• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Toletov odlazak ne bi imao efekta sada"

Autor mondo.rs

Dugogodišnji funkcioner UEFA prokomentarisao je glasine da bi predsednik FSS mogao da se povuče sa te funkcije i tako izrazi nezadovoljstvo zbog kazne koju je dobila srpska strana.

 "Toletov odlazak ne bi imao efekta sada" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dugogodišnji funkcioner UEFA Dušan Maravić smatra da promena u Fudbalskom savezu Srbije ne bi imala efekta na današnju odluku UEFA i oduzimanje državnoj reprezentaciji tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

"Eventualna promena u rukovodstvu FSS sada ne bi imala efekta. Videćemo kakav je moral naših igrača uoči predstojećih utakmica, igraju u vrhunskim klubovima, i bilo bi važno da na terenu potvrde kvalitet jer je UEFA donela nepravednu odluku. Važno je da se mi međusobno ne posvađamo, da budemo jedinstveni pošto nas očekuje veliki posao", rekao je Maravić gostujući u emisiji "Oko" na RTS.

On je dodao da je minulih godina upozoravao na neophodnost sportskog ponašanja navijača, ali da se to, kako je naveo, "kod nas ne prima", aludirajući na incidente tokom prekinute utakmice između Srbije i Albanije koji su i prouzrokovali oštru kaznu UEFA.

"Mislim da ipak možemo da se plasirano na prvenstvo Evrope pod uslovom da reprezentacija u nastupajućim mečevima igra izuzetno angažovano i da izostanu navijački neredi i nesportsko ponašanje. U suprotnom, sa svih strana pojavljivaće se oni koji žele da nam stvore probleme", zaključio je Maravić.

S druge strane, bivši reprezentativac Predrag Mijatović prilikom uključenja u emisiju naveo je da "na neki način možemo da budemo i zadovoljni, s obzirom da je postojala mogućnost da UEFA isključi Srbiju iz kvalifikacija".

"Navijači nisu smeli da upadnu na teren na meču sa Albanijom. Činjenica da publika neće prisustvovati na dve utakmice reprezentacije mogla bi negativno da utiče na igrače", kazao je Mijatović.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FSS i albanski savez platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC