• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Voždovac da izbegne neslavan rekord JSL?

Autor mondo.rs

Očajnim startom sezone, "zmajevi" su se izjednačili sa Čukaričkim iz 2010. godine.

 Može li Voždovac da izbegne neslavan rekord JSL? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Voždovca izgubili su sve duele u prvih šest kola i time izjednačili najlošiji start nekog srpskog kluba od kada se igra Superliga (2006), a verovatno i duže. Bez ijednog boda na startu sezone bio je i Čukarički 2010. godine.

"Brđani" su tek u sedmom kolu odigrali 1:1 sa Jagodinom u gostima, ali su i pored toga imali katastrofalan učinak na kraju. Završili su kao poslednji na tabeli, sa samo pet bodova i to svih pet osvojenih remijima.

Ako narednog vikenda ne uspeju da ostanu neporaženi protiv Mladosti iz Lučana, na svom terenu, "zmajevi" će postati usamljeni kao negativni rekorderi domaćeg fudbala.


Najbliži bodu ove sezone bili su u subotu, kada ih je OFK Beograd savladao golom iz penala dosuđenog u trećem minutu sudijske nadoknade. Prethodno su izgubili od Radničkog 1923, Čukaričkog, Rada, Donjeg Srema i Partizana.

Da su "zmajevi" u ovo prvenstvo ušli suvog grla, pokazuje i podatak da su postigli tek dva gola u šest mečeva, a primili ih čak 14!

Pre samo godinu dana slika je bila potpuno drugačija. Klub sa Dušanovca beležio je odlične rezultate, iako je u elitno društvo srpskog fudbala upao iznenada, posle odustajanja Hajduka iz Kule. To nije iznenadilo igrače i trenera Nenada Lalatovića, koji su već do zimske pauze praktično obezbedili opstanak. Došlo je, ipak, do promene na klupi, Lalatović je otišao u Napredak iz Kruševca, a na njegovo mesto stigao je Zoran Milinković. I sa njim na čelu, ekipa je nastavila da igra dobro i na kraju je prvenstvo završila mimo svih očekivanja, kao sedma na tabeli.

U čemu je onda sada problem?

Trener je ostao isti, a tim je solidan, svakako sposobniji za više nego što je šest poraza u isto toliko mečeva. Tu su nekadašnji igrači Partizana Stefan Babović i Obiora Odita, izdanak škole crno-belih Marko Adamović, zatim bivši polaznici Zvezdine škole, Nemanja Zlatković i Nikola Beljić, iskusni golmani Darko Božović i Nemanja Supić...

Istina, kasno su se "zmajevi" okupili u aktuelnom sastavu, a i više mečeva odigrali su u gostima i na stadionu Obilića, nego na svom igralištu, na krovu tržnog centra, koje iz bezbednosnih razloga ne može da bude domaćin utakmicama visokog rizika. Sve to, međutim, ne bi smelo da bude alibi za ovako loš početak sezone.

Novu priliku da prvi put sa osmesima napuste teren, igrači Voždovca imaće u sredu, kada im u šesnaestini finala Kupa Srbije u goste dolazi prvoligaš Sloga iz Kraljeva.

Što se tiče pomenutog Čukaričkog, za razliku od 2010. godine, slika u klubu sa Banovog brda danas je potpuno drugačija. "Brđani" su prošle sezone prvi put u istoriji izborili izlazak na međunarodnu scenu i trenutno su jedan od najstabilnijih klubova u državi.

Ko zna, možda se i Voždovcu dogodi preokret...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC