• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Runi i Velbek vode Engleze u Francusku

Autor mondo.rs

Vođstvo Slovenaca na Vembliju trajalo samo jedan minut. Rusi u problemu posle poraza u Austriji. San Marino osvojio prvi bod u istoriji!

Utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016, koje su igrane u subotu uveče, donele su mnogo uzbuđenja.

Krenimo od, možda, najvećeg iznenađenja.

Fudbaleri San Marina osvojili su prvi bod u svojoj istoriji, pošto su odigrali 0:0 na svom terenu protiv Estonije. Estonije koja je savladala Srbiju 3:1 u Beogradu u kvalifikacijama za prethodno prvenstvo Evrope...

Pisali smo pre par dana o golmanu San Marina, Aldu Simonćinu, koji je u prethodna tri meča primio 11 golova. Ovog puta uspeo je da sačuva mrežu i pomogne saigračima da prekinu desetogodišnji niz poraza, koji je trajao 61 utakmicu!

U istoj grupi Engleska je na Vembliju savladala Sloveniju 3:1, iako su gosti poveli autogolom Džordana Hendersona u 58. minutu. Zanimljivo, poslednja četiri pogotka koje su Englezi primili, stigli su od igrača Liverpula - Balotelija, Saureza (dva) i sada Hendersona.

Nepunih 60 sekundi kasnije kapiten Slovenije, Boštjan Cesar, naivno je oborio Vejna Runija u kaznenom prostoru, sa leđa, a kapiten Engleske je preuzeo odgovornost i snažnim udarcem sa bele tačke umalo pocepao mrežu - 1:1.

Manje od deset minuta trebalo je Englezima za preokret, a on je usledio u režiji Denija Velbeka. Napadač Arsenala je bio precizan u 66. i 72. minutu, pa sada uz njegovo ime stoji pet pogodaka u četiri meča aktuelnih kvalifikacija, a uz selekciju Engleske - maksimalnih 12 bodova.



Utakmicu u Londonu posebno će pamtiti Vejn Runi, jer mu je ovo bio 100. nastup za reprezentaciju Engleske. Postao je deveti igrač koji je stigao do te brojke, ali je sa 29 godina i 22 dana najmlađi od njih. Pre Runija veliki jubilej ostvarili su Rajt, Čarlton, Mur, Šilton, Bekam, Džerard i Lampard.

U derbiju Grupe G Austrija je kao domaćin savladala Rusiju 1:0. Strelac jedinog gola bio je Rubin Okoti u 73. minutu. Ovom pobedom Austrija je pobegla na pet bodova više od drugoplasirane Rusije, koja bi u zavisnosti od ostalih rezultata mogla i da padne sa te pozicije.

Rusi su posle pobede protiv Lihtenštajna na startu upisali dva remija i ovaj poraz, tako da se nalaze u teškoj situaciji... Upravo je Lihtenštajn istim rezultatom savladao Moldaviju u gostima, pa sada ima isti broj bodova kao i Crna Gora, koja će nešto kasnije igrati protiv Švedske.

Najsigurniji u subotu predveče bili su fudbaleri Ukrajine, koji su u gostima savladali Luksemburg 3:0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC