• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIJASKO: SRBIJA BEZ IGRE I SELEKTORA!

Autor mondo.rs

Danci su očitali fudbalsku lekciju "orlovima" u tišini Humske (1:3), posle čega mora glasno da se kaže da reprezentacija Srbije nema ni igru, ni selektora koji zna šta radi.

"Orlovi", po svemu sudeći, neće leteti u Francusku.

Posle tri odigrane utakmice Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016, Srbija ima samo jedan osvojen bod.

Da bi se selekcija Srbije našla na završnom turniru potrebno je da pobedi većinu narednih mečeva, a to su dve utakmice sa Portugalom, zatim u gostima protiv Albanije i Danske i sa Jermenijom kod kuće.

Igrom prikazanom ovog petka uveče, to će se teško dogoditi...

Srbija - Danska 1:3 (1:0).

Počelo je sjajno po srpski tim, golom Zorana Tošića u 4. minutu, ali je od 15 na terenu postojala samo jedna ekipa. Danci su potpuno preuzeli kontrolu i ređali šanse. Prvi put Stojkovića je savladao Bendtner u 60. minutu, zatim Kjar samo dva minuta kasnije, a onda opet Bendtner u 85. Mogli su gosti i mnogo ubedljivije da sleve...

S obzirom da je Portugal na domaćem terenu savladao Jermeniju 1:0, trenutno stanje na tabeli Grupe I je: Danska 7 (uz utakmicu više), Portugal 6, Albanija 4, Srbija 1, Jermenija 1.

Duel Srbija - Danska odigran je bez prisustva publike. Verovali smo da bi to moglo i da koristi srpskim fudbalerima koji često ističu pritisak javnosti i velikih očekivanja kada igraju za nacionalni tim, međutim, nije se ispostavilo tako.

U odnosu na prekinutu utakmicu sa Albanijom, selektor Dik Advokat napravio je dve promene u sastavu. Umesto povređenog Aleksandra Kolarova u timu je bio Duško Tošić, dok je na mestu štopera umesto Matije Nastasića igrao povratnik u reprezentaciju, Milan Biševac.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Biševac, S. Mitrović, D. Tošić - Gudelj (66. A. Mitrović), Matić - Z. Tošić, Đuričić (46. Kuzmanović), Tadić (71. Marković) - Lazović.

DANSKA: Šmajhel - Ankersen (70. Jakobsen), Kjar, Bjeland, Boilesen - Kvist, Kalenberg (88. Rasmusen), Eriksen - Vibe, Kron-Deli - Bendtner (88. Poulsen).

TOK UTAKMICE:


KRAJ. Kraj utakmice, a za mnoge i nade da će Srbija igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016.

- Poslednji put Srbija je na domaćem terenu poražena 1:3 u duelu sa Estonijom, takođe na stadionu Partizana, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

- GOOOOL! Danska je pobednik ovog meča. U 85. minutu Niklas Bendtner je postigao i treći pogodak za svoju reprezentaciju i svoj drugi - 3:1. Imali su gosti kontru 4 na 3 i dovoljno vremena da se bukvalno poigraju sa našom odbranom...

...
Izvor: YouTube


- Sve je manje vremena... U toku je 84. minut. Uspeli smo da preuzmemo inicijativu, ali ne deluje da ćemo i do preokreta. Bar da dođemo do boda...

- I u 75. minutu Danci su mogli do gola, ali je Stojković sjajno intervenisao. Opet je zapretio Vibe.

- Ivanović u ulozi golmana, na metar ispred gol-linije sprečava treći pogodak gostiju. Šutirao je Vibe. a bio je 74. minut.

- Portugal je poveo pred svojim navijačima protiv Jermenije golom Kristijana Ronalda u 72. minutu.


- Poslednja izmena u našem timu. Od 71. minuta umesto Dušana Tadića igraće Lazar Marković.

- Mogli su Danci i do trećeg gola u 69. minutu, ali je Bendtner ponovo promašio... Teško da će Srbija ovde do preokreta, a samim tim i do Evropskog prvenstva u Francuskoj...

- Od 66. minuta Srbija igra sa dvojicom napadača pošto je Aleksandar Mitrović zamenio Nemanju Gudelja.

- U 65. minutu prvo prečku pogađa Danko Lazović, a potom na suprotnoj strani Peter Ankersen posle sjajnog udarca sa distance.

- GOOOL! Danska vodi 2:1 od 62. minuta golom Kjara,
koji je ostao potpuno sam na centaršut iz prekida. Nemanja Matić ga je izgubio iz vida i omogućio mu da usamljen glavom pošalje loptu u mrežu.

...
Izvor: YouTube


- GOOOL! Danci su izjednačili na 1:1 golom Niklasa Bendtnera u 60. minutu.  Pobegao je Ivanoviću i u mrežu poslao "odbitak" posle intervencije Stojkovića na šut Eriksena.

...
Izvor: YouTube


- Još jedna šansa za goste u 58. minutu. Bendtner je šutirao glavom posle centaršuta Kron-Delija, ali pored gola. Samo dva minuta kasnije bivši napadač Arsenala, sada Volfsburga, opet je pokušao na isti način da savlada Stokovića, ali je opet šutirao pored gola.

- Posle deset minuta igre u drugom poluvremenu slika se nije promenila. Danci imaju više loptu u svom posedu i napadaju...

- Konačno ponovo šansa za Srbiju. U 53. minutu šutirao je Zdravko Kuzmanović, doduše iz teške pozicije, ali ga je blokirao Bjeland.

- Sreća! Danci su u 48. minutu pogodili stativu. Erisken je dobro šutirao po zemlji sa ivice kaznenog, a lopta je okrznula stativu i završila u gol-autu.

- U drugom poluvremenu za Srbiju će igrati Zdravko Kuzmanović, kojem je ovo 50. nastup za nacionalni tim. Iz igre je izašao Filip Đuričić.

- U sedam mečeva koji se igraju u petak uveče samo na dva stadiona ima golova posle prvih 45 minuta. U Beogradu, gde Srbija vodi protiv Danske 1:0 i u Nirnbergu, gde Nemačka vodi protiv Gibraltara 3:0.
Nešto ranije Poljska je kao gost savladala Gruziju 4:0.

Poluvreme. Dobro je...

Izvor: MN PRESS Pauza će sigurno značiti našim igračima, koji su vidno izmoreni konstantnim branjenjem gola posle ranog vođstva. Prvih 15 minuta Srbija je delovala odlično i kontrolisala igru, a zatim su gosti preuzeli posed lopte i potpunu inicijativu. Moraće Dik Advokat nešto da promeni u igri "orlova", inače je pitanje da li će Srbija uspeti da zadrži prednost.

U drugom meču Grupe I koji se igra večeras, Portugal - Jermenija, nema golova posle prvih 45 minuta.

- Pritisak Danaca je sve veći i, što se kaže, "gol visi u vazduhu". Naši uspevaju da se odbrane, ali videćemo još koliko. Nadamo se da će uspeti u preostalih nekoliko minuta do odlaska na odmor, a potom će nešto morati da se promeni u igri Srbije.

- Još desetak minuta do kraja prvog poluvremena. "Orlovi" sigurno čuvaju vođstvo, ali Danci sve češće prete i uglavnom imaju inicijativu.

- U drugoj utakmici naše grupe, Portugal - Jermenija, u 35. minuta još nema golova.

- U 28. minutu Danci su ponovo bili blizu izjednačenja. Vibe je dobro šutirao iskosa sa leve strane po zemlji u dalji ugao, ali je Stojković uspeo da skrene loptu u korner. Prethodno je Eriksen petom proigrao Bendtnera, a on potom dodao do Vibea.

- U 24. minutu Niklas Bendtner je pokušao da iscenira kontakt sa Duškom Tošićem i iznudi penal, ali je učinio to prilično naivno...

- Probudili su se Danci i u poslednjih pet minuta imaju više loptu u svom posedu, uz nekoliko opasnih napada. U toku je 23. minut.

- Odlična šansa za Dance u 19. minutu, ali Niklas Bendtner nije dobro šutirao iskosa sa desne strane. Uhvatili su gosti "na spavanju" našu odbranu i duplim pasom došli do dobre prilike za gol.

- U prvih 15 minuta Srbija je mnogo bolja od rivala.

- Umalo 2:0 u 8. minutu! Tadić je centrirao sa leve strane, ali Đuričić nije uspeo da uhvati volej. Lopta je došla do Lazovića koji je pokušao udarcem preko glave, okrenut leđima golu, međutim, odlično je intervenisao Šmajhel. U šansi se zatim našao Zoran Tošić, ali je iz dobre pozicije šutirao pored gola. Iskosa levo gađao je dalji ugao.

- Danska je gubila od Jermenije, ali je pobedila. Gubila je i od Albanije, ali odigrala nerešeno, dok je za sada izgubila jedino od Portugala.

- Zoran Tošić je sa dva gola trenutno jedini strelac Srbije u aktuelnim kvalifikacijama.

- GOOOOOL! Srbija vodi 1:0 od 4. minuta golom Zorana Tošića! Flip Đuričić je sa leve strane poslao loptu u sredinu ka Nemanji Gudelju, koji je uspeo samo da je zakači, a onda je došla desno do usamljenog Zorana Tošića koji je šutirao po zemlji pored Kaspera Šmajhela.

...
Izvor: YouTube


- Bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović bio je tokom dana u poseti reprezentaciji, potvrdio je Željko Petrović, pomoćnik selektora Dika Advokata, za RTS.

Izvor: MN PRESS - Reporter MONDA javlja da defanzivac Mančester sitija Matija Nastasić uopšte nije u protokolu za ovu utakmicu.

- Biće ovo prvi duel Srbije i Danske. Prethodno je naša zemlja igrala protiv Skandinavaca devet puta, ali kao Jugoslavija. U tim mečevima ostvarili smo sedam pobeda, a dva puta smo poraženi.

Poslednji put sastali smo se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 1992. u Švedskoj. U Kopenhagenu je bilo 2:0 za Jugoslaviju, a u Beogradu 2:1 za Dansku. Naša reprezentacija zauzela je prvo mesto u toj grupi i obezbedila plasman na EURO, ali nije učestvovala zbog sankcija. Danci su zauzeli mesto "plavih" i osvojili turnir.




- Na stadionu Partizana trebalo bi da bude i prethodni selektor Srbije, Siniša Mihajlović.

- Utakmicu sudi Cunajet Čakir iz Turske.

- Iako se meč igra pred praznim tribinama, u Beogradu ima i navijača Danske.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC