• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luis Suarez: Tretiran sam kao kriminalac

Autor mondo.rs

Urguvajski fudbaler, Luis Suarez, koji se posle četvoromesečne zabrane vratio na teren, objavio autobiografiju u kojoj opisuje kako se osećao minulog leta i trećeg ujedanja protivničkog igrača u karijeri.

Zauvek će nositi beleg. Beleg fudbalera koji ima pomračenje uma. Tri puta je ujedao protivničke igrače, a zbog trećeg takvog slučaja bio je proteran sa fudbalskog terena na četiri meseca.

Urugvajac Luis Suarez vratio se na teren, u dresu Barselone, a u međuvremenu je stigao da napiše autobiografiju: "Moj život - Luis Suarez".

Svetski mediji prenose deo autobiografije, citirajući Suarezove reči: "Tretirali su me kao kriminalca. Doduše, priznajem, pravio sam greške. Bio mi je to treći incident takve vrste i shvatio sam da mi je potrebna pomoć".

Zbog toga što je ugrizao italijanskog defanzivca Đorđa Kjelinija na Svetskom prvenstvu u fudbalu, dobio je četvoromesečnu suspenziju. Na teren se vratio krajem oktobra u dresu Barselone, u koju je u međuvremenu pre
šao iz Liverpula.

Urugvajski fudbaler je uporedio taj ujed Kjelinija sa "slavnim ugrizom" Majka Tajsona koji je 1997. godine skoro bez uha ostavio Ivandera Holifilda.

"Nijedan od mojih ujeda nije bio tako opasan kao onaj Tajsonov, ali to očigledno nikome nije važno... Bio sam laka meta", požalio se Suarez u svojoj knjizi pod nazivom "Moj život, Luis Suarez".

O tim ugrizima napisao je i ovo:

"Ujedanje plaši mnoge ljude, ali to je, ustvari, relativno bezopasno, pogotovo u ovim incidentima u kojima sam ja bio umešan".

Zanimljivo je kako je trener Barselone Luis Enrike opisao Suarezov povratak na teren. Više nego slikovito:

"Kao kada pustite zatvorenika iz Gvantanama".

To je Suarez pomenuo u autobiografiji, dodajući:

"Onog dana kada mi je bilo dozvoljeno da treniram sa timom, okupili smo se u svlačionici. Enrike je tada rekao svima: 'Konačno, pustili su ga iz Gvantanama da bi mogao da bude sa nama'. Možda to nije bio baš najbolji izbor reči, ali svi su aplaudirali, a ja sam se trudio da mi se ne vidi crvenilo na licu, jer sam bio u centru pažnje".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC