• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik Partizana: Ugledan, sposoban i navijač

Autor mondo.rs

Komisija za sprovođenje izbora za Skupštinu Partizana odredila je kriterijume za izbor prvog čoveka kluba. On mora imati upravljačku i organizacionu sposobnost, nesporan javni ugled, ali i da bude privržen crno-belima.

 Predsednik Partizana: Ugledan, sposoban i navijač Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izborna skupština Fudbalskog kluba Partizan održaće se, kako je ranije najavljeno, 16. decembra. Na njoj će se se verifikovati mandati članova Skupštine i izvršiti izbor novog predsednika kluba, upravnog i nadzornog odbora.

S obzirom na to kakav značaj i ovlašćenja ima predsednik, komisija za sprovođenje izbora za Skupštinu Partizana održala je sastanak i objavila kriterijume za izbor prvog čoveka kluba.

UPRAVLJAČKA SPOSOBNOST I ISKUSTVO - Predsednik kluba treba da poseduje višestrano znanje i sposobnost, kao i odgovarajuće iskustvo, stečeno i iskazano kroz uspešno upravljanje složenim poslovnim sistemima, u oblasti ekonomsko-finansijskog poslovanja i drugih poslovnih aktivnosti.

ORGANIZACIONA SPOSOBNOST - Jedan od najvažnijih kvaliteta predsednika kluba je organizaciona sposobnost, pri čemu se pre svega podrazumeva obezbeđivanje kontinuiteta u radu i organizacione stabilnosti kluba, sposobnost sprovođenja planova rada i razvoja kluba i obezbeđivanje uslova za njihovo sprovođenje. Organizaciona sposobnost podrazumeva takođe primenu savremenih modela organizovanja i funkcionalno sprovođenje podele rada i nadležnosti između organa kluba.

JAVNI UGLED I AUTORITET - Značaj FK Partizan u srpskom fudbalu i sportu podrazumeva da predsednik kluba mora posedovati nesporan javni ugled, pozitivan odnos i podršku fudbalskih organa i organizacija, JSD Partizan, sportske javnosti i navijača. Takav autoritet treba da obezbedi respektabilan sastav Upravnog odbora koji će, na čelu sa predsednikom kluba, moći da odgovori svim izazovima koji stoje pred klubom.

PRIVRŽENOST KLUBU - Kod predsednika kluba mora da postoji jasna privrženost klubu koja nikada nije dovedena u pitanje, kao i činjenica da je njegov motiv rada isključivo razvoj kluba i unapređenje njegovih rezultata. Podrazumeva se da se mora raditi o ličnosti koja je oduvek bila navijač Partizana i čija navijačka pripadnost klubu ne dolazi u pitanje.

Klub iz Humske je saopštio i da će u skladu sa tim kriterijumima i konkretnim planovima i programima Upravni odbor utvrditi predlog kandidata za predsednika kluba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC