• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusija Dortmund dotakla dno!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Pobjeda Verdera nad Štutgartom gurnula je Borusiju Dortmund na samo dno tabele Bundeslige! Dok "milioneri" u Ligi šampiona igraju sjajno, u Bundes ligi im se gotovo ponavlja sezona 1971/72, kada su ispali!

Poslije nekompletnog 11. kola Bundes lige u kojem je Verder savladao Štugrat 2:0 navijači Borusije Dortmund neće spavati.

Pobjedom ekipe iz Bremena njihov klub ponovo je na samom dnu tabele, iako će u nedjelju imati priliku da pobjedom nad Borusijom iz Menhengladbaha izbjegnu "fenjer".

Ako je poraz u prvom kolu od Leverkuzena, poslije kojeg su dijelili posljednje mjesto sa Augsburgom, bio slučajnost, tabela nakon 11. nekompletnog kola govori da Borusija Dortmund igra jednu od najlošijih sezona u Bundes ligi u svojoj istoriji.

Posljednji put "milioneri" su bili u zoni ispadanja u sezoni 1971/72, koja je završena neslavno – ispadanjem iz Bundes lige.

Ne računajući uvodno kolo ove sezone, posljednji put navijači Borusije Dortmund vidjeli su ime svog kluba na dnu Bundesligaške tabele poslije pretposljednjeg kola u sezoni 1971/72.

Bilo je to u junu 1972. godine, poslije poraza kod kuće od Bajerna 1:0.

Ispred njih tada je bila i Arminija Bilefeld, ekipa koja je zbog namještanja u prethodnoj sezoni prije početka takmičenja izbačena iz lige, ali joj je dozvoljeno da odigra sve utakmice.

Izvor: MONDO/screenshot

Remijem u posljednjem kolu te sezone Borusija je prestigla Arminiju za jedan bod, ali je zajedno s njom ispala u "Cvajtu".

Ispred Borusije Dortmund, koja je u deset kola ove sezone osvojila sedam bodova, sada su Štutgart i HSV, a zanimljivo je da u isto vrijeme ekipa Jirgena Klopa pruža odlične partije u Ligi šampiona.

Sa sve četiri pobjede Borusija je lider grupe D, ispred Arsenala, Anderlehta i Galatasaraja.

Uprkos tome, sigurno je da alarm za uzbunu zvoni u Dortmundu.

Krajnje je vrijeme da Klop i njegovi igrači analiziraju razloge zbog čega pružaju očajne partije u Bundes ligi i učine nešto da se to promijeni, jer navijači im sigurno neće oprostiti neuspjeh u domaćem prvenstvu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC