• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poklon sudije Interu za 100. rodjendan

Poklon penalom Inter trasirao put do nove pobede u Seriji A.

  Poklon sudije Interu za 100. rodjendan Izvor: MONDO

Inter je pobedio Redjinu 2:0, u premijernoj utakmici 27. kola Serije A, a lepoj uvertiri za proslavu stogodišnjice osnivanja milanskog kluba umnogome je kumovao sudija Brigi kontroverzno dosudjenim penalom.

Brigi je u 14. minutu upro prstom u "belu tačku" nakon prekršaja Valdeza nad Kambijasom koji se dogodio van kaznenog prostora. Ta odluka je izazvala burne reakcije gostiju, koji su dugo protestovovali. Medjutim, sudija je bio neumoljiv, baš kao i Ibrahimović koji je doveo svoj tim u vodjstvo.

Nema sumnje da će na novi "vetar u ledja" Interu najburnije će odreagovati čelnici Juventusa i Rome, koji su poslednjih dana žestoko kritikovali sudijsku organizaciju, za koju tvrde da obilato pomaže aktuelnog šampiona.

Fudbaleri Redjine nisu uspeli da se oporave od šoka nakon vodjstva domaćih, pa je pitanje pobednika odlučeno već do odlaska na odmor. Konačan rezultat susreta postavio je Burdiso u 34. minutu, kada je nakon centaršuta Himeneza glavom zakucao loptu pored nemoćnog Kampanjola.

Izabranici Roberta Manćinija u drugom delu spustili su ritam i rutinski čuvali stečenu prednost i snagu za predstojeći revanš duel osmine finala Lige šampiona protiv Liverpula. Svih devedeset minuta za Inter odigrao je Dejan Stanković, koji je dva puta oprobao šut, ali je u oba slučaja lopta otišla preko gola gostiju.

Fudbaleri Palerma, uprkos velikom broju prilika koje su stvorili, nisu uspjeli da savladaju Udineze. Vidjen je po jedan gol na obe strane. Strelac za domaće bio je Simplisio, dok je Felipe pogodio za goste.
Boško Janković priliku je dobio u poslednjih dvadesetak minuta, Aleksandar Luković nije bio medju 18 igrača koje je Paskal Marino poveo na Siciliju.

Rezultati 27. kola:
Inter - Ređina 2:0
(Ibrahimović 14pen, Burdiso 34)
Palermo - Udineze 1:1
(Simplisio 32 - Felipe 65)

U NEDELJU

Katanija - Kaljari
Empoli - Milan
Lacio - Livorno
Napoli - Roma
Parma - Sampdorija
Sijena - Fiorentina
Torino - Atalanta
Ðenova - Juventus

TABELA: Inter (+1) 64, Roma 55, Juventus 48, Fiorentina 47, Milan 43, Udineze (+1) 40, Sampdorija 36, Djenova 36, Palermo (+1) 35, Atalanta 34, Napoli 33, Lacio 30, Torino 28, Sijena 28, Livorno 26, Parma 25, Empoli 25, Katanija 24, Redjina (+1) 22, Kaljari 18.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC