• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ukleta" Zvezda: Antić umesto Mijailovića

Autor mondo.rs

Šampion Srbije u subotu mora da "skine kletvu" i postigne gol protiv OFK Beograda, a napadači to u prvenstvenim utakmicama nisu uradili od 20. septembra, što Rakić naziva prokletstvom.

 "Ukleta" Zvezda: Antić umesto Mijailovića Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se u velikoj krizi.

Ispadanje iz Kupa Srbije, poraz u "večitom derbiju", samo dve pobede u poslednjih šest kola Superlige, šest bodova zaostatka za liderom, preko 210 minuta bez postignutog gola i 66 dana od utakmice na kojoj je neki od trojice napadača, u ovom slučaju Đorđe Rakić, uspeo da se upiše u strelce.

Sa prosekom od svega 1,15 golova po meču, šampion u subotu dočekuje OFK Beograd u pretposlednjem kolu jesenjeg dela prvenstva, a malo je reći da je pobeda imperativ u malom gradskom derbiju.

Pobede bez gola nemoguće su u fudbalu, od kada su ukinuti penali u slučaju nerešenog ishoda meča, a jedan od onih koji je zbog toga na udaru je napadač sa najviše takmičarskih minuta ove sezone, Đorđe Rakić (4). On svoj i post kolega Đorđa Despotovića (1, Kup) i Luke Jovića (0), objašnjava na pomalo čudan način.

"Neko nas je prokleo, bacio je neke čini. Tim rečima sam komentarisao onu prečku u Kragujevcu, jer drugog objašnjenja više nemam. Nikad mi se ovo nije dešavalo u karijeri", rekao je Rakić u razgovoru za "Novosti".

"Da li je posredi pritisak, nesreća ili nešto treće, ja to ne znam. Često kažu da sreća treba da se zasluži, a ja više ne znam šta pogrešno radim. Dajem maksimum i na treninzima i na utakmicama. Prethodne nedelje sam radio završnicu, od deset šuteva devet sam pretvarao u gol. Na utakmici - prokletstvo".

Rakić (29) je slikovito opisao to što ga muči...

"Kad zatvorim oči još vidim loptu kako udara u prečku. Teško mi je, nervoza čini stvari još gorim, a pomiriti se sa ovakvom situacijom možda je i teže nego preživljavati je. Žao mi je što ekipa ispašta zbog mojih, i ne samo mojih promašaja, ali ja ne znam šta je rešenje. Pogađa nas neka kolektivna nesreća, na svakoj utakmici imamo bar četiri zicera i ne vredi, lopta neće u gol".

Jedan od trojice najiskusnijih u timu Crvene zvezde ne prihvata bilo kakav alibi za loše igre i neefikasnost, počev od lošeg terena, pa do protivnika koji igraju bunker i sa igračem više.

"To je izlizana priča. Koliko god su tačne priče o našoj slaboj igri, mi stvorimo četiri-pet zicera. Ja sam u poslednjih pet mečeva imao na svakom po jednu-dve kolosalne prilike i sve sam promašio. Volja i želja postoje, teško je psihički izdržati pritisak kad te neće. Kad lopta pogodi prečku to je pitanje santimetara. Pomiriti se sa tim je možda i teže nego preživljavati sve to. Nadam se da će doći bolji dani".

Neefikasnost, dva remija u nizu i beg Partizana na šest bodova prednosti pomalo su bacili u drugi plan priču o promeni kapitena u jeku sezone. To više nije Nikola Mijailović, ali nije ni njegov zamenik Aleksandar Kovačević, već je novi nosilac trake Darko Lazović.

Trener Nenad Lalatović ponudio je u Kragujevcu objašnjenje da je Mijalović sam predao traku, "jer je preveliki zvezdaš", a u nameri "da smanji pritisak na sebe i posveti se igri", dok je prema drugoj verziji bio previše nervozan u odnosu sa saigračima, pa je čak u jednom trenutku glavom udario Miloša Bosančića.

O tom slučaju u Crvenoj zvezdi gotovo je nemoguće dobiti komentar, a smenjeni kapiten navodno je odlučio da ne govori o tome do kraja polusezone (OFK Beograd kod kuće, Mladost u Lučanima). Mijailović zbog žutih kartona neće igrati protiv "romantičara", a trebalo bi da ga zameni Nikola Antić. Ko će na levi bok u Lučanima odlučiće trener Lalatović, a ko će na levi bok na proleće - to je posebno zanimljiva tema.

Sve je izvesnije da će Mijailović napustiti "Marakanu" na zimu, a ugovor dobiti još jedan "povratnik" Dušan Anđelković (32) koji dugo već trenira sa crveno-belima i koji je na treninzima pokazao i zavidnu formu i zavidan kvalitet i, što je naročito bitno, zavidan nivo profesionalizma, bez obzira što je "tu samo da održava formu".

Pored Anđelkovića, formu podno severne tribine Zvezdinog stadiona održava i Aleksandar Luković, međutim o njegovom angažmanu u januaru retko se govori. Možda i zbog toga što je ova odbrana Zvezde, sa Savom Pavićevićem i Darkom Lazićem, odnosno golmanom Predragom Rajkovićem iza njih, primila samo četiri pogotka u 13 utakmica Superlige.

Da je ekipa malo efikasnija, atmosfera na treninzima bi bila mnogo bolja, a šanse za odbranu titule prilično veće...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa sta hocete drugo mjesto to je dobar uspjeh. Mozda malo hvali koji gol a broj bodova je sasvim solidan

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC