• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović: Nisu samo špicevi krivi

Autor mondo.rs

"Novopečeni" kapiten Zvezdinih fudbalera stao u odbranu saigrača koje mnogi smatraju glavnim krivcima za neefikasnost.

 Lazović: Nisu samo špicevi krivi Izvor: MN PRESS

Igrači Crvene zvezde u 15 utakmica ove sezone postigli su 16 golova i to je glavni razlog zbog kojeg su već u osmini finala eliminisani iz Kupa, a u prvenstvu zaostaju šest bodova za vodećim Partizanom.

Problem neefikasnosti posebno je koštao crveno-bele u poslednja dva meča, u kojima su odigrali 0:0 sa Čukaričkim i Radničkim 1923.

Statistički gledano, napadački trio Đorđe Rakić – Đorđe Despotović – Luka Jović nije ispunio očekivanja i nalazi se daleko iza učinka Dragana Mrđe i Abiole Daude iz šampionske sezone. Rakić je u dosadašnim utakmicama upisao tek četiri gola, Despotović jedan (u Kupu), a mladi Jović i dalje čeka da zatrese mrežu.

Ugovor ističe na leto...


Već nekoliko sezona kada dođe prelazni rok (bilo letnji ili zimski), kreću priče o mogućem odlasku Darka Lazovića iz Zvezde. Nema sumnje da će i ovaj put biti tako, kada usledi zimska pauza.

"Tako je svaki prelazni rok. Ugovor mi ističe na leto. Nisam još pričao sa ljudima iz rukovodstva", ostao je "zakopčan" krilni fudbaler, koji bi ovaj put zaista mogao da napusti "Marakanu", jer crveno-beli imaju poslednju priliku da zarade na njegovom transferu.

U slučaju da ne produži ugovor, a malo ko veruje da hoće, Lazović će po završetku sezone postati slobodan igrač i moći će da napusti klub bez obeštećenja.

Po mnogim mišljenjima, njih trojica su glavni krivci što Zvezda nije na putu da odbrani titulu, već mora da "juri" Partizan, međutim, "novopečeni" kapiten Darko Lazović u razgovoru za MONDO kaže da ne bi trebalo upirati prstom samo u napadače.

"Ne bi trebalo kriviti samo špiceve za neefikasnost. Kriva je cela ekipa što je tako. Pokušaćemo da u ove dve preostale utakmice do pauze pobedimo i koliko-toliko ublažimo loše rezultate do sada", poručio je Lazović, koji je priznao i svoj deo odgovornosti za rezultate ispod očekivanja.

"Uvek može bolje, ali svi smo podbacili. Pogotovo ja... Stvaramo šanse, mislim da smo u poslednjim utakmicama imali dosta prilika. I špicevi i ja, samo nas neće gol".

U preostale dve utakmice do zimske pauze, protiv OFK Beograda na "Marakani" i Mladosti u Lučanima, fudbaleri Crvene zvezde "moraju" da pobede. Lazović, ipak, nije želeo da daje previše optimistične izjave i obećava da će ekipa konačno da se raspuca.

"Pred svaku utakmicu pričamo da možemo i da ćemo da 'proradimo', ali činjenica je da smo upali u krizu rezultata. Slabo postižemo golove, doduše, malo ih i primamo, tako da ima bar nešto dobro... Sigurno da šest bodova koliko nam beži Partizan nije malo, pogotovo u našoj ligi, međutim, borićemo se dokle god bude postojala šansa da ih stignemo".

Izvor: MN PRESS Posle gostovanja u Kragujevcu trener crveno-belih, Nenad Lalatović, kritikovao je kolegu sa klupe Radničkog 1923, Neška Milovanovića, jer je njegova ekipa igrala "zatvoreno" iako je veći deo utakmice imala igrača više.

Teško je verovati da će biti drugačije u subotu na "Marakani" ili nedelju dana kasnije u Lučanima.

"Ne možemo mi da određujemo kako će drugi da igraju. Protiv nas svi igraju zatvorenije, retko ko igra otvoreno, ali šta da se radi, takva nam je liga i takav nam je fudbal. Mi treba da mislimo samo na nas, da igramo što bolje, jer ako zaigramo kako znamo i počnemo da realizujemo šanse, biće sve u redu", smatra Lazović.

Od utakmice u Kragujevcu, 24-godišnji Čačanin nosi kapitensku traku. Prilično iznenada preuzeo ju je od Nikole Mijailovića.


"Jeste, malo me je to iznenadilo, ali svakako mi je drago što sam dobio priliku da budem kapiten. Mijailović, iako ne nosi traku na ruci ove tri utakmice, dosta znači za ekipu, kako na terenu, tako i u svlačionici. Sigurno da se to neće promeniti sada", skroman je Lazović.

Zvanično, Mijailović je od uloge kapitena odustao zbog prevelikog pritiska (nezvanično, ta privilegija oduzeta mu je posle fizičkog sukoba sa saigračem Milošem Bosančićem). Lazović tvrdi da njemu traka neće biti problem.

"Dugo sam ovde i prošao sam kroz svašta. Mnogo toga mi se dešavalo, bio sam povređen... Tako da mi kapitenska traka neće biti dodatno opterećenje. Jedino malo veća odgovornost. Zna se kakvi su sve igrači bili kapiteni Zvezde, to nije mala stvar".

Da li će ubuduće morati burnije da reaguje na terenu i da se upušta u rasprave sa sudijama, pitali smo Lazovića, a odgovorio je uz osmeh:

"Nisam taj tip igrača, ali traka nosi određene stvari sa sobom, pa i nešto češću priču sa sudijama".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC