• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pečnik o derbiju i duelu sa Ilićem iz 2005. godine

Autor mondo.rs

Slovenački vezista Crvene zvezde pričao o predstojećem "večitom" derbiju i prisetio se, po njegovim rečima, brutalnog crvenog kartona nad subotnjim rivalom Brankom Ilićem.

 Pečnik o derbiju i duelu sa Ilićem iz 2005. godine Izvor: MN PRESS

Prošle sezone jedan od najboljih igrača šampionskog tima Crvene zvezde, Nejc Pečnik, predstojeći duel sa Partizanom u gostima (subota, 19 časova, TV Arena Sport 1) dočekuje u nešto drugačijem raspoloženju nego prethodna dva.

Bogatiji je za prošla iskustva, ali je tada imao lakšu ulogu nego što će imati ovaj put.

Pre godinu dana na "Marakani", slovenački vezista debitovao je u "večitom" derbiju srpskog fudbala pobedom 1:0. Bio je nov i u senci Nenada Milijaša, Miloša Ninkovića, Abiole Daude, Filipa Kasalice...

Potom je u drugom delu sezone Zvezda poražena na stadionu Partizana (1:2), ali je Pečnik u tom meču bio prinuđen da igra desnog beka umesto "rovitog" Marka Petkovića.

Imao je, dakle, u oba slučaja alibi ako ne odigra dobro, ali se ispostavilo da mu to nije bilo potrebno.

Izvor: MN PRESS



Ovaj put, slovenački reprezentativac je, kao jedan od najiskusnijih u timu, taj od kojeg se očekuje da "povuče" saigrače. Problem je, međutim, što ne igra u očekivanoj formi.

"Apsolutno prihvatam kritike. Moja statistika nije kao prošle godine, ali je statistika ekipe bolja nego prošle sezone u ovom periodu. Fizički se stvarno dobro osećam i očekujem svoje bolje partije. Bitno je da nemamo loše rezultate kao ekipa, jer je tim na prvom mestu", istakao je Pečnik.

Zvezdina prednost u odnosu na Partizan?


"Mogu da se ponovim od prošle godine i kažem da je to kolektiv. Svi problemi su nas ujedinili, ima novih igrača i potrebno je još malo da se napravi 'hemija' kao prošle sezone, ali mislim da je naša prednost neviđena želja za uspehom prisutna u celom klubu. Pogotovo trener ima izraženu tu želju i ako bude uspeo da je prenese na saigrače, mislim da je to naša najveća prednost.

Ne samo što je 'Zvezdino dete', nego se vidi da Lalatović ima pobednički mentalitet i jak karakter. Čak i na treningu uveh zahteva da se pobedi".

Marko Petković i ovaj put neće biti u startnoj postavi, tako da će Slovenac verovatno ponovo morati da igra povučenije nego uobičajeno.

"Pričao sam sa trenerom, ali nije još odlučio. Spreman sam, naravno, za bilo koju ulogu. I prošle sezone sam rekao da sam timski čovek i da se uvek podredim ekipi. Kako šef odluči, tako će biti".

Pred prvi derbi u prošloj sezoni Partizan je imao četiri boda prednosti. Ovaj put ima jedan, ali i utakmicu manje sa OFK Beogradom pa mnogi smatraju da mu to dođe na isto.

"Ne, sada je 'minus jedan'! Mislim da situacija nije ista kao prošle sezone, jer smo tada imali mnogo slabije rezultate do derbija, a sada imamo dobre rezultate i nemamo čega da se plašimo. Jeste da Partizan ima sve pobede, poštujemo to, ali gledaćemo kako da popravimo našu igru. Iako imamo dobre rezultate, trebalo bi da igramo bolje i nadam se da će to biti već na derbiju", priželjkuje slovenački reprezentativac.

U debitantskom nastupu kada su u pitanju "večiti" derbiji, Pečnik je jednim sjajnim driblingom "kupio" mnoge navijače Crvene zvezde, a crveno-beli su pobedili. Kaže da bi se ovaj put odrekao atraktivnih poteza, ako bi to značilo osvajanje tri boda.

Nejc
Izvor: YouTube


"Dugo već nisam napravio nešto... Daj Bože pa da to bude u subotu, ali voleo bih i da ne bude atraktivnog poteza ako ćemo da pobedimo. Odgovarala bi nam tri boda, ali videćemo šta će da se desi. I kada je neko 'bežao' 10, 15 bodova bile su neizvesne utakmice, tako da ne mogu da prognoziram. Verujem da će biti zanimljiva utakmica".

U prošlom derbiju Pečnik je na svojoj strani imao dvojicu Slovenaca (trenera Slavišu Stojanovića (iako se on u Sloveniji vodi kao Srbin) i štopera Dejana Kelhara), a ovaj put za rivala će imati velikog prijatelja, Branka Ilića.

Pečnik je na svom Instagram profilu već najavio "peglanje" sa saigračem iz reprezentacije.

"Mi smo baš dobri drugari i bila je to šala, ali naravno da neće on mene štedeti, niti ću ja njega. Ako bude duel, obojica ćemo u njega sigurno ući muški".

Vezista, po potrebi bek, crveno-belih sa osmehom se prisetio prethodnog meča koji je igrao protiv Ilića.

Partizanova prednost u odnosu na Zvezdu?


"Nije im otišlo mnogo igrača, a došli su novi. Uigraniji su od nas i to je njihova prednost".

"Igrali smo jedan protiv drugog i napravio sam brutalan crveni karton na njemu. Bio je to start za koji su u Sloveniji rekli da bih dobio sedam utakmica suspenzije", podsetio se Pečnik.

Bilo je to u oktobru 2005, kada se kao član Celja radovao pobedi protiv Domžala 3:2.

"Dali smo gol za 3:2 u 89. minutu. On je iznosio loptu kao štoper ili vezni, ne sećam se, a ja sam mu uleteo sa dve noge u bubrege! Ne znam šta mi je bilo, takav start nisam napravio u životu, a eto, baš na njemu. Pričali smo o tome i ne verujem da će opet biti tako. Što se tiče naboja i on jedva čeka početak derbija. On je partizanovac od malena, pratio je derbije i pre mene, tako da dobro zna kakva je atmosfera. Naravno, nije isto kada igraš, pa ćemo videti... To su utakmice za koje se živi", zaključio je Nejc Pečnik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC