• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Despotović heroj i antiheroj!

Autor mondo.rs

Strelac pobedonosnog gola za Crvenu zvezdu protiv OFK Beograda zbog proslave gola "nagrađen" zvižducima publike.

 Despotović heroj i antiheroj!  Izvor: MN PRESS

Crveno-beli uz mnogo muke savladali kombinovani tim OFK Beograda u meču 14. kola Jelen Superlige.

Poslednju utakmicu ove godine na "Marakani" fudbaleri Crvene zvezde rešili su u svoju korist, ali opet nisu pokazali igru koja se očekuje od ekipe sa šampionskim ambicijama.

Golgeterski post ekipe Nenada Lalatovića prekinut je posle 252 minuta, pošto je OFK Beograd savladan 2:1.

Iako su poveli već u 2. minutu golom Aleksandra Kataija, crveno-beli imali su mnogo problema da savladaju "romantičare" koji su u Ljutice Bogdana došli bez nekoliko standardnih prvotimaca.

Borbeni gosti izjednačili su u 73. minutu preko 17-godišnjeg Borka Duronjića, ali je tri boda Zvezdi obezbedio Đorđe Despotović deset minuta pre kraja.

Napadač crveno-belih postigao je svoj prvenac u Jelen Superligi, međutim, njegovom proslavom je iznervirao navijače, pa su usledili i zvižduci posle aplauza.

Uskoro opširnije...



Trener Crvene zvezde za ovu utakmicu našao se u problemu zbog povređenih i suspendovanih igrača, tako da je morao da pravi određene promene, posebno u defanzivnoj liniji, gde zbog kartona nema Nikole Mijailovića i Bogdana Planića.


Od trojice napadača dvojica su povređeni, Đorđe Rakić i Luka Jović, pa je čudno zašto u timu nema Đorđa Despotovića, koji je ostao na klupi za rezervne igrače.

Umesto njega, izgleda da će ulogu najisturenijeg igrača imati Nejc Pečnik, koji je posle pozicija krila i desnog beka ove sezone zaigrao i kao napadač.

U prvoj postavi našla su se i dvojica "Zvezdinih klinaca" koji do sada nisu često dobijali šansu, štoper Vukašin Jovanović i zadnji vezni Marko Grujić.

OFK Beograd, takođe, nije u najjačem sastavu pošto su zbog povreda van tima napadač Dejan Dražić i štoper Milan Savić, dok je iskusni defanzivac Milan Obradović "rovit". U timu nema i Saše Zdjelara, Jovice Vasilića, Marka Jankovića...

ZVEZDA: Rajković - Pavićević, Lazić, Jovanović, Antić - Grujić, Ristić - Lazović, Katai (64. Bosančić), Gavrić (54. Despotović) - Pečnik.

OFK BEOGRAD: Čupić - Aksentijević, Vasiljević, Dautović, Antonov - Alempijević, Gajić (78. Belaković) - Jovanović (66. Duronjić), Paločević (59. S. Janković), Ješić - Andrić.

TOK UTAKMICE:

- Kraj.

- GOOOOL! 2:1, Zvezda opet vodi pogotkom Đorđa Despotovića u 80. minutu! Napadač crveno-belih izašao je sam pred golmana Čupića posle akcije Lazovića i Pečnika. Lepo je obišao golmana gostiju i poslao loptu u mrežu.



- Veeeliki promašaj Nejca Pečnika u 77. minutu! Mihailo Ristić ga je dugačkim dodavanjem "izbacio" samog pred golmana OFK Beograda, pošto nije uspela ofsajd zamka "romantičara", ali je slovenački reprezentativac šutirao po zemlji pored gola.

- GOOOOL! 1:1, OFK Beograd izjednačuje u 73. minutu golom 17-godišnjeg Borka Duronjića, nekadašnjeg učenika škole crveno-belih.Odlično je kroz sredinu Zvezdine odbrane asistirao Stefan Janković, takođe "rezervista" gostiju u ovom meču, a Duronjić iskoristio šansu "jedan na jedan" sa Rajkovićem.



- Još jedan odličan šut Ješića (69. minut), ali je opet uspešniji bio Zvezdin golman Rajković. Zaista su "romantičari" mnogo puta pokušali udarcima sa distance, ali samo onaj Ješićev iz prvog poluvremena pod prečku predstavljao je opasnost po gol crveno-belih.

- Druga izmena i u OFK Beogradu, umesto Ivice Jovanovića u 66. minutu ušao je Borko Duronjić.

- Ima izmena, ali i dalje nema tečne i dobre igre.

- Druga izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto Kataija od 64. minuta igraće Miloš Bosančić.

- Prva izmena i u timu OFK Beograda. Od 59. minuta Stefan Janković će igrati umesto Aleksandra Paločevića.

- Umalo da mladi Marko Grujić postigne svoj prvi pogodak za Crvenu zvezdu. Šutirao je glavom u 56. minutu na centaršut Mihaila Ristića iz prekida, ali malo pored stative.

- Prva izmena u meču. Umesto Nenada Gavrića u igri je od 54. minuta Đorđe Despotović, koji će sada igrati u napadu Zvezde, dok će se Pečnik povući na "svoju" poziciju levog krila.

- U prvih pet minuta drugog poluvremena Zvezda je dva puta zapretila posle prodora po levoj strani, prvo Ristića, a potom Pečnika, dok "romantičari" i dalje pokušavaju udarcima sa distance, ali Rajković deluje prilično sigurno na golu.

- Nešto ofanzivnije ušli su u drugo poluvreme igrači Crvene zvezde nego što je to bio slučaj u prvom delu.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Prilično dosadno prvo poluvreme je za nama. Nadamo se mnogo boljem izdanju dva tima u drugom delu utakmice.

- U poslednjim trenucima prvog dela utakmice Nejc Pečnik je umalo duplirao prednost Zvezde, ali je njegov šut glavom posle kornera bio za koji milimetar neprecizan.

- Bukvalno ništa, osim gola Kataija na jednoj i šuta Ješića na drugoj stani, nismo videli u prvom poluvremenu! Još dva minuta, uz nadoknadu, do odlaska na odmor.

- U drugom delu prvog poluvremena OFK Beograd češće preti, ali isključivo udarcima sa distance.

- U 25. minutu na severnoj tribini raširena je velika koreografija sa likom ubijenog navijača Crvene zvezde u Istanbulu, Marka Ivkovića, čije ime je skandirao ceo stadion.



- Majstorija Aleksandra Ješića u 17. minutu, ali nije bilo izjednačenja. Odlično je igrač OFK Beograda sačuvao loptu i šutirao sa oko 30 metara pod prečku, ali je Predrag Rajković uspeo "paradom" da spreči pogodak i pošalje loptu u korner.

- Bez uzbuđenja posle ranog gola Kataija.... U toku je 15. minut.

- Utakmica se igra u neuobičajenoj tišini, pošto su navijači Crvene zvezde odlučili da ne navijaju prvih 25 minuta u čast ubijenog Marka Ivkovića.

- GOOOL! 1:0 za Crvenu zvezdu golom Aleksandra Kataija posle samo 80 sekundi. Nejc Pečnik je odlično prošao po levoj strani i po zemlji poslao loptu u kazneni prostor, gde je na nju natrčao Katai. Defanzivci OFK Beograda potpuno su zaboravili na njega...



- Sudija Srđan Jovanović dao je znak da meč počne.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC