• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platinijev šamar Ronaldu i Mesiju

Autor mondo.rs

Dok se dvojica (hronično) glavnih kandidata za "Zlatnu loptu" nadmeću golovima na svim frontovima, prvi čovek UEFA izneo je mišljenje koje im se neće dopasti.

 Od 2008. godine "Zlatnu loptu", bilo FIFA, bilo magazina "France footabll", a od 2010. u ujedinjenom izboru, nije dobio niko drugi osim Lionela Mesija (4) i Kristijana Ronalda (2).

Ovo je godina u kojoj taj niz mora da bude prekinut, smatra predsednik UEFA Mišel Platini, dok se pojačava debata oko toga ko je zaslužio titulu najboljeg fudbalera sveta 2014. godine.

Platini je istakao da je ove sezone, koju je u takmičarskom smislu obeležilo Svetsko prvenstvo u Brazilu, najprestižniju individualnu nagradu u svetu fudbala zaslužio neko iz zlatne nemačke generacije. Podsetimo, Ronaldo je sa Portugalijom ispao u prvoj fazi, a Mesi igrao finale sa Argentinom.

"Ovo je godina Svetskog prvenstva, tako da bi 'Zlatna lopta' trebalo da pripadne nekom od igrača iz redova svetskog šampiona", rekao je Platini.

"U svetu fudbala, mnogo je igrača koji na neki način zaslužuju 'Zlatnu loptu', ali moje mišljenje je da u godini Mundijala ona treba da pripadne svetskom šampionu".

Francuz, kojeg je "France football" svojevremeno proglašavao za najboljeg na planeti (FIFA u to vreme nije birala najboljeg igrača), podseća da je iste stvari govorio i pre četiri godine, kada su u Južnoj Africi "boginju" osvojili Španci, a "Zlatnu loptu" dobio Mesi.

"Možete ovu istu moju izjavu pronaći u arhivi, od pre četiri godine, kada sam rekao da je neki od španskih igrača zaslužio to priznanje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC