• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ništa još nije izgubljeno"

Autor mondo.rs

Srpski fudbaleri, uglavnom, nemi. Ali, uspeli su da pronađu razlog za optimizam, iako se on nije mogao prepoznati u njihovim pogledima.

 "Ništa još nije izgubljeno" Izvor: MN PRESS

"Ništa još nije izgubljeno".

Ovim rečima je Zoran Tošić završio razgovor sa novinarima posle debakla protiv Danaca u trećem kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Tačno je da teoretska šansa za plasman na EURO postoji, ali treba biti realan i završne reči jedinog strelca za Srbiju u ovim kvalifikacijama shvatiti kao čistu floskulu, u ovakvim situacijama formalni izraz za većinu sportista.

Razočarani smo bili i na kraju prošlih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali je prikazanim na poslednjim utakmicama protiv Hrvatske, Velsa i Makedonije ostavljena velika nada da će na putu ka Francuskoj biti sve mnogo lakše. Malo zbog novog sistema takmičenja, a više jer je Srbija postajala tim.

Ali, u odnosu na taj period mi smo tri velika koraka otišli unazad. Vratili smo se na ivicu ambisa, sa malim šansama da u isti ne padnemo.

Jermenija 1:1, Albanija 3:0, ali bez ijednog boda i Danska 1:3. Francuska nam je sve dalja.

"Veoma sam razočaran. Nalazimo se u teškom položaju i sve što mogu da kažem je osećaj ogromnog razočaranje. To je prvo što mi je u glavi. Ne znam šta bih mogao da uradim", počeo je Tošić.

Fudbaler moskovskog CSKA nije bio u stanju da odgovori na pitanje šta se dogodilo sa "orlovima" posle odličnih uvodnih deset minuta.

"Otvorili smo utakmicu onako kako se samo poželeti može. Dali smo gol, imali odmah priliku za 2:0, što bi nam u velikoj meri olakšalo posao u nastavku utakmice... Treba biti realan i čestitati Dancima. Bili su bolji u svakom segmentu igre i potpuno nas nadigrali", priznaje iskusni vezista.

Svlačionicu stadiona u Humskoj snužden je napustio i Filip Đuričić.

"Otvorili smo utakmicu jako dobro, dali gol i imali još jednu šansu, ali iz ove perspektive kao da je bolje da nismo dali gol...", rekao je napadač "orlova".

"Šta da radimo, ovo je naša realnost i ovo je prvi put da iskreno ne znam šta da kažem. Prvi put se nalazim u ovakvoj situaciji. Bolje da prespavam i ujutru kažem nešto konkretnije, jer ovako stvarno ne znam šta da kažem", razočarano je konstatovao Đuričić.

Usledilo je pitanje šta su igrači rekli jedan drugome po završetku meča?

"Nema šta da se kaže, dovoljno je da se pogledamo u ogledalo. Treba da budemo iskreni i to je to".

Sa jednim bodom Srbija je veoma, veoma daleko od plasmana na završni turnir u Francuskoj.

"Ne treba se predavati, treba ići dalje. Imamo težak raspored, ali šta je tu je, igraćemo do kraja i probaćemo da promenimo situaciju. Znamo da su nam šanse male, ali nećemo se predati", poručio je Đuričić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC