• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dik Advokat ostavio pare na stolu!

Autor mondo.rs

Srpska "kuća fudbala" konstatovala je ostavku holandskog stručnjaka i saopštila da prema njemu neće imati daljih finansijskih obaveza.

 Dik Advokat ostavio pare na stolu! Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije igrala je slabo i imala loše rezultate sa Dikom Advokatom na kormilu, ali se trofejnom treneru mora priznati da je osetio trenutak za preuzimanje odgovornosti.

On je dan posle poraza od Danske (1:3), na sastanku sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, priznao da je podbacio na ovom zadatku i odlučio da ode sa klupe "orlova".

"Veoma mi je žao što se naš zajednički posao ovako završio. Preuzimam odgovornost za sve što sam u prethodnom periodu uradio na stručnom planu. Pritisak koji smo imali bio je jasno vidljiv, ujedno i prevelik za ovu ekipu. Kao nikada u dosadašnjoj karijeri, suočio sam se sa problemom koji nisam mogao da rešim", rekao je Advokat, u izjavi koju prenosi zvanični sajt FSS.

On smatra da je doneo "časnu, iako tešku odluku", u želji da reprezentacija Srbije "odmah krene dalje, nekim boljim putem".

"Reprezentaciji Srbije želim sve najbolje. Uvek ću je smatrati delom sebe i od srca ću navijati za nju. Izuzetno sam zahvalan rukovodstvu FSS, svim igračima i članovima Stručnog štaba, na podršci i odnosu u prethodnom periodu".

Kako je saopštio FSS, Dik Advokat sa saradnicima nije želeo da tokom pet meseci do naredne kvalifikacione utakmice (protiv Portugala u gostima, 29. marta) sedi i prima platu praktično ni za kakav angažman.

"Time su pokazali odgovornost ka poslu koji su do danas obavljali. To znači da FSS neće imati nikakve dalje finansijske obaveze prema dosadašnjem selektoru i njegovim saradnicima".

Srpski fudbalski savez takođe se zahvalio Diku Advokatu, za koga ističe da je kao selektor "pokazao najviši mogući nivo profesionalizma i kooperativnosti".

"U isto vreme smo razočarani što je saradnja sa iskusnim trenerom na ovaj način morala da bude prekinuta".

"Advokat je odluku doneo u svetlu događaja koji su obeležili period iza nas. Od prekida utakmice protiv Albanije, preliminarne odluke članova Kontrolne i disciplinske komisije UEFA i izdanja na utakmici protiv Danske, zaključio je da ne može da promeni ništa na polju podizanju samopouzdanja i timskog kvaliteta igre reprezentacije Srbije".

Očekivano, "u paketu" sa Advokatom odlaze i pomoćni treneri reprezentacije, Bert van Lingen i Željko Petrović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC