• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grešni" Bojan se iskupio pred navijačima Napretka

Autor mondo.rs

Radnički iz Kragujevca dao gol posle više od 510 minuta, Aleksandar Stanisavljević u istom minutu dao gol i bio isključen, Patrik Eze Frajdej ponovo dominantan na terenima Superlige.

 "Grešni" Bojan se iskupio pred navijačima Napretka Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Odličan početak dana u Superligi!

Za razliku od prošle subote, kada je na četiri superligaške utakmice bilo postignuto dva gola, a sva četiri meča bila završena nerešenim rezultatom, ovog puta imamo zbog čega da pišemo o našem fudbalu.

Napadač Napretka, Bojan Božović, iskupio se pred svojim navijačima za letošnje gluposti koje je pravio.

Crnogorac je postigao dva gola u pobedi nad Donjim Sremom, koji je ovog puta imao svog antiheroja, Aleksandra Stanisavljevića.

Stanisavljević je u 63. minutu izjednačio na 1:1, a u 64. minutu dobio crveni karton, pa je utakmica 14. kola Jelen Superlige pod Bagdalom završena rezultatom: Napredak - Donji Srem 3:1 (1:0).

Božović, koji je u 1. kolu, u susretu sa Čukaričkim, promašio dva penala za Napredak i onda dobio crveni karton, dok su mu Kruševljani s tribina dobacivali: "Napolje! Napolje!", ovog puta bio je najzaslužniji za tek drugu pobedu "čarapana" kod kuće ove jeseni. Prvi gol postigao je u 7, a drugi u 72. minutu, neposredno nakon što je plejmejker Donjeg Srema isključen.

Važnu pobedu za Napredak potvrdio je Ibrahima Mame Ndiaje u 80. minutu, tako da je Donji Srem doživeo sedmi poraz ove sezone u ligi.

Radnički iz Kragujevca je dao gol, ali je izgubio!

Posle tri uzastopna remija rezultatom 0:0, računajući i onaj sa Crvenom zvezdom prošlog vikenda, Radnički je posle više od 510 minuta uspeo da postigne gol, ali utešni. Pri rezultatu 2:0 za Jagodinu, u Jagodini, Dragan Milovanović postigao je gol nade za "fenjeraša" u 70. minutu, ali je poraz bio neibežan - 2:1 (2:0).

Petu pobedu u poslednjih sedam kola za povratnika na klupu Jagodine, Sima Krunića, obezbedili su Dušan Martinović u 13. i Đorđe Šušnjar u 42. minutu! Jagodina je opet u gornjem delu tabele, dok je Radnički prikovan za dno tabele sa jednom pobedom u 14 kola i svega sedam bodova.

Prethodno, Kragujevčani su poslednji put postigli gol još 18. oktobra, kada je strelac bio Nikola Kovačević (21. minut) u porazu od Čukaričkog rezultatom 4:1. "Đavoli" nemaju pobedu od 13. septembra i utakmice sa Voždovcem u gostima (0:1), a na "Čika Dači" ove sezone još nisu postigli gol.

U Nišu, vodila je i Mladost iz Lučana i domaći Radnički, ali je završeno bez pobednika. Na "Čairu" - 2:2 (1:1), uz asistenciju i gol centarfora Mladosti Patrika Ezea Frajdeja.

"Petko" je šestim golom u sezoni, u 71. minutu, doneo Lučancima bod nakon preokreta koji su napravile Nišlije, preko Vladimira Đorđevića (44) i Saše Marjanovića (56).

Đorđević je gol dao posle asistencije Marjanovića, kojeg je početkom drugog poluvremena u kaznenom prostoru srušio Vladimir Golemić. Marjanović je prekršio nepisano fudbalsko pravilo da penal ne bi trebalo da izvodi onaj nad kim je faul napravljen i dokazao da to nije uvek slučaj - gol za 2:1, ali i potom izjednačenje preko Frajdeja, koji će svakako biti interesantan našim najvećim klubovima u januaru.

REZULTATI 14. KOLA:

Jagodina - Radnički 1923 2:1 (2:0)
/Martinović 13, Šušnjar 42 - Milovanović 70/

Napredak - Donji Srem 3:1 (1:0)
/Božović 7, 72, Ndiaje 80 - Stanisavljević 63/

Radnički Niš - Mladost 2:2 (1:1)
/Đorđević 44, Marjanović pen 56 - Živadinović 8, Frajdej 71/

Spartak - Rad 0:0

Vojvodina - Čukarički (15.00)
Borac - Voždovac (17.00)
Crvena zvezda - OFK Beograd (18.00)

U nedelju:

Novi Pazar - Partizan (13.00)

TABELA: Partizan 34, Crvena zvezda 28, Vojvodina 26, Čukarički 22, OFK Beograd 21, Jagodina (+1) 20, Novi Pazar (-1) 20, Mladost (+1) 18, Spartak  (+1) 18, Rad (+1) 16, Donji Srem (+1) 15, Borac 15, Napredak (+1) 13, Voždovac (-1) 12, Radnički Niš (+1) 12, Radnički 1923 (+1) 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC