvir gola.

2' PREČKA! Kejn je zatresao okvir gola crno-belih posle kornera. Šutirao je nogom.

1' Na južnoj tribini je razvijena koreografija, uz poruku: "Danas je dan da budeš velikan!"

0' UTAKMICA JE POČELA!

Ostanite uz MONDO i pratite meč u live tekstualnom prenosu!

18.57 - Igrači su na terenu. Utakmica uskoro počinje.

18.53 - Totenhemu će ovo biti treći put da igra sa beogradskim klubovima u evropskim takmičenijima.

Prvi put je 1963. godine igrao protiv OFK Beograda u Kupu pobednika kupova (oba puta Totenhem je pobedio: 2:1 i 3:1). Potom je i sa Crvenom zvezdom, 1972. godine, ukrstio koplja u Kupu UEFA: u Londonu je bilo 2:0 za "pevce", a u Beogradu 1:0 za Zvezdu.

18.48 - "Izostanak odsutnih jeste veliki problem za nas, to su nam igrači standardne postave, ali mora se bez onih koji nisu tu i mi ne bismo bili Partizan kada bismo zavisili od jednog, dva ili tri igrača. Imamo igrače koji su i evropski potencijali, imamo i igrače koji imaju mnogo toga u svojim evropskim karijerama i sve to, uz ambijent i zajedništvo, daje mi pravo da se nadam da možemo da tražimo neki rezultat. Nije sportski, ni regularno da se zadovoljimo prostim učešćem, već da probamo da pobedimo", rekao je trener crno-belih Marko Nikolić pre utakmice za RTS.

18.45 - Pristalice Totenhema zauzele su svoja mesta na stadionu.



18.40 - 20 minuta pre početka utakmice, ne bi trebalo smetnuti sa uma i podatak da Partizan još nije poražen ove sezone! U kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisan je od Ludogoreca u dve utakmice, obe završene remijem. Bugari su se potom domogli grupne faze Lige šampiona i u utorak propisno namučili Liverpul na Enfildu.

18.35 - I Poketino je odlučio da na teren od početka pošalje dvojicu debitanata. To su Argentinac Federiko Facio, bivši igrač Sevilje, i Francuz Benjamin Stambuli, doskorašnji vezista Monpeljea.

18.33 - Dakle, Nikolić je odlučio da Lazar Ćirković debituje za Partizan baš protiv Totenhema. Novi štoper crno-belih zaigraće u štoperskom tandemu sa Vojislavom Stankovićem.

18.28 - Poznati su i sastavi!

Partizan: Lukač - Vulićević, Ćirković (od 68' Marković), Stanković, Volkov (od 54' Petrović) - B. Ilić, Drinčić, S. Ilić, Grbić (od 84' Luka) - Pantić, Lazović.

Totenhem: Lori, Nouton, Facio, Vertongen, Dejvis - Bentaleb, Stambuli - Lenon, Paulinjo (od 58' Lamela), Taunsend  (od 58' Soldado) - Kejn.

18.26 - Trener crno-belih Marko Nikolić neće moći da računa na Petra Škuletića (suspenzija), Andriju Živkovića i Darka Brašanca (povrede). Pre utakmice je rekao da se o Totenhemu sve zna, a da njega interesuje prvenstveno tim koji vodi.

18.23 - Partizan ima dugu istoriju okršaja sa engleskim klubovima. Može se reći da je u tim utakmicama pisana i istorija kluba.

18.21 - Koliko Totenhem ozbiljno shvata Ligu Evrope govori i statistika. Prošle sezone, "pevci" su u grupnoj fazi pobedili sve rivale (Anži, Šerif, Tromso) u svih šest utakmica, gol-razlikom 15:2! Menadžer tima iz Londona govorio je u sredu o klupskom pristupu tom takmičenju.

18.18 - Vicešampion Srbije takmiči se u Grupi C Lige Evrope. Rivali su mu, osim Totenhema, Bešiktaš i Asteras Tripoli. U sledećem kolu, tim Marka Nikolića gostovaće u Grčkoj, 2. oktobra.

18.15 - Navijači Totenhema krenuli su, uz članove kluba, iz centra grada ka stadionu u 17.00 časova, uz jaku pratnju policije. Fudbaleri Totenhema stigli su u Humsku pola sata kasnije.

DOČEKAJTE MEČ UZ MONDO!

U 19.00 časova na terenu stadiona Partizana počeće meč kakve navijači u Srbiji češće priželjkuju i silno iščekuju. U Humsku, na megdan crno-belima, dolazi skupoceni Totenhem!

Tim Marka Nikolića startovaće još jedno učešće u grupnoj fazi Lige Evrope baš duelom protiv londonskih "pevaca", koji su došli bez nekoliko važnih igrača (Adebajora, Čadlija, Kabula, Rouza, Dembela).

Bez obzira na izostanak navedene petorke, engleski predstavnik ima tim koji je vredan svakog poštovanja, pa bi pred navijačima trebalo očekivati Lorija, Fertongena, Eriksena, Lamelu, Soldada...

Među crno-belima neće biti Petra Škuletića, koji je isključen u drugoj utakmici baraža sa Neftčijem u Bakuu. Takođe, odsustvovaće i povređeni Andrija Živković i Darko Brašanac.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

0 0

mislim da su gosti igrali sa 30% snage!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC