• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi ostala samo Superliga!

Autor mondo.rs

U osmini finala Kupa Srbije, Rad nadigrao i savladao Crvenu zvezdu 1:0!

 Zvezdi ostala samo Superliga! Izvor: MN PRESS

Posle minimalne pobede protiv Donjeg Srema Nenad Lalatović bio je besan na svoje igrače zbog slabog izdanja, a šta li će im tek reći posle očajne partije protiv Rada i eliminacije iz Kupa Srbije.

"Građevinari" su slavili 1:0 na Vračaru i plasirali se u četvrtfinale masovnijeg domaćeg takmičenja.

Gol odluke postigao je Slavko Perović, bivši igrač crveno-belih, u 51. minutu.



Zvezda je najbolju šansu propustila u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je Luka Jović bio "jedan na jedan" sa golmanom Rada, koji je uspeo da odbrani njegov šut.



Sredinom drugog poluvremena Darko Lazović je iz voleja pogodio prečku, ali i domaći fudbaleri imali su čak tri dobre šanse da dupliraju prednost.

Sve zbirno, Rad je bio bolji tim u ovom meču i zasluženo je prošao u četvrtfinale Kupa.

Tečnije je delovala igra "građevinara", koji su mnogo lakše ulazili u prilike od rivala, a i bili su opasniji.

Dosta toga moraće da promeni Nenad Lalatović do nedelje i prvenstvenog duela sa istim protivnikom na istom mestu, ali ne opet u sastavu ekipe (jer je to mnogo puta činio ove sezone, bez efekta), već i u pristupu svojih igrača meču, kao i na taktičkom planu.

Ponovo su momci u crveno-belim dresovima delovali umorno i ne baš motivisano, a igra je ponovo bila bezidejna i bez izrađenih, uigranih akcija. To se najbolje moglo primetiti u poslednjih dvadesetak minuta meča, kada su se napadi Crvene zvezde sveli na klasično "bunarenje".

Videćemo samo da li će Lalatović uspeti da trgne svoje igrače, ali nema sumnje je da ih sve zajedno u nedelju čeka još teži posao, jer osokoljeni današnjom partijom, igrači Rada sigurno su povećali ambicije uoči borbe za bodove za istim rivalom.

RAD: Radunović - Đurić, Raspopović, Bajić. Rodić - Milošević (69. Maraš), Gnjatić, Veselinović (80. Milisavljević), Marković, Perović (88. Stančeski) - Jelić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Pečnik, Lazić, Pavićević, Mijailović - Kovačević, Ristić (63. Bosančić) - Lazović (85. Savićević), Katai, Gavrić (63. Despotović) - Jović.

TOK UTAKMICE:

Izvor: MN PRESS



1 - Crvena zvezda igra u crvenoj opremi, Rad u standardno belo-svetlo plavoj. Teren izgleda korektno, mada igrači kažu da je on tradicionalno "tvrd" i težak za igru. Dimenzije terena su standardno male.

10 - Umalo opasnost za Radunovića, posle akcije veznog reda Zvezde i pasa Gavrića za Jovića, ali je Bajić u poslednjem trenutku ispucao loptu u polje.

11 - Posle eksperimenata u meču sa Donjim Sremom, Lalatović se vratio postavi 4-2-3-1, ali zanimljivo da su na terenu iza Jovića trojica krilnih napadača, Lazović, Gavrić i Katai.

Katai ovog puta igra "desetku", odnosno ofanzivnog vezistu.

16 - Nesigurnost odbrane Zvezde, posle centaršuta Veselinovića sa 40 metara, ali Perović nije uspeo da primiri loptu grudima, dok je bio okrenut leđima Kahrimanu. Možda je bivši napadač Crvene zvezde mogao da proba i glavom, tj. temenom.

Ofsajda nije bilo.

17 - Rad u blagoj inicijativi.




22 - Nakon što je Crvena zvezda izgubila loptu na svojoj polovini, Milošević je probao šutem  sa više od 20 metara, ali je Kahriman  to lako ukrotio. Ipak, beležimo prvi udarac u okvir gola na utakmici i novu grešku veznog reda crveno-belih.

24 - Katai šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je bio izblokiran. Lopta odlazi u korner.

29 - Sjajna kontra Crvene zvezde, akcija je krenula od Mijailovića koji je bio na deset metara od svog gola, a završena udarcem Kataija iskosa sa desne strane, koji je Radunović intervencijom prosledio u korner.

30 - Lazović! Posle kornera, crveno-beli imali su još jednu šansu za gol, ali ovog puta nije uspeo Lazović...

34 - Crvena zvezda je već 7, 8 minuta u inicijativi, ali bez pravog udarca ka golu Rada.

37 - Sudija Grujić pokazao je žuti karton Gnjatiću zbog starta s leđa na sredini terena. Oboren je Kovačević.

45 - Najbolja šansa u dosadašnjem toku meča, a imao ju je napadač crveno-belih Luka Jović. Defanzivac Rada Delimir Bajić je pokušao da vrati loptu ka svom golmanu Borisu Radunoviću, ali je to uradio loše, pa se Jović našao oči u oči s čuvarom mreže domaćih, koji je, međutim, bio uspešniji. Mogao je mladi napadač Zvezde i da proigra usamljenog Kataija koji je bio desno od njega...

Poluvreme.

Drugo poluvreme počelo je bez izmena.

GOOOOL! Od 51. minuta Rad vodi golom Slavka Perovića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde. Borko Veselinović je lepo uočio saigrača u sredini i doturio mu loptu, a Savo Pavićević je zakasnio da blokira šut Perovića.

53 - Umalo 2:0 za "građevinare", ali je Kahriman odlično reagovao na šut Markovića.

- Fudbaleri Rada deluju mnogo opasnije od rivala u drugom poluvremenu. Osim gola i šanse za Markovića, imali su i odličan kontranapad u 61. minutu, ali je Darko Lazić uspeo da reaguje u poslednji čas.

63 - Dvostruka izmena u Crvenoj zvezdi, umesto Gavrića i Ristića u igri su Bosančić i Despotović.

65 - Opet je Rad mogao da duplira prednost! Ovaj put šutirao je Vladimir Rodić posle centaršuta sa leve strane i očajne reakcije Lazića i Mijailovića. Lopta je, na sreću crveno-belih, prošla tik pored stative.

67 - Snažno je šutirao Đorđe Despotović sa distance, a Radunović nespretno reagovao. Ispala mu je lopta, međutim, brzo je uspeo da ju je uhvati.

70 - Prečka za Crvenu zvezdu! I to kakva! Mijailović je centrirao sa leve strane, a Darko Lazović sjajno uhvatio volej. Malo je nedostajalo da izjednači...

- Zvezda pokušava da stvori šansu klasičnim "bunarenjem", odnosno dugim loptama u kazneni prostor Rada, ali odbrana "građevinara" kao da je podigla zid pred svojim golmanom.

- Sporna situacija u 78. minutu u kaznenom prostoru rada. Despotović je šutirao, a lopta pogodila jednog od defanzivaca Rada. Igrači Zvezde smatraju da je igrao rukom, ali je arbitar Danilo Grujić pokazao da se igra nastavi.

- I treći put Rad je bio u prilici da duplira prednost! Ovaj put je Jelić šutirao glavom milimetar pored stative... U toku je bio 85. minut.

- Odlična šansa za Nikolu Mijailovića u trećem minutu nadoknade, ali je kapiten crveno-belih izblokiran. Samo korner za goste.

Kraj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC