• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pazarsko blato zaustavilo "parni valjak"

Autor mondo.rs

Partizan opet nije pobedio u Novom Pazaru. Derbi 14. kola Superlige završen 1:1. Crno-beli poveli u četvrtom minutu golom Danka Lazovića, izjednačio Branko Ilić autogolom u 78.

 Pazarsko blato zaustavilo "parni valjak" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ni u četvrtom prvenstvenom pokušaju Partizan nije uspeo da pobedi u Novom Pazaru, ali nije ni izgubio. Derbi 14. kola Superlige između Novog Pazara i Partizana okončan je 1:1 (0:1).

To je i najrealniji ishod zanimljivog duela, odigranog po skandaloznom terenu i lošem vremenu. "Parni valjak" je poveo golom Danka Lazovića u četvrtom minutu, a izjednačio je Branko Ilić, autogolom u 78. minutu.

Utakmica je odigrana pred dobro ispunjenim tribinama. Navijačima Partizana iz bezbednosnih razloga nije dozvoljeno da dođu u Novi Pazar, ali i pored te činjenice uvrede i provokacije domaće publike nisu izostale.

Pred početak duela velikom koreografijom na sve tri tribine napravljen je lep ambijent, koji je vrlo brzo ostao u senci događaja iz 12. minuta kada je trener Partizana Marko Nikolić pogođen petardom sa zapadne tribine. Nisu izostale nacionalne i političke poruke, turska zastava, sećanja na krvavu prošlost ("Mi smo balije predsednika Alije", "Ovo je Turska"...).

Teren nije ispunjavao ni minimum uslova za igru, jer na pojedinim delovima igrališta lopta nije uopšte odskakala, zaustavljala se u vodi, dok je najveći deo bio prekriven blatom. Te činjenice nisu bile dovoljne sudiji Vladu Glođoviću i delegatu da odlože susret.

Igrači Partizana i Novog Pazara po takvim uslovima pružili su maksimum i do poslednjeg atoma snage izgarali su na terenu. U izjednačenom meču bolje šanse su imali crno-beli, dok su Pazarci imali veći posed lopte i više udaraca na gol.

Trener Marko Nikolić izveo je najjači sastav u ovom trenutku i ofanzivan početak isplatio mu se već u četvrtom minutu. Korner je izveo Andrija Živković, Saša Marković je sa "prve stative" prebacio loptu u srce peterca, gde je potpuno sam bio Danko Lazović i nije mu bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu. Napadaču Partizana bio je to deveti pogodak ove sezone u Superligi.

S obzirom da je bilo nemoguće ili vrlo teško "spustiti" loptu i kombinovati po zemlji, i jedni i drugi tražili su rešenja dugim loptama. Petar Škuletić i mladi Živković propustili su velike prilike da obezbede trijumf crno-belima. Prvi nije iskoristio grešku Pazaraca, a drugi fenomenalno dodavanje odličnog Lazovića.

Najviše problema odbrani lidera Superlige zadavao je Bruno Oliveira. Brazilac je bio pored Branka Ilića u 78. minutu, kada je Partizanov defanzivni univerzalac nesmotreno reagovao i poslao loptu iza leđa Milana Lukača. Golu je prethodio vrlo dobar centaršut Admira Kecapa.

Dvojica aktera zanimljivog derbija nisu dočekala kraj meča: prvo je trener Nikolić isključen zbog prigovora u 73. minutu, a zatim je i Miloš Tintor u poslednjim trenucima meča, posle oštrog starta i drugog žutog kartona, morao van terena.

Isključenju šefa stručnog štaba Partizana prethodio je poništen gol Vladimira Volkova zbog navodnog ofsajda. Lazović je pred kraj prvog poluvremena tražio penal posle duela sa Tintorom u kaznenom prostoru Novog Pazara.

Partizan je bodom u Novom Pazaru osigurao jesenju titulu, jer kolo pre zimske pauze ima četiri boda više od Crvene zvezde. Crno-beli će za sedam dana ugostiti Borac iz Čačka, dok Novi Pazar na petom mestu sa 21 bodom i utakmicom manje, putuje u Pećince na megdan Donjem Sremu

Derbi meč 14. kola Superlige u Novom Pazaru pratite uživo na MONDU!

NOVI PAZAR
: Zečević – Živković (od 80' Grbić), Tintor, Vuković, Stevanović (od 87' Arifović) – Rusmir (od 62' Hadžibulić), Jevtović – Mijić, Bruno Oliveira (od 90+5 Radivojević), Pavlović – Kecap;

PARTIZAN : Lukač – B. Ilić, Ćirković, Stanković, Petrović – Drinčić, Marković, Živković (od 85' Grbić), S. Ilić (od 66' Volkov) – Lazović, Škuletić.

TOK UTAKMICE

- Tintor dobija crveni karton zbog oštrog starta na Grbiću! U toku je 90. minut.

- Izgledalo je da Stevanović neće moći da nastavi utakmicu, ali čim je napustio teren tražio je da se vrati. Milorad Kosanović je odlučio da ga zameni.

- Istog trenutka kada su izjednačili igrači Novog Pazara su počeli sa izležavamnjem u blatu! Prvi golman Zečević!

- GOOOOOL! Novi Pazar je izjednačio u 78. minutu. Naizgled ne tako opasan napad domaćin je pretvorio u gol Kecap je centrirao sa desne strane, a Bruno Oliveira pogodio mrežu. Pored njega je bio Branko Ilić, ali ga nije sačuvao.

 - Volkov postiže gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Marko Nikolić se žalio i zaradio je isključenje. U toku je 73. minut.

- Velika prilika za Partizan u 48. minutu. Crno-beli su izveli brzu kontru, Škuletić je odigrao u prostor za Danka Lazovića, ovaj je vukao loptu do ivice kaznenog prostora, video je kako se na desnoj strani ubacuje Živković, pravovremeno je odigrao, ali mladi fudbaler Partizana ne koristi situaciju "jedan na jedan" sa Zečevićem.

- Počelo je drugo poluvreme...

- Škuletić je ozbiljno ugrozio gol Pazara, ali je Zečević bio oprezan. Još dva minuta sudijske nadoknade vremena.

- Partizan kontroliše utakmicu, ali fudbala u Novom Pazaru nema. Teren je očajan! Jednostavno je nemoguće da se poveže lopta...

- Ofanziva Partizana i nekoliko vrlo opasnih situacija ispred gola Novog Pazara u 30. minutu. Uskoro će biti nemoguće po dresovima prepoznati igrače. Već su i jedni i drugi prilično blatnjavi.

- Veliku priliku je u 24. minutu propustio Petar Škuletić. Bio je sam, ali je prebacio gol. Mogao je Partizan do vođstva od 2:0.

...
Izvor: YouTube

- Utakmica je nastavljena, a Novi Pazar je imao sjajnu priliku u 15. minutu! Ponovo Brazilac u redovima Pazara...

- Navijalči Novog Pazara gađali su klupu Partizana petardom. Ona je eksplodirala ispred Marka Nikolića i ostavila je trag na garderobi trenera "parnog valjka". Trenutno je prekid.
...
Izvor: YouTube

- Bruno Oliveira je mogao mnogo bolje da šutira sa ivice kaznenog prostora. Novi Pazar je imao priliku u desetom minutu. Plavo-beli imaju inicijativu.

- Teško se igra pored aut linija. Teren je natopljen i lopta se sporo i nekontrolisano kreće. Ovakvo igralište trebalo bi više da odgovara domaćem timu.

- GOOOOOL! Partizan vodi od četvrtog minuta. Crno-beli su do vođstva stigli posle prvog kornera. Andrija Živković je gađao "prvu stativu", Saša Marković glavom prebacio u sredinu, a Danko Lazović se sa pet-šest metara poklonio i pogodio mrežu.

...
Izvor: YouTube


- Partizan je krenuo ofanzivno, ali je i domaćin iz prvog napada došao u poziciju da ugrozi gol Lukača. Kecap je pokušao glavom.

- Utakmica je počela!

- Teren u Novom Pazaru je u katastrofalnom stanju.

- Početak meča kasnio je nekoliko minuta zbog koreografije domaćih navijača i brojnih rolni papira koje su ubačene na teren.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC