• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U srpskom fudbalu je zabranjeno zarađivati"

Autor mondo.rs

Jedan od čelnika Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, tvrdi da je fudbal danas jedina delatnost u Srbiji gde je zabranjeno zaraditi, a moraš da uložiš i zbog toga smatra da je neophodna promena Zakona o sportu.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić ocenio je da je za privatizaciju fudbalskih klubova u Srbiji neophodno promeniti Zakon o sportu, kako bi se potencijalnim strateškim partnerima omogućilo da zarade novac.

"Dok god se ne izmeni Zakon o sportu nema strateških partnera. Zakonom mora da se dozvoli promena pravne forme. Sadašnji Zakon o sportu, članovi 72 i 94, onemogućavaju svakog investitora da uđe sa svojim privatnim kapitalom i da zaradi, zbog obaveze reinvestiranja. Fudbal je danas jedina delatnost u Srbiji gde je zabranjeno zaraditi, a moraš da uložiš", izjavio je Terzić Tanjugu.

On je istakao da je FSS propustio veliku priliku da utiče na donošenje prethodnog Zakona.


"FSS bi trebalo da bude partner MOS-u sa konkretnim rešenjima i mora da bude aktivniji prilikom donešenja Zakona o sportu. Svi srpski klubovi su u velikim problemima zbog ambijenta i zakonske regulative i potreban je svež kapital, svi su na ivici bankrota i to je zvaničan izveštaj finansijskog revizora. Od Zvezde, Partizana, pa do svih ostalih, svi imaju veće dugove nego vrednost imovine", istakao je Terzić.

Prema njegovim rečima dug crveno-belih je konstantan na sumu od oko 50 miliona evra.

"Zvezda je po knjigama dužna 53 miliona evra, a ima i pet miliona potraživanja koje će teško naplatiti. Faktički između 48 i 53 miliona se kreće dug. U klubu sam tri meseca i zadovoljan sam urađenim, pošsto je u momentu kada sam došao bila je finansijska dubioza, račun je bio u blokadi, igrači su imali pravo na raskid na štetu kluba, ali smo to zaustavili. Okupili smo tim, doveli trenera Lalatovića i počeli prvenstvo, što je bila naučna fantastika s obzirom na situaciju kada sam došao 19. juna. Mogu da kažem da izvlačimo maksimum iz postojećeg ambijenta", zaključio je Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC