• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Advokat: Ovo ste čekali, razmišljam o ostavci

Autor mondo.rs

Holandski trener na klupi Srbije prihvatio je odgovornost za poraz od Danske (1:3) u Beogradu. Više puta pomenuo je prekid protiv Albanije i kaznu UEFA.

 Advokat: Ovo ste čekali, razmišljam o ostavci Izvor: MN PRESS

Dik Advokat svestan je da je ovo što je prikazala srpska reprezentacija u kvalifikacionom meču protiv Danske - 1:3 (1:0), ispod svake kritike.

"Orlovi" su odigrali tri od predviđenih osam utakmica, a EURO 2016. im je posle svakog sledećeg meča sve više udaljen, umesto da mu se približavaju.

"Ovo ide na mene i zato ću razmisliti o ostavci. Ja sam taj koji je birao igrače... Mada, imam utisak da se samo ovo čekalo", rekao je na konferenciji za novinare Dik Advokat, kome je pitanje o odlasku u slučaju poraza postavljeno pre okršaja sa Dancima.

Renomirani holandski stručnjak precizirao je da će razgovor o svom statusu obaviti sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije PRE puta na prijateljski susret sa Grčkom, koji je na programu u utorak.

"Prihvatio sam ovaj posao sa razlogom", dodao je Advokat.

"Osećao sam da možemo nešto da uradimo, ali se u poslednjih mesec dana, posle odluke UEFA da nas kazni, mnogo toga promenilo. Trpim ogroman pritisak i fer je da o svemu porazgovaram sa ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije".

Dik Advokat priznao je da je igra u petak uveče bila loša i da "orlovi" pod njegovim vođstvom nikada nisu delovali slabije.

"Vi novinari ste specijalno čekali ovakav rezultat. Ovo je najgora utakmica koju je Srbija odigrala sa mnom na kormilu. Dobro smo počeli, poveli 1:0, imali i šansu za 2:0. Od tada su igrali samo Danci".

Holanđanin je odmah posle oktobarske odluke UEFA rekao da je time kažnjena samo Srbija.

Taj utisak, smatra on, potpuno je narušio ambijent u i oko reprezentacije.

"Danas je bilo toliko pritiska da se pobedi, a to nije pozitivno. Sve je počelo prekidom meča protiv Albanije. Pritisak je povećan oduzimanjem tri boda i naredbom da igramo dve utakmice kod kuće bez publike. Očekuje se da kao domaćini osvajate bodove, ali u ovakvoj atmosferi je to bilo teško. Nismo kontrolisali utakmicu ni dok smo vodili..."

Zamoljen da prokomentariše taktiku u drugom poluvremenu, kada su se Danci šetali našom polovinom kako su hteli, on se ponovo vratio nekoliko nedelja unazad.

"Za sve to je kriva utakmica protiv Albanije i kazna UEFA. Time se nešto slomilo... Ono što se vidi u igri nema veze direktno sa igračima. Nešto je slomljeno", ponovio je Advokat.

On je u svoju odbranu rekao da je bilo "teško sastaviti poslednju liniju zbog povreda Kolarova i Nastasića".

Na levog beka Mančester sitija se zbog povrede lista nije ni računalo, ali je mladi štoper iznenada morao da odustane od nastupa, pošto je osetio bol na poslednjem treningu.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa to znamo i bez tebe. Nisam siguran da je to krenulo od Albanije to je krenulo mnogo mnogo ranije.. Danska. Albanija. Jermenija. Francuska itd sta ste pokazali nista. Sve sama "ALBANIJA"

Slavko

Advokat ne sere*daj! Ne poznas srpski mentalitet a ni srpske igrace zato moras da odes. Medjutim problem selektora je treca,cetvrta stavka koja je bitna za neku reprezentaciju. Prvo i osnovno u reformi srpskog fudbala sto bi trebalo da se desi je da kompletan FSS podnese ostavku od predsjednika do bastovano (da sad ne objasnjavam sto bastovan), a onda da se dogovorimo o politici fudbalskog saveza koju on treba da propagira, pa tek onda dolazi selektro itd itd.... Dok savez ne podnese ostavku nista se nece promijeniti.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC