• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Dvanaest golova, pet crvenih kartona!

Autor mondo.ba

U prvih sedam utakmica 14. kola Premijer lige BiH, strijelci nisu bili raspoloženi. Postignuto je svega dvanaest pogodaka, od čega čak pet u "Vrapčićima". S druge strane, čak pet fudbalera prije 90. minuta moralo je u svlačionicu.

 PL BiH: Dvanaest golova, pet crvenih kartona! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Širokog Brijega rutinskom pobjedom protiv Slavije 2:0, stigli su na korak od jesenje titule šampiona. Samo teorija može spriječiti tim sa "Pecare" da nakon prvog dijela sezone ne bude na prvom mjestu.

Ekipa Slavena Muse već u prvom poluvremenu riješila je sve dileme u duelu sa Slavijom, ako ih je uopšte i bilo. Dugo su se Širokobriježani mučili da probiju bunker gostiju, a onda su u svega dva minuta postigli dva gola (Ivan Buhač, Boris Pandža) i zacementirali prvo mjesto na tabeli.

Sarajevo je teškom mukom stiglo do nove pobjede. U poprilično nezanimljivom meču na "Koševu", tim Mehe Kodre do jedinog gola i tri boda stigao je u finišu prvog poluvremena. Sanel Alić igrao je rukom u svom šesnaestercu, zaradio drugi žuti karton i put u svlačionicu, a siguran sa 11 metara bio je Bojan Puzigaća i svom timu donio četvrti trijumf u posljednja tri meča.

Golova nije bilo u Zvorniku i Travniku. Drina i Borac odigrali su 0:0, baš kao i Travnik i Željezničar.

I duel pored Drine obilježili su crveni kartoni. Kod Drine je isključen Stefan Čolović, a u redovima Borca Miloš Žeravica.

Sjajna utakmica, koja je obilovala preokretima, viđena je u "Vrapčićima". Velež je prvi stigao do vođstva protiv Zvijezde Gradačac (Alidin-Dino Hajdarović), gosti su do kraja prvog poluvremena uspjeli da preokrenu rezultat sa dva brza gola Ermina Gadže, ali su u finišu susreta "rođeni" postigli dva pogotka i došli do velike pobjede. Prvo je na 2:2 izjednačio Mladen Popović, da bi Matijas Pejić u sudijskoj nadoknadi donio trijumf Veležu.

Do vrijedne pobjede u borbi za opstanak stigli su fudbaleri Mladosti, koji su na "domaćem" terenu u Bijeljini slavili minimalan trijumf protiv Slobode. Jedini gol na meču postigao je Dragiša Komarčević, koji se u nastavku mogao proslaviti, ali je propustio da realizuje jedanaesterac. Tuzlacima nije pomoglo ni isljučenje Dušana Zelića već na početku drugog dijela igre da stignu do povoljnog rezultata.

Teškom mukom Čelik je stigao do trijumfa protiv oslabljenog Radnika. Zeničani su golom Alena Dedića vodili 1:0, ali su Bijeljinci i sa igračem manje (isključen Jovan Vučinić) uspjeli da stignu do izjednačenja preko Slađana Antića. Ipak, da bodovi ostanu na "Bilinom polju" pobrinuo se  Armin Duvnjak golom šest minuta prije kraja utakmice.

Pretposljednje jesenje kolo u nedjelju od 13:30 časova zatvaraju Olimpik i Zrinjski međusobnim duelom na stadionu "Otoka" u Sarajevu.

PROČITAJTE TOK UTAKMICA:

Nepunih 120 sekundi bilo je dovoljno fudbalerima Mladosti da dođu do prednosti u duelu sa Slobodom. Dragiša Komarčević u 2. minutu pogodio je za 1:0. Mladost će u drugom poluvremenu igrati sa deset igrača, jer je Dušan Zelić dobio crveni karton. Ipak, i sa igračem manje, tim iz Velike Obarske imao je priliku da riješi meč, ali je strijelac gola Komarčević promašio jedanaesterac.

Odlična akcija "rođenih" u 4. minutu urodila je plodom. Iz prvog pravog napada fudbaleri Veleža preko Alidina-Dine Hajdarovića poveli su protiv Zvijezde Gradačac 1:0. Ipak, za samo šest minuta gosti su preokrenuli rezultat. Dva brza pogotka postigao je Ermin Gadžo. Veliki preokret uslijedio je u samom finišu susreta. Prvo je Mladen Popović u 84. minutu pogodio za 2:2, a za veliko slavlje Mostaraca u 91. minutu pobrinuo se Matijas Pejić.

Dugo su Širokobriježani lomili otpor Slavije, a onda je Ivan Buhač u 38. minutu iskoristio sjajno proigravanje Davora Landeke i donio vođstvo lideru prvenstva. Samo dva minuta kasnije već je 2:0, a mrežu gostiju zatresao je Boris Pandža.

Sarajevo je u finišu prvog dijela meča stiglo do prednosti protiv Viteza. Nakon kornera, Krste Velkoski je šutirao sa ruba šesnaesterca, rukom u kaznenom prostoru gostiju igrao je Sanel Alić, a sudija Zoran Grbić iz Prijedora pokazao je na "bijelu tačku", a fudbaleru Viteza put u svlačionicu zbog druge javne opomene. Siguran sa 11 metara bio je Bojan Puzigaća i doveo bordo tim u vođstvo.

Završeno je prvih 45 minuta. Široki Brijeg ima sigurnu prednost protiv Slavije i na korak je od osvajanja jesenje titule. Sarajevo vodi protiv Viteza, dok Drina i Borac, odnosno Travnik i Željezničar igraju bez pogodaka. Mladost ima prednost protiv Slobode, dok Zvijezda Gradačac vodi u Mostaru protiv Veleža.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, gol na "Bilinom polju". Ognjen Đelmić asistirao je Alenu Dediću, koji Čeliku donosi prednost protiv Radnika. Bijeljinci su se našli u još većim problemima, jer je zbog dva žuta kartona utakmicu prije kraja završio Jovan Vučinić. Ipak, i sa igračem manje, Radnik je stigao do izjednačenja u 66. minutu, kada je grešku Renata Gojkovića iskoristio Slađan Antić i pogodio za 1:1. Samo četiri minuta u igri bila su potrebna "rezervisti" Arminu Duvnjaku da donese novu prednost Čeliku. Mrežu Boriše Bodiroge zatresao je u 84. minutu.

Golova u Zvorniku nema, ali zato ima crvenih kartona, i to dva, po jedan na obje strane. Stefan Čolović isključen je u redovima Zvorničana, a kod Borca Miloš Žeravica.

Izvor: MONDO/Ilustracija REZULTATI 14. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Drina - Borac 0:0

Velež - Zvijezda Gradačac 3:2 (1:2)
/Hajdarović 4, Popović 84, 91 - Gadžo 23, 29/

Mladost - Sloboda 1:0 (1:0)
/Komarčević 2/

Sarajevo - Vitez 1:0 (1:0)
/Puzigaća 45p/

Travnik - Željezničar 0:0

Čelik - Radnik 2:1 (0:0)
/Al. Dedić 47, Duvnjak 84 - Antić 66/

Široki Brijeg - Slavija 2:0 (2:0)
/Buhač 38, Pandža 40/

Nedjelja:
SARAJEVO: Olimpik - Zrinjski (13:30)

TABELA: Široki Brijeg 33, Sarajevo 29, Zrinjski (-1) 27, Olimpik (-1) 27, Željezničar 27, Velež 23, Borac 21 (-3)*, Slavija 16, Drina 14, Čelik 14, Travnik 14, Vitez 13, Sloboda 12, Zvijezda Gradačac 10, Radnik 9, Mladost 9.

*Borcu su oduzeta tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC