• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Farani nokautirali Grke usred Pireja!

Autor mondo.rs

Grčka izgubila od Farskih Ostrva i praktično ostala bez šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo. Istorijski uspeh "ribara". Posle pet odigranih kola Rumunija lider Grupe F.

Prvu internacionalnu utakmicu reprezentacija Farskih Ostrva odigrala je 24. oktobra 1988. godine protiv Islanda i izgubila 1:0.

"Ribari" su od tada stalni učesnici svih kvalifikacija za svetska i evropska prvenstva, ali osim poneke pobede protiv Luksemburga, Kazahstana, Malte, Lihtenštajna, San Marina, Estonije, Gibraltara nisu imali značajnijih trijumfa.

Umeli su ponekom favoritu, ali retko, da otkinu dva boda.

I tako je bilo sve do večeras, odnosno gostovanja Grcima na stadionu Jorgos Karaiskakis u Pireju.

Selekcija Farskih Ostrva bila je bolja od učesnika poslednjeg Mundijala, od ekipe koje izborila plasman među 16 najboljih na svetu i koja je posle penala eliminisana sa Svetskog prvenstva.

Bila je bolja od prvaka Evrope iz 2004. Grčka je pobeđena na svom terenu 1:0!

Neverovatan, slobodno se može reći istorijski uspeh reprezentacije koju sa klupe vodi danski selektor Lars Kristijan Olsen.

Junak jedne od tri konstitutivne države Kraljevine Danske, sa nešto manje od 50.000 stanovnika, je Joan Simun Edmundson. Dvadesettrogodišnji napadač HB-a postigao je odlučujući gol u 61. minutu i doneo svom timu još tri boda u borbi za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.



Dakle, Farska Ostrva su u grupi F odigrala pet utakmica i imaju šest bodova. Ispod njih su Finska sa četiri, koja je izgubila od Mađarske 1:0, i Grčka sa samo jednim poenom iz pet mečeva.

Podsetimo, Srbija iz tri utakmice ima takođe jedan bod! Posle Dika Advokata, brodolom u kvalifikacijama doživeo je i Klaudio Ranijeri, Italijan na klupi Grčke.

Rumunija je u Bukureštu pobedila Severnu Irsku 2:0 i sačuvala prvo mesto u grupi sa 13 bodova. Mađarska na drugom mestu ima tri manje. Irska je treća sa devet.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC