• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vagner sa Širokim Brijegom cilja jesenju titulu

Autor mondo.ba

Dva kola prije kraja prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH, Široki Brijeg je lider sa tri boda prednosti u odnosu na Olimpik i Zrinjski, koji se sastaju u 14. kolu. U pretposljednjem kolu Široki Brijeg dočekuje Slaviju (subota, 13:30).

Široki Brijeg blizu je osvajanja jesenje titule u Premijer ligi BiH.

Tim sa "Pecare" dva kola prije zimske pauze ima 30 bodova, tri više od Zrinjskog i Olimpika, a u pretposljednjem jesenjem kolu ugostiće Slaviju. Sa tri boda iz duela protiv tima iz Istočnog Sarajeva, Širokobriježani bi vjerovatno osigurali titulu jesenjeg šampiona.

Hercegovci će sigurno osluškivati i dešavanja sa stadiona "Otoka", gdje će Olimpik ugostiti Zrinjski i ishod ovog meča mogao bi da utiče na sami vrh tabele. U posljednjem kolu prvog dijela sezone, Zrinjski dočekuje Široki Brijeg i među ove tri ekipe treba tražiti jesenjeg šampiona. Prema trenutnoj situaciji, tim Slavena Muse najbliži je tom.

Brazilac Vagner Santos Lago i ove sezone najbolji je igrač i strijelac Širokog Brijega. Sa sedam golova zauzima drugo mjesto na listi topnika Premijer lige BiH, iza Steve Nikolića (Zrinjski), koji je postigao gol više.

"Ovo je za nas, praktično, utakmica polusezonu. Pobjedom bismo ovjerili jesenji naslov", rekao je brazilski internacionalac za "Dnevni avaz".

Tradicija je apsolutno na strani Širokobriježana, koji su od 12 mečeva na "Pecari" protiv Slavije, osam riješili u svoju korist, tri meča završila su remijem, dok su "sokolovi" samo jednom slavili, davne 2007. godine.

Široki Brijeg je dakle, favorit, uprkos činjenici da će nastupiti bez pet igrača. Za duel sa Slavijom u kombinaciji nisu suspendovani Slavko Brekalo i Josip Ćorluka, dok su povrede od terena odvojile Filipa Mihaljevića, Dinu Ćorića i Zvonimira Kožulja.

Izvor: MONDO/Ilustracija PAROVI 14. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Subota:
ZVORNIK: Drina - Borac
MOSTAR: Velež - Zvijezda Gradačac
BIJELJINA: Mladost - Sloboda
SARAJEVO: Sarajevo - Vitez
TRAVNIK: Travnik - Željezničar
ZENICA: Čelik - Radnik
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Slavija

Nedjelja:
SARAJEVO: Olimpik - Zrinjski

TABELA: Široki Brijeg 30, Zrinjski 27, Olimpik 27, Željezničar 26, Sarajevo 26, Borac 20 (-3)*, Velež 20, Slavija 16, Drina 13, Travnik 13, Vitez 13, Sloboda 12, Čelik 11, Zvijezda 10, Radnik 9, Mladost 6.

*Borcu su oduzeta tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC