• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo podržao Ronalda u borbi za "Zlatnu loptu"

Autor mondo.rs

Kako se bliži januar, tako "frka" oko toga ko će dobiti FIFA "Zlatnu loptu" postaje sve veća. I tek će...

Svake godine u ovo vreme, svakodnevno, od ujutru do uveče, u svetskim medijima traje debata oko toga ko je zaslužio FIFA "Zlatnu loptu", a ko će je dobiti na kraju.

Nešto na šta smo navikli događa se i ove jeseni i tako će biti do januara. A, hronično već, ova debata svodi se na to da li je najveće individualno priznanje u svetu fudbala zaslužio Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi.

Onaj "pravi" Ronaldo, Nazario Da Lima, ove godine prednost je dao Portugalcu, kojeg nije uvek "mazio" u svojim izjavama. Kultni "Zuba" rekao je:

"Mislim da ćemo gledati kako Ronaldo ponovo osvaja trofej. Postiže mnogo golova i igra veliku ulogu u Realu. Mesi je takođe u dobroj formi, ali za Ronalda je ova godina bila nezaboravna. Za Mesija nije, složićete se?"

Ronaldo je sa Realom osvojio Ligu šampiona i Kup kralja, ali se s Portugalijom nije dobro proveo na Svetskom prvenstvu. Mesi s Barselonom nije osvojio ništa posle dugo, dugo godina, a sa Argentinom je u Brazilu stigao do finala, gde je međutim pobedila Nemačka.

U individualnom smislu, Ronaldo ove jeseni postiže nešto više golova, ali je Mesi bolji u asistencijama.

Zaključno sa 2009. godinom, FIFA je dodeljivala svoju nagradu, a francuski magazin "France football" svoju, stariju i prestižniju. Tek 2010. je FIFA uspela da izdejstvuje spajanje u jednu nagradu i od tada se dodeljuje FIFA "Zlatna lopta".

Od ujedinjenja, Mesi ima tri vezane pobede, dok je Ronaldo prekinuo taj niz prošle zime.

"France football" proglasio je Kristijana Ronalda za najboljeg na svetu 2008, a Mesija 2009. godine, što se u potpunosti podudaralo sa izborom koji je sprovela FIFA.

FIFA igrač godine tri puta su bili Zinedin Zidan i "pravi" Ronaldo, a dva puta Ronaldinjo. Ostali? Niko više od jednom. "Ballon d'Or" francuskog magazina, koji se dodeljuje od 1956. godine, tri puta su dobijali Johan Krojf, Mišel Platini i Marko van Basten, a po dva puta Alfredo Di Stefano, Franc Bekenbauer, Kevin Kigen, Karl-Hajnc Rumenige i "pravi" Ronaldo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC