• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiks Zvezde pred pauzu i derbi!

Autor mondo.rs

Iznenađujuć rezultat na "Marakani" u 8. kolu Jelen Superlige: Crvena zvezda – Voždovac 2:2.

 Kiks Zvezde pred pauzu i derbi!  Izvor: MN PRESS

Upozoravali su iz Crvene zvezde da poslednje mesto na tabeli za Voždovac nije realan prikaz kvaliteta "zmajeva" i bili su u pravu.

Tim koji je do prošlog kola imao šest vezanih poraza, a onda savladao Mladost iz Lučana, uspeo je da odoli većini od brojnih napada šampiona i "Marakanu" napusti neporažen:

Crvena zvezda – Voždovac 2:2 (1:2)!

Moglo bi se čak reći i da je Zvezda "iščupala" bod pošto, iako je bila ofanzivnija i stvorila mnogo, mnogo više prilika, dva puta je morala da "juri" prednost gostiju.


"Zmajevi" su poveli u 7. minutu preko Nenada Injca. Izjednačio je Nenad Gavrić u 23, a novu prednost Voždovcu doneo je Nikola Beljić tri minuta pre odlaska na odmor. U drugom poluvremenu crveno-beli su krenuli na "sve ili ništa" i to im se isplatilo posle samo pet minuta, kada se kapiten Nikola Mijailović iskupio za grešku kod drugog gola gostiju.

Brojni napadi koji su potom usledili i akcije pred golom Nemanje Supića ostali su nedovršeni...

Kiks crveno-belih došao je verovatno kada su na "Marakani" najmanje želeli, kolo uoči "večitog derbija" sa Partizanom. Srećom po Nenada Lalatovića i njegov tim, predstoji dvonedeljna pauza zbog termina rezervisanog za reprezentacije, tako da će biti vremena da se greške analiziraju i isprave.

A propusta u igri Zvezde ima i to ne malo...

Već nedeljama, praktično od odlaska Nenada Milijaša, crveno-belima nedostaje kreativnost, nedostaje im igrač koji će preuzeti odgovornost i organizovati napade. Košarkaškim rečnikom, nemaju dobrog plejmejkera.

Delovalo je da bi to mogao da bude mladi reprezentativac Makedonije Daniel Avramovski, ali je on više van terena nego na njemu. Što zbog povreda, što zbog prehlade...

Očekivalo se da, kada fizički bude u stanju da izdrži ceo meč na terenu, ulogu lidera preuzme Miloš Bosančić, međutim, do se i dalje ne primećuje na terenu. Ispod očekivanja igraju i Darko Lazović i Nejc Pečnik, a sve to stvara problem realizacje, odnosno stvaranja prilika napadačima. Istina, ove subote ih je bilo, ali se Đorđe Despotović ispromašivao...

Do ove utakmice najsigurnije je delovao mladi golman Predrag Rajković, ali je i on morao da kapitulira prvi put ove sezone. I to dva puta, ali prvenstveno greškama saigrača iz defanzivne linije. Prvo je na centaršut iz prekida usamljen ostao Injac, a potom su Lazić i Mijailović nespretno reagovali.

Za potencijalnih "plus četiri" u korist Partizana (u slučaju da crno-beli u nedelju savladaju Mladost u Lučanima, a potom i OFK Beograd u odloženoj utakmici sedmog kola).

ZVEZDA: Rajković - Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović - Kovačević - Bosančić (89. Ristić), Pečnik (83. Katai), Lazović, Gavrić (76. Jović) - Despotović.

VOŽDOVAC: Supić - Petrović, Kitanovski, Nikolić, Zlatković, Pavlović, Beljić (85. Džugurdić), Mihajlov, Škerjanc (90+5. Adamović), Babović, Injac (70. Odita).

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA:

Izvor: MN PRESS Kraj.

- Umalo 3:2 za Zvezdu u poslednjim trenucima meča! Mijailović je odlično centrirao sa leve strane, a Luka Jović šutirao glavom sa pet metara - preko gola!

- Još jednom se Mijailović iskupio za grešku kod drugog gola gostiju. Ovaj put ne tako što je postigao gol, već tako što je spasao svoj tim poraza. U 89. minutu odlično je reagovao ispred Škerjanca, kojeg je lepo pokušao da proigra Obiora Odita.

- Još deset minuta do kraja, gosti se i dalje uspešno brane, tako da sve više raste nervoza među domaćim igračima.

- Od 76. minuta u timu Crvene zvezde je ponovo Luka Jović. Nije ga bilo neko vreme u planovima Lalatovića, a večeras je dobio šansu umesto Nenada Gavrića. Dakle, opet na krilu...

- Neće gol Despotovića večeras! U 75. minutu Savo Pavićević je napravio izlet u napad i oštro ubacio loptu u peterac gostiju, ali je napadač crveno-belih zakasnio da je zakači i pošalje u gol. Bila je to jedna od brojnih prilika za Đorđa Despotovića u ovom meču.

- Umalo 3:2 za Crvenu zvezdu u 59. minutu. Bosančić je odlično centrirao iz prekida na levoj strani, a Despotović bio najviši u skoku, ali je šutirao glavom preko gola.

- GOL, 2:2 od 50. minuta golom Nikole Mijailovića. Iskupio se kapiten Crvene zvezde za grešku kod drugog pogotka gostiju. Oštro je šutirao sa ivice kaznenog posle centaršuta iz prekida i gužve pred golom Voždovca. Imao je i sreće levi bek crveno-belih, pošto je lopta zakačila Todora Petrovića i od stative se odbila u mrežu.

...
Izvor: YouTube


- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme.

Neočekivan rezultat na "Marakani" posle prvih 45 minuta. Crvena zvezda je u meč ušla kao apsolutni favorit protiv poslednjeplasiranog Voždovca, ali su ih "zmajevi" iznenadili. Imali su domaći igrači više prilika, međutim, gosti su ti koji vode, tako da nas verovatno čeka uzbudljiv nastavak meča...

- GOl, 2:1 za Voždovac pogotkom Nikole Beljića u 42. minutu. Katastrofalno je reagovala odbrana Zvezde posle dugačkog ispucavanja golmana Voždovca, Nemanje Supića. Prvo je Lazić promašio loptu glavom, a potom se obrukao Mijailović koji ju je promašio u nameri da je pošalje što dalje od gola. Sve to dobro je pratio Beljić i uspešno šutirao pored Rajkovića. Zanimljivo, 31-godišnji Beljić je ponikao upravo na "Marakani", ali je posle nekoliko godina "kaljenja" prešao u OFK Beograd, a potom igrao i u Grčkoj.

...
Izvor: YouTube


- Odličan šut Davora Škerjanca iz Voždovca u 35. minutu. Slovenački fudbaler je "odapeo" po lopti sa skoro 30 metara, ali je bio za malo neprecizan.

- Domaćin potpuno dominira od izjednačenja, ali se odbrana Voždovca uspešno brani. U toku je 33. minut.

- U istom minutu kada je izjednačila, Zvezda je mogla i da povede, ali Despotović nije dobro zahvatio loptu glavom.

- GOL, 1:1 od 23. minuta, pogotkom Nenada Gavrića. Vezista crveno-belih postigao je drugi gol u dva uzastopna meča, pošto je ostao usamljen na drugoj stativi posle oštrog centaršuta Darka Lazovića sa desne strane. Prethodno ga je Despotović lepo proigrao.

...
Izvor: YouTube


- Gostujući igrači od početka igraju otvoreno, što im se isplatilo već u 7. minutu. Prvi put ove sezone savladan je Predrag Rajković, tako da će ostati na sedmom mestu liste golmana sa najdužim periodom bez primljenog gola u domaćem prvenstvu.

- GOL, 1:0 za Voždovac pogotkom Nenada Injca u 7. minutu! Napadač "zmajeva" umakao je na drugoj stativi Marku Petkoviću i Savu Pavićeviću posle centaršuta Stefana Babovića iz prekida.

Pogledajte OVDE prvi pogodak koji su crveno-beli primili ove sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC