• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin problem je broj "10", više nego "9"

Autor mondo.rs

Od odlaska Nenada Milijaša crveno-beli nemaju kreatora igre. Trener Lalatović probao je čak petoricu igrača na toj poziciji, ali rešenja još nema…

 Zvezdin problem je broj "10", više nego "9" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Svi koji prate domaći fudbal svesni su da Crvena zvezda ove sezone ima ogroman problem sa realizacijom.

U poslednja dva meča crveno-beli nisu postigli pogodak, a poslednji put kada je neko od napadača zatresao protivničku mrežu bio je 24. septembar i utakmica Kupa sa Borcem iz Čačka. Jedini gol u tom meču dao je Đorđe Despotović, u 50. minutu, što je i jedini put ove sezone da je zatresao protivničku mrežu.

Četiri dana pre toga Đorđe Rakić je u prvenstvenom duelu bio dvostruki strelac u pobedi protiv Novog Pazara (2:0), što su bili njegov treći i četvrti gol u sezoni.

Luka Jović je i dalje bez pogotka…

Napadači - najviše poverenja u Rakića


Trener Nenad Lalatović u dosadašnjem toku sezone od trojice napadača najveću minutažu pružio je Rakiću, a najmanju Despotoviću:

Đorđe Rakić: Kup - 21 minut, JSL - 858, ukupno - 879 (12 utakmica, 4 gola).
Luka Jović: Kup - 159 minuta, JSL - 276, ukupno 435 (12 utakmica, 0 golova).
Đorđe Despotović: Kup - 118 minuta, JSL - 289, ukupno - 407 ukupno (10 utkamica, 1 gol).

Samo 1,15 golova po meču (15/13) premalo je od aktuelnog šampiona ali, da li su pomenuta trojica napadača glavni krivci za to?

Tačno je da je su i Rakić i Despotović i Jović u dosadašnjim mečevima promašivali šanse koje su morale da budu pretvorene u golove, ali je značaj tih promašaja u najmanju ruku dupliran. Crveno-beli ove sezone retko stvaraju više od dve, tri prilike za pogodak po meču, pa se svaki promašaj može okarakterisati kao presudan.

Čini se da ekipa Nenada Lalatovića, ipak, ima mnogo veći problem u potrazi za igračem koji će igrati na poziciji "desetke" i biti, košarkaškim rečnikom, plejmejker, nego što je to kvalitet najisturenijih, kao što mnogi ocenjuju.

Od odlaska Nenada Milijaša, uloga kreatora igre poverena je čak petorici fudbalera, a i dalje se ne može reći da je Lalatović pronašao pravo rešenje.

Na mestu "desetke" igrali su Vukan Savićević, zatim Daniel Avramovski, Miloš Bosančić, a onda i Nejc Pečnik i Aleksandar Katai.

Izvor: MN PRESS Na ovo trenerovo "lutanje" (pošto se samo za Darka Lazovića može tvrditi da će biti u timu i na određenoj poziciji) dosta su uticali problem sa registracijom igrača i neadekvatna sprema kod pojedinaca, ali i sada kada bi trebalo da su svi osim Avramovskog "fit", teško je pogoditi koga će Lalatović u subotu staviti iza napadača u meču sa OFK Beogradom.

"Desetke" - najviše poverenja Bosančiću


Najveću minutažu od igrača koji su igrali na poziciji plejmejkera za sada ima Nejc Pečnik, ali je on igrao i kao krilo i kao bek. Ne računajući njega, prednjači Miloš Bosančić (koji na početku sezone nije igrao zbog problema sa registracijom).

Nejc Pečnik: Kup - 90, JSL - 1.042, ukupno - 1.132 (14 utakmica, 1 gol, 1 asistencija).
Miloš Bosančić: Kup - 28, JSL - 705, ukupno - 733 (10 utakmica, 0 golova, 2 asistencije).
Vukan Savićević: Kup - 6, JSL - 383, ukupno - 389 (7 utakmica, 0 golova, 1 asistencija).
Aleksandar Katai: Kup - 108, JSL - 271, ukupno - 379 (9 utakmica, 0 golova, 0 asistencija).
Daniel Avramovski: Kup - 62, JSL - 105, ukupno - 167 (5 utakmica, 1 gol, 1 asistencija).

 Može se lako zaključiti da Zvezdin trener mnogo manje problema ili mnogo više poverenja ima kada su u pitanju igrači iz odbrane, među koje računamo i zadnjeg veznog, Aleksandra Kovačevića.

Odbrana crveno-belih ove sezone beleži sjajne rezultate (možda i bolje nego što povremeno deluje na terenu), a to pokazuju samo četiri primljena gola u Jelen Superligi, od kojih je samo jedan bio "iz igre" (protiv Rada, Petar Jelić na dodavanje Marka Perovića).

Nenad Injac je pogodio za Voždovac posle prekida, Nikola Drinčić je rešio derbi sa Partizanom iz "slobodnjaka", a Nikola Beljić (takođe iz Voždovca) posle dugačkog ispucavanja svog golmana iz kaznenog prostora i klizanja Nikole Mijailovića, što se više može smatrati kao prekid nego gol iz uigrane akcije.

Zvezda je ove sezone samo od Voždovca primila dva gola, a mladi Predrag Rajković u deset od 13 utakmica Jelen Superlige nije morao da vadi loptu iz mreže. Čak i povreda standardnog desnog beka Marka Petkovića sredinom oktobra nije poremetila defanzivnu liniju.

Najveći broj minuta na terenu od defanzivaca proveo je golman Predrag Rajković (1.170). Svih 13 utakmica u JSL, ali ne sa maksimalnim brojem minuta, odigrali su Savo Pavićević (1.154) i Aleksandar Kovačević (1.016). Nastup manje upisali su Nikola Mijailović (1.080 minuta) i Darko Lazić (1.079), dok je do povrede standardni Marko Petković odigrao osam mečeva, ukupno 720 minuta.

Prošle sezone u ovo vreme Lalatovićev prethodnik Slaviša Stojanović molio je upravu kluba da mu na zimu dovede adekvatno pojačanje za mesto štopera, dok će se sada bez sumnje tragati za napadačem.

Što se tiče "desetke", Lalatović i dalje čeka da "proradi" Bosančić i da se oporavi Avramovski.

Da li će to biti dovoljno da crveno-beli na proleće počnu da igraju ofanzivnije i efikasnije, videćemo…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC