• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor, definitivno, Radovan Ćurčić

Autor mondo.rs

Ispred imena Radovana Ćurčića izbrisano je ili biće izbrisano ono "vršilac dužnosti". To je predlog Save Miloševića. "Mnogo često menjamo selektora, treba nam neko na duži rok".

 Selektor, definitivno, Radovan Ćurčić Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Radovan Ćurčić definitivno je novi selektor A reprezentacije Srbije.

To je odluka Fudbalskog saveza Srbije, preciznije potpredsednika Saveza Save Miloševića zaduženog za A tim.

Nakon što je Holanđanin Dik Advokat otišao sa mesta selektora nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, "vruć kesten" uvaljen je u ruke Ćurčića, dosadašnjeg selektora mlade reprezentacije i nekadašnjeg trenera ivanjičkog Javora.

Zašto Ćurčić?

Savo Milošević je to obrazložio potrebom da se uspostavi red i da se nekome da prilika na duži rok.

"Ključni problem je to što se prečesto menjaju selektori. Zbog toga je moja želja da dobijemo selektora na duže vreme, jer je do sad selekcija bila van sistema. Ćurčić je čovek koji zna kako se radi u sistemu, a to što je uradio sa mladom selekcijom ga je preporučilo i ja ću njegovo ime dati na Izvršnom odboru i očekujem da će oni to prihvatiti. On jeste jedini kandidat, a ako ne bude izglasan, imaćemo potpuno drugu sliku. Nisam diktator i mislim da je po stručnosti on najbolji kandidat. Odluka o predlogu Ćurčića je bazirana na njegovom stručnom radu.On je konkretnim delima pokazao da je prevazišao okvire ove države i
srpskog fudbala, a i dobro poznaje igrače koje trenutno imamo",
rekao je Milošević na žrebu četvrtfinala Kupa Srbije.  

Dodao je:

"Predložiću Ćurčića za selektora i to da on bude na tri, četirigodine, očekujem da će Izvršni odbor prihvatiti moj predlog. Ja ne biramselektora već predlažem rešenja, nisam postavljen za diktatora, sveje na nadležnima".

Milošević kaže da Izvršni odbor FSS od sadanije odbio nijedan njegov predlog, kada su u pitanju selektori mlađihreprezentacija. Sednica IO FSS biće održana 25. novembra

Milošević je dodao da savesno i pošteno radi svoj posao.

"Najmanje može da se tvrdi da sam nečija marioneta, ali svako imapravo na svoje mišljenje i neću odgovarati na prozivke i trošitienergiju na takve stvari. Savesno i pošteno radim svoj posao", rekaoje Milošević.

S obzirom na to da će Ćurčić biti prekomandovan na višu poziciju, ostaće upražnjeno mesto selektora mlade reprezentacije.

"Imam u glavi četiri ili pet kandidata za selektora mladereprezentacije, treba nam neko ko zanatski poznaje deo posla jer ćepred njim biti izuzetno težak zadatak u narednih šest meseci.Moraće da obavi posao na kvalitetan način jer je tu u pitanju plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, koji je od državnogznačaja", rekao je Milošević.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC