• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Despotović provukao Zvezdu u osminu finala Kupa

Autor mondo.rs

Crveno-beli se ispromašivali, ali nekako savladali Borac iz Čačka u šesnaestini finala Kupa Srbije. Gosti u finišu mogli i do izjednačenja...

 Despotović provukao Zvezdu u osminu finala Kupa Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS  Još jednom su fudbaleri Crvene zvezde pobedili, još jednom nisu primili gol, ali i još jednom su odigrali bledo, bezidejno i neubedljivo.

U sredu uveče na "Marakani" je savladan Borac iz Čačka 1:0 za plasman u osminu finala Kupa Srbije, međutim, Nenad Lalatović neće imati mnogo toga pozitivnog da istakne u analizi meča.

Šta više, može se reći da su se crveno-beli provukli u narednu rundu, pošto su gosti u finišu meča imali dve odlične prilike da izjednače, ali je sreća pogledala domaće. Prethodno je i Kahriman uspeo da sačuva vođstvo sjajnom intervencijom…

Odlučujući momenat meča dogodio se u 50. minutu, kada je Đorđe Despotović postigao svoj prvenac u seniorskom timu Crvene zvezde i, ispostavilo se, gol vredan pobede.

Napadač crveno-belih koji je do prvog tima kluba u kojem je ponikao stigao zaobilaznim putem, preko Spartaka iz Subotice i belgijskog Lokerena, dobro je reagovao posle udarca Nenada Gavrića i odbijene lopte gostujućeg golmana Vladimira Bajića. Iskoristio je Despotović to što su ga zaboravili defanzivci Borca i iz prve poslao loptu u mrežu.

...
Izvor: YouTube


Ubrzo posle gola mogla je Zvezda i da duplira prednost, ali se opet ponovio problem realizacije u ekipi aktuelnog šampiona. Od odlaska Nenada Milijaša ekipa Nenada Lalatovića teško stvara gol-šanse, a još teže ih realizuje.

U ovom meču najopasniji po golmana Borca bio je Nenad Gavrić, međutim, doskorašnji krilni fudbaler Napretka iz Kruševca nije uspeo da pronađe put do mreže. Lepo ga je nekoliko puta proigrao Daniel Avramovski, talentovani makedonski vezista koji je u dosadašnjem toku sezone istakao možda i najveću kandidaturu da zameni Milijaša, ali bi mogla da zabrine povreda zbog koje je ranije izašao iz igre.

Izvor: MN PRESS
Šanse su imali i Darko Lazović, igrač od kojeg se mnogo toga očekivalo ove sezone, a koji igra daleko ispod svojih mogućnosti, zatim Đorđe Rakić, standardni centarfor koji je ovaj put ušao sa klupe i Aleksandar Katai, "novajlija" koji je stigao u finišu prelaznog roka, ali i koji je u poslednje dve utakmice nagovestio da bi mogao da bude dobro pojačanje kada uđe u formu.

Posebno treba istaći Damira Kahrimana, jer da u 64. minutu nije maestralno reagovao na šut Mašovića glavom, možda bi se sada pisalo o drugačijem ishodu utakmice...

Crvena zvezda i Borac uskoro će se ponovo sastati, ali u prvenstvenom duelu. Taj meč trebalo bi da se igra u nedelju u Čačku, ali je moguće da dođe do odlaganja čitavog sedmog kola zbog najavljene Parade ponosa u Beogradu.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Planić, Pavićević, Antić – Grujić – Avramovski (63. Ristić), Lazović (73. Katai), Gavrić, Jović (69. Rakić) – Despotović,

BORAC: Bajić, Obradović, Miletić, Drašković, Radunović, Mutavdžić, Božić, Nešović (64. Jevtović), Šunjevarić (58. Milojević), Mašović (73. Đerić), Đenić.

TOK UTAKMICE:

Izvor: MN PRESS   Kraj.

- Uspela je Zvezda da se, uz dosta sreće, odbrani od napada gostiju i u poslednjih pet minuta ponovo preuzme inicijativu. Mogli su crveno-beli i da uvećaju prednost, ali je izostala realizacija.

- Još jednom umalo izjednačenje!
U 83. minutu Stefan Milojević je imao sjajnu priliku u petercu Zvezdinog kaznenog, posle prodora Jevtovića, ali je "spustio" loptu pored gola. Mnogo, mnogo sreće imali su domaći u tom trenutku.

- Slična akcija kao nekoliko minuta ranije, ali je ovaj put u prilici za Crvenu zvezdu bio Aleksandar Katai. Za razliku od Rakića, probio je po levoj strani, međutim i njegov šut u dalji ugao po zemlji otišao je pored gola.

- Solo akcija Đorđa Rakića u 80. minutu, ali je neprecizno šutirao iz trka, po zemlji u dalji ugao.

- Iznenada velika prilika za Borac u 75. minutu! Pavićević je loše reagovao, a Mutavdžić se našao u šansi, ali je šutirao pored gola. Tražili su gosti penal smatrajući da je defanzivac Zvezde igrao rukom, ali arbitar Čepegi Kiš nije tako mislio.

- Još jednu priliku da se po drugi put upiše u strelce imao je Despotović, ali je u 65. minutu na odličan centaršut Petkovića napadač crveno-belih šutirao glavom pored gola.

- Umesto Daniela Avramovskog koji se žali na povredu, u timu domaćih je mladi Mihailo Ristić. I gosti su napravili promenu. Umesto Nešovića od 64. minuta igraće napadač Jevtović.

- Borac je imao sjajnu priliku da izjednači u 64. minutu, ali je šut Mašovića glavom "panterskom" intervencijom zaustavio Damir Kahriman.

- Umalo da Zvezda duplira prednost u 58. minutu, ali je Despotović pogodio samo spoljni deo mreže. Antić je prethodno lepo centrirao sa leve strane, a Bajić "boksovao" loptu. Kao i kod gola, do nje su opet došli igrači Zvezde, Avramovski, ali se od njega odbila do Despotovića koji je brzo šutirao, mada je možda mogao i da proigra Makedonca koji je ušao u sredinu i bio u boljoj poziciji.

- GOL, Crvena zvezda vodi 1:0 od 50. minuta golom Đorđa Despotovića!
Nenad Gavrić je šutirao sa ivice kaznenog, iskosa levo, a golman Borca Vladimir Bajić odbio loptu samo do usamljenog Despotovića, koji ju je iz prve poslao u mrežu sa desetak metara.



- Drugo poluvreme počelo je bez izmena.

Prvih 45 minuta igra se odvijala uglavnom pred kaznenim prostorom Čačana, ali kao i prošle subote protiv Novog Pazara, tako i ovaj put u igri Crvene zvezde nedostaje ideja. Nikako da domaći igrači pronađu rešenje za odbranu gostiju.

Poluvreme.

- Prečka je spasila gol Borca u 44. minutu! Despotović je šutirao glavom na centaršut iz kornera, a Petković na isti način skrenuo loptu, ali je okvir gola sačuvao mrežu Čačana.

- Žuti karton zbog simuliranja za štopera Crvene zvezde Sava Pavićevića koji je pokušao da iznudi faul Obradovića u kaznenom prostoru Borca. Jasno je bilo da nema faula.

- Najbolja šansa u dosadašnjem toku meča. U 31. minutu opet je Avramovski uposlio Gavrića, koji se našao "oči u oči" sa golmanom gostiju. Šutirao je iskosa sa leve strane, ali je Borčev čuvar mreže Vladimir Bajić bio uspešniji.

Izvor: MN PRESS - Odlično je Avramovski driblingom omogućio Gavriću da šutira sa distance, gađao je dalji ugao, međutim, nedovoljno precizno. Bilo je to u 30. minutu.

- Dobar šut Nenada Gavrića posle greške defanzivca Borca u 20. minutu, po zemlji sa 17 metara, ali pored gola.

- Odličnu šansu u 17. minutu imao je napadač Borca Dejan Đenić, ali je iz okreta, sa 12 metara po sredini kaznenog, šutirao preko gola.

- Zvezda je preuzela inicijativu i sve češće napada.

- U 11. minutu Luka Jović jje posle centaršuta iz kornera uspeo da sa prve stative glavom prosledi loptu na drugu, ali je tamo Đorđe Despotović za malo zakasnio da postigne pogodak.

- Odličnu šansu u 7. minutu imao je Darko Lazović, ali je želeo da asistira, umesto da je šutirao, pa je odbrana Borca uspela da otkloni opasnost. Prethodno je Avramovski lepo "izbacio" Petkovića na desnoj strani, a on u sredini pronašao kapitena.

- Gosti su hrabro ušli u meč i igrjau otvoreno. Već u drugom minutu imali su korner i deluje da nisu došli na "Marakanu" da se brane. Nadamo se da će tako i nastaviti i da ćemo gledati uzbudljiv meč.

- U odsustvu Nikole Mijailovića kapiten Zvezde je Darko Lazović, koji je ponikao upravo u Borcu iz kojeg je stigao na "Marakanu".

- Meč sudi Robert Čepegi Kiš iz Subotice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC