• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žarić za MONDO: Nisam ni svjestan da je ovo kraj!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Prijateljska utakmica sa Crvenom zvezdom bila je posljednja za Draška Žarića u crveno-plavom dresu. Od aktivnog bavljenja fudbalom, nekadašnji kapiten "Velikana iz Platonove ulice" oprostio se u velikom stilu.

 Žarić za MONDO: Nisam ni svjestan da je ovo kraj! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Draško Žarić, dugogodišnji kapiten Borca, "okačio je kopačke" o klin u prijateljskom meču sa Crvenom zvezdom (1:2), koji je odigran na banjalučkom Gradskom stadionu.

Nakon nekoliko minuta meča sa beogradskim crveno-bijelim, napustio je teren ispraćen je gromoglasnim aplauzom sa tribina Gradskog stadiona. Direktor Banjalučana Robert Zrilić uručio mu je uramljen dres Borca sa brojem 22.

Iskusni defanzivac nakon utakmice nije mogao da sakrije emocije.

"Pomiješana su mi osjećanja. S jedne strane tu je kraj moje karijere, a s druge jedna prelijepa fudbalska atmosfera, nešto što neću doživjeti više, bar na ovaj način. Fudbal se igra zbog ovakvih utakmica, to će mi nedostajati. Ali zbog nekih realnih uslova, tu su godine i sve ostalo, logično je da se oprostim, ali sigurno ću ostati u fudbalu na neki način", poručio je Žarić.

Posljednji put prošao si kroz tunel, ušao u svlačionicu i skunuo dres Borca. Kako si se osjećao?

"To je stvarno teška situacija, jednostavno ne može se opisati riječima. Ko ne doživi to kao sportista, ne može da to komentariše. Pomiješana su mi osjećanja, vjerovatno ću biti svjestan svega tek kada se ovo slegne", istakao je nekadašnji kapiten Borca.

Ipak, Žarić ne može bez fudbala.

"Kopačke sam okačio za aktivno igranje, ali sa prijateljima, takođe bivšim sportistima, uvijek će ih biti moguće obući za neki rekreativni teren", poručio je za kraj Žarić.

Žarić je jedan od najtrofejnijih fudbalera koji je nosio dres Borca u poslijeratnoj istoriji. Sa crveno-plavim, bio je šampion Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, te osvajač Kupa RS i BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC