• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Banat sa desetoricom sapleo Zvezdu

U blatu zrenjaninskog stadiona "Karadjordjev park" ostala su dva Zvezdina boda u trci za Partizanom, koji od subote beži večitom rivalu pet bodova.

 MSL: Banat sa desetoricom sapleo Zvezdu  Izvor: MONDO

Fudbaleri Banata, sa desetoricom igrača od 38. minuta, uspeli su da u finišu meča stignu do izjednačenja i kazne indolentnost šampiona. U 19. kolu Meridian Superlige, Banat - Crvena zvezda 2:2 (1:1).

Zvezda je u Zrenjaninu dva puta vodila, imala igrača više, vođstvo do 77. minuta, a na kraju je mogla da ostane i bez tog jednog boda. Ipak, Ranđelović je zaustavio šut Baljka.

Pre toga, u pomenutom 77. minutu, drugo poravnanje doneo je dvadesetogodišnji Goran Vujović, što je gotovo šokiralo crveno-bele, koji su već razmišljali o povratku kući, posle gola Nenada Jestrovića u 64. minutu.

Trener Zvezde Aleksandar Janković uveo je iskusnog golgetera u 58. minutu, kada je postalo jasno da startna postava ne može da probije odbranu desetorice igrača Banata, a Jestrović je šest minuta kasnije, sa pet metara smestio loptu u mrežu golmana mlade reprezentacije Nenada Filipovića - 1:2.

Vodila je Crvena zvezda i u prvom poluvremenu, kada je Milanko Rašković vešto kaznio seriju grešaka Zrenjaninaca pred svojim golom. Međutim, malo pre isključenja Veselinova zbog dva žuta kartona, na 1:1 poravnao je Željko Milošević glavom, posle dobro izvedenog prekida sa leve strane.

Defanzivac je snažno zahvatio loptu sa desetak metara, koju je Ranđelović samo ispratio u mrežu. Time se Milošević iskupio za grešku kod Raškovićevog gola.

Remi u Zrenjaninu "začinio" je Nenad Đorđević, stoper Partizana, čiji je gol presudio meč u Humskoj sa Sartidom - 1:0 (1:0). Crno-beli nisu blistali, ali su upisali tri boda, što im je bilo preko potrebno posle prošlonedeljnog poraza od večitog rivala.

Crna, skoro tragična serija fudbalera OFK Beograda nastavila se i u drugom prolećnom kolu. "Romantičari" su remizirali na svom terenu sa ekipom Mladosti iz Lučana - 1:1 (1:0), tako da i dalje ostaje da su poslednju pobedu ostvarili 3. novembra 2007. godine.

Od tada zabeležili su dva remije i pet poraza!

Prednost domaćinu na Karaburmi doneo je novajlija iz Srema, Brazilac Oliveira, koji je došao poslednjeg dana zimskog prelaznog roka. Ipak, gol veziste u nadoknadi vremena prvog dela igre nije bio dovoljan da se crna serija prekine.

Izjednačenje i bod Lučancima doneo je Grkajac u 68. minutu, a do kraja je moglo da bude i gore po Beogradjane.

Renovirani Čukarički, sa devetoricom novih igrača od januara meseca, na startni prolećni poraz prošlog vikenda na svom terenu od Bežanije (0:2) odgovorio je pobedom u gostima. Stradao je Napredak u Kruševcu - 0:2 (0:1).

Golove za "brđane" postigli su Bogdanović i Marković.

Rezultati 19. kola Meridian Superlige:

Borac Čačak - Bežanija 3:1 (1:0)
/Jeftić 33, 56, Spasojević 78, Milutinović 90+1 - Pajović 77/

Banat - Crvena zvezda 2:2 (1:1)
/Milošević 33, Vujović 79 - Rašković 14, Jestrović 64/

Partizan - Smederevo 1:0 (1:0)
/Đorđević 35/

Napredak - Čukarički 0:2 (0:1)
/Bogdanović 38, Marković 77/

OFK Beograd - Mladost L. 1:1 (1:0)
/Oliveira 45 - Grkajac 68/

U nedelju:

Vojvodina - Hajduk Kula

TABELA: Partizan 44, Crvena zvezda 39, Vojvodina (-1) 34, Borac Čačak 27, Čukarički 26, OFK Beograd 23, Smederevo 21, Banat 21, Mladost Lučani 21, Napredak 19, Hajduk Kula (-1) 16, Bežanija 13.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC