• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi kiks Crvene zvezde, zvižduci na "Marakani"!

Autor mondo.rs

Drugi remi šampiona u tri meča kod kuće. Čukarički odoleo sa desetoricom od 28. minuta, a imao i priliku za gol. U prvom poluvremenu ispromašivao se Nejc Pečnik, u drugom Đorđe Rakić.

 Novi kiks Crvene zvezde, zvižduci na "Marakani"! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda - Čukarički 0:0 u derbiju 12. kola Superlige, koji je završen salvom zvižduka koji su upućeni igračima domaćeg tima i treneru Nenadu Lalatoviću.

U poslednje tri utakmice na "Marakani", šampion Srbije osvojio je pet od mogućih devet bodova, pobedio samo Donji Srem i to golom sa bele tačke, a u međuvremenu Lalatovićev sastav "upisao" je i poraz u "večitom derbiju" od Partizana i ispadanje iz Kupa Srbije.

Nema sumnje, Crvena zvezda je u velikoj krizi igre i rezultata, o čemu svedoči i poslednja utakmica u nizu, odigrana pred oko 8.000 navijača u Ljutice Bogdana, koji su bili svedoci da je Čukarički, iako sa desetoricom od 28. minuta, bio ravnopravan i povremeno opasan tim.

Ruku na srce, Zvezda je mogla da povede u prvih pola sata, kada je Nejc Pečnik imao dve velike šanse, prvo mu je Ugo Ukah "izvadio loptu iz gola", a potom je njegov udarac završio na prečki.

Međutim, posle prestrogog isključenja Rajka Brežančića, kojem je arbitar Majo Vujović pokazao dva žuta kartona u razmaku od dva minuta, šampion je stvorio dve šanse u drugom poluvremenu, obe za Đorđa Rakića, koji je prvo glavom promašio "zicer", tačnije odbranio mu je Nemanja Stevanović, a potom nije uspeo da ukuca loptu u mrežu nakon što je driblingom prešao i golmana.

Iako s desetoricom, tim Vladana Milojevića često je pretio iz kontre, a jednu takvu, isključivo zbog sebičnosti, u 0:1 nije pretvorio Slavoljub Srnić, koji je želeo i drugi put da postigne gol protiv "svoje" Crvene zvezde.

Podela bodova ne samo da je bila realan ishod ovog meča, već je i realan pokazatelj forme u kojoj se nalazi Lalatovićev tim, kojeg do željno čekane pauze očekuju utakmice sa Radničkim iz Kragujevca, OFK Beogradom i Mladosti iz Lučana.

Izvor: MN PRESS



Tokom drugog poluvremena Zvezda je uglavnom napadala, a Čukarički mogao da povede u 79. minutu, kada je Srnić bio sebičan u završnici kontre četiri na tri. Bio je sam pred Predragom Rajkovićem, Petar Bojić nalazio se u idealnoj poziciji za gol, ali je Srnić želeo da završi sam i... Rajković mu je odbranio.

Već u narednom napadu, na drugoj strani, Đorđe Rakić nanizao je dva čuvara i prošao pored golmana Nemanje Stevanovića, ali nije uspeo da pogodi mrežu iskosa sa desne strane.

...
Izvor: YouTube


Bile su to dve najbolje šanse u drugom delu igre, posle prvog poluvremena koje je, prema igri, pripalo Crvenoj zvezdi, pre svih Nejcu Pečniku.

Gosti su duže od sat vremena igrali sa igračem manje, jer je sudija Vujović pokazao dva žuta kartona Rajku Brežančiću, oba puta zbog startova nad Darkom Lazovićem. Sve u razmaku od 120 sekundi... Utisak je da je Brežančić apsolutno zaslužio prvi, ali da je Vujović bio prestrog u drugoj situaciji.

Pogledajte, pa procijenite sami...


...
Izvor: YouTube




Čukarički je tek drugi put u 17 gostovanja na "Marakani" uspeo da ostane neporažen, ali i dalje nema pobedu.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Pavićević, Lazić, Planić, Mijailović - Kovačević, Bosančić - Lazović, Pečnik, Katai - Rakić.

ČUKARIČKI: Stevanović - Pjasentin, Ugočukvu, Todorović - Stojković, Brežančić, Matić, Bojić, Regan - S. Srnić, Stojiljković.

TOK UTAKMICE:

1 - Domaćin je u crveno-belom, gost u crnom.

5 - Sa Severa stiže podrška domaćem timu, mada Čukarički ne namerava da se brani, sudeći prema uvodnim trenucima meča.

7 - Dobra šansa za Pečnika, koji je iz odlične pozicije šutirao glavom visoko preko gola. Centrirao je prinudni desni bek Pavićević, na pas Lazovića. Pečnik ove sezone još nije dao gol iz igre...

10 - Lalatović pokušava s Pečnikom na levoj strani odakle bi on "sekao" ka sredini i šutirao jačom desnom nogom. Iza Rakića igra Katai, koji je takođe krilni napadač, ali je ovog puta u novoj ulozi, dok je desno, standardno Lazović.

12 - Milojević u prepoznatljivoj postavci s trojicom štopera i ofanzivnim bekovima, koji će kažnjavati svaku preteranu ofanzivu crveno-belih. Bez striktnih markacija...

14 - Nova šansa za Pečnika, još bolja! Centrirao je Lazović, Pečnik "na drugoj" stativi nadvisio čuvara u skoku i glavom savladao Stevanovića, ali ne i Ukaha! Nigerijac je klizećim startom uspeo da "izvadi loptu iz gola".




Usporeni snimak potvrdio je da lopta nije prešla crtu...



17 - Kontra Čuke, pas Regana u prostor za Srnića, trk napadača Čukaričkog i šut iz prve, s desne strane, ali Rajković brani krajnjim naporom. Umalo drugi gol Slavoljuba Srnića "svom" klubu, u godinu dana.

U odličnim šansama - 1:1, rezultat i dalje 0:0.

22 - Zvezda ima problema u predaji lopte, pre svega zbog prilične "gužve" koju je Milojević napravio na sredini terena, gde ima petoricu vezista i neumornog Srnića, koji pored ofanzivnih "begova" završava dobar deo posla i u defanzivi.

Drugi Srnić, Dragoljub, je na klupi.

25 - Opet Pečnik u šansi, ali ovog puta prečka! Slovenac nema sreće danas, iako je za 25 minuta igre tri puta ušao u odličnu šansu. Sva tri puta šutirao je glavom, ovog puta nadvisio je Ukaha i Pjasentina, posle centaršuta Bosančića, ali je uzdrmao "gredu", za "uuuh" s tribina.



Ovoj akciji prethodio je oštar faul Brežančića nad Lazovićem zbog čega je igrač Čukaričkog dobio žuti karton.

28 - Novi beg Lazovića, novi faul Brežančića, novi žuti karton - crveni! Čukarički ostaje sa 10 igrača, mada je utisak da je ta odluka glavnog sudije bila prestroga.

Crno-beli se bune, ali nema promene odluke, bivši igrač Partizana mora u svlačionicu.

38 - Deset minuta posle isključenja Brežančića, Milojević menja i umesto Todorovića ulazi Janković.

43 - Zvezda u blagoj inicijativi, ali bez šanse od isključenja Brežančića. Imao je Katai jedan beg i pas prema Bosančiću, ali je u poslednjem trenutku to klizećim startom osujetio Stojković.




DRUGO POLUVREME:

46 - Lalatović počinje drugo poluvreme sa dva špica - Rakiću će se pridružiti Despotović, dok se Katai nije vratio na teren posle pauze.

47 - Delije na Severu prave bakljadu, uz vatromet od kojeg sve "puca" na stadionu.

Da li će "pucati" i na terenu u nastavku? Zvezda u ofanzivi u uvodnim minutima drugog poluvremena.

55 - Posle minijature Lazovića na desnom krilu i napucane lopte u golmana Čukaričkog iz "mrtvog ugla", usledila je greška Planića na drugoj strani i preslabo vraćena lopta ka Rajkoviću, koji je morao da sprinta i tek klizećim startom spreči Stojiljkovića da uđe u idealnu šansu za gol.

Tom prilikom su se Rajković i Stojiljković sudarili, ali srećom niko nije povređen.

Ipak, nekoliko minuta kasnije, Stojiljković je zatražio izmenu, jer je očigledno osećao posledice sudara. Zamenio ga je mlad Pavlović.

60 - Za 15 minuta igre u drugom poluvremenu, Crvena zvezda nije napravila nijednu šansu za gol.

66 - Velika šansa za Rakića, koji je posle centaršuta Despotovića, tukao glavom sa šest, sedam metara, ali je Stevanović uspeo to da izbije u polje! Na drugoj strani, sevnula je kontra, u kojoj Srnić nije uspeo da doturi loptu do Pavlovića.






Prva, prava uzbuđenja u drugom poluvremenu.

70 - Delije pojačavaju pesmu, ali Zvezda ne pojačava tempo.




73 - Izlaze Pečnik i Kovačević, ulaze tinejdžeri Jović i Ristić. Zvezda sa tri špica u poslednjih 20 minuta.

KRAJ: Zvezda je za 20 minuta igre s tri špica imala JEDNU šansu i isto tako mogla da primi gol.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC