• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Crno-beli pamte tri boda, ne i igru

Partizan je uz mnogo, mnogo sreće, pobedio Smederevo 1:0. Gosti propustili nekoliko velikih prilika. Strelac gola Nenad Đorđević u 35. minutu.

 MSL: Crno-beli pamte tri boda, ne i igru Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana još se nisu oporavili od teškog poraza u "večitom derbiju" i samo zahvaljujući sreći i lošem danu napadača Smedereva uspeli su da osvoje tri boda na svom terenu (1:0, strelac Nenad Đorđević).

Mnogi novinari pisanih medija pitali su se posle meča - koga proglasiti igračem utakmice u kojoj je Smederevo imalo najmanje pet, šest izglednih prilika, a od toga bar dve stopostotne. Zato i ovakav naslov, jer nije Partizan osvojio bodove, već ih je Smederevo izgubilo.


"Obećali smo da ćemo namučiti Partizan i to smo i uradili. Mislim da smo nezasluženo poraženi, već smo mogli da ostvarimo povoljniji rezultat. U prvom poluvremenu smo odlično parirali i primili smo gol posle glupog i nepotrebnog prekršaja...Ali to je fudbal. U odnosu na jesenji deo, sada igramo agresivnije i brže i verujem da će Smederevo izboriti opstanak", rekao je posle meča trener Smedereva Radmilo Ivančević.

Trener Partizana Slaviša Jokanović promenio je tim u odnosu na onaj koji je doživeo debakl protiv Crvene vezde. Darko Maletić i Ednmilson preseljeni su na klupu, a Stevan Jovetić se neposredno pred duel sa Smederevom povredio. Priliku je od početka dobio Risto Lakić na poziciji desnog beka, ali je posle samo 20 minuta zamenjen, što je Jokanović obrazložio time da je lakić u petak imao lakši saobraćajni udes i da je zbog toga bio dekoncetrisan.

Do 35. minuta, Partizan je bio potpuno bezopasan, što se ne bi moglo reći za ekipu Smedereva, koja je najbolju priliku do tada imala u 10. minutu, kada je lob Nenada Mladenovića završio iznad gola, nesigurnog Darka Božovića.

Jedini gol na meču postignut je u 35. minutu. Najpre je Ivan Obradović srušen na obodu šesnasterca Smedereva. Zoran Tošić je centrirao, a Nenad Đorđević lavom zakucao loptu u mrežu Smedereva.

Do kraja prvog dela ponovo je Smederevo imalo dve dobre prilike. U 38. minutu Nemanja Đurović je šutirao preko gola, a 45. minutu i lukavi udarac kapitena Milorada Zečevića završio je pored mreže crno-belih.

Odmah u nastavku Smederevo je imalo još jednu veliku priliku. U 48. minutu lopta se bukvalno šetala kroz šesnaesterac Partizana, odbrana domaćina je bila indolentna, a i pravo je čudo kako je niko od fudbalera Smedereva nije ubacio u mrežu, iako je prolazila i na samo tri metra od Darka Božovića!

Jednu od retko dobrih akcija u ovom meču, Partizan je izveo u 55. minutu, kada je Slaven Stjepanović, koji je igrao pd prvog minuta, šutirao pravo u golmana Dejana Rankovića.

Poslednjih desetak minuta dešavalo se ono što se retko viđa na stadionu na Topčiderskom brdu - Partizan se branio kako je znao i umeo, a prekidi su ponovo bili bolna tačka crno-belih. Srećom po njih, ovaj put nekažnjena.

Dakle, Partizan je od ekipe koja igra najlepši fudbal kao igračka "Transformes", postao ekipa koja ne pravi akcije, deluje smušeno u defanzivi, srednji red bez prave ideje. Mnogo je rada pred Jokanovićem.

"Smederevo nas je stvarno namučilo! Prošla nedelje nam nije bap bila laka, ali eto, nekako smo uspeli da se konsolidujemo i osvojimo tri boda", rekao je Jokanović i potom potvrdio ono što je i oko 3.000 gledalaca videlo svojim očima: "Bodove smo osvojili požrtvovanošću, više nego kvalitetom".


Jokanović za sada ne vidi spas za lošu igru odbrane u prekidima, iako je dodao da se na tome radilo. Na meču protiv Smedereva dešavalo se da Lamin Dijara, kao igrač odbrane, interveniše i otklanja opasnost od svog gola!

Trener Partizana veruje da će njegov tim ipak biti bolji. "Pred nama je dosta rada. Znam da publika želi više, da vidi drugačiji Partizan, ali i ekipa i ja to želimo. Zato sam uveren da će Partizan izgledati bolje kako vreme odmiče".

Mnogo bolji od svojih igrača, bili su navijači Partizana, koji su sa južne tribine sve vreme pružali podršku. Iako ih poraz u derbiju sigurno mnogo više boli, izgleda da su ga oni pre zaboravili, nego fudbaleri u crno-belim dresovima.

Grobari su otpevali i najnoviji "hit" posvećen nekadašnjem generalnom sekretaru crno-belih Žarku Zečeviću sa kojim su "u ratu" više godina. "Nemoj da budeš svedok-saradnik, ni u ludilu nemoj, Zeko, nemoj da budeš svedok-saradnik", na melodiju pesme "Riblje čorbe" - "Nemoj da ideš mojom ulicom":

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC