• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Pobeda Milana u kontroverznoj utakmici

Autor mondo.rs

Posle četiri remija i poraza, Milan je zabeležio prvu pobedu u Seriji A posle 19. oktobra, ali biće govora o susretu sa Udinezeom na "San Siru".

Prvi put od 19. oktobra, odnosno posle pet kola Serije A, fudbaleri Milana uspeli su nekoga da pobede!

"Rosoneri" su u utakmici 13. kola Serije A, na "San Siru", pobedili Udineze u kontroverznom meču, koji je sudio Paolo Valeri - 2:0 (0:0).

Valeri je prvo u 17. minutu poništio vodeći gol domaćeg tima, kada je defanzivac Adil Rami poslao glavom loptu preko zamišljene gol-linije, ali je sudijska petorka "priznala" odbranu Orestisa Karnezisa.

Ono što je uzeo Milanu, Valeri je sa kolegama vratio u 62. minutu, kada je dosudio najstrožu kaznu za "rosonere" i isključio Andreu Domicija u istom minutu. Domici jeste povlačio Keisuke Hondu pred Karnezisom, ali je i Honda loptu primio - rukom.

Sa bele tačke, uprkos protestima "zebreta", Žeremi Menez bio je siguran i postigao drugi gol u dva kola, posle onog prelepog u "Derbiju dela Madonina" sa Interom (1:1), pre sedam dana.

U nastavku utakmice, Valeri je isključio i Majkla Esijena zbog udaranja protivnika u predelu lica i potom "overe" guranjem s leđa, što je vezistu Milana poslalo u stanje neverice (pogledati snimak).

Tek kada je Milan izjednačio po broju igrača na terenu, "pao" je i drugi gol, a kod njega nije bilo ničeg spornog, naprotiv... Menez je posle fantastičnog solo prodora postigao treći gol u sedam dana i doneo prvu pobedu Milanu, posle serije od četiri remija i poraza u Seriji A (Fiorentina, Kaljari, Palermo, Sampdorija, Inter).



Trener "rosonera" Filipo Inzagi, svestan da nema napadača koji može da postigne gol, opredelio se za postavu bez standardnog centarfora, navalu su činili Menez, Stefan El Šaravi i Honda i, to mu se, vratilo pobedom dok su Fernando Tores, Đampaolo Pacini i Mbaje Nijang meč posmatrali sa strane.

Fiorentina je deklasirala Kaljari na Sardiniji, rezultatom 0:4, a prvi gol posle pauze od 259 dana postigao je kapiten Viole, Mario Gomez. Napadaču, koji prolazi kroz agoniju s povredama od prelaska iz Bajerna u Fiorentinu, pao je kamen sa srca u utakmici koju je s dva gola obeležio Matijas Fernandez.

Čileanac je doveo "ljubičaste" u vođstvo od 0:2, a potom je sve bilo lakše...



Često osporavani i vređani Alesandro Matri, naročito u periodu kada je pokušavao golovima da se nametne u Juventusu i Milanu, pronašao je sebe u Đenovi, koju je s šest golova ove jeseni popeo (bar privremeno) na mesto koje vodi u Ligu šampiona!

Đenova je zabeležila najubedljiviju pobedu van "Marasija" još od 2011. godine, bilo je 0:3 u Ćezeni, a Matri je postigao šesti gol, jedan više nego što je bio njegov učinak tokom cele prošle sezone. Zanimljivo, Đenova je u prvih 10 minuta igre postizala samo dva gola po sezoni tokom prethodnih sedam godina, a ovog puta dva gola na jednoj utakmici - Matri u 4. i Antonjeli u 7. minutu.

REZULTATI 13. KOLA:

Milan - Udineze 2:0 (0:0)
/Menez pen 65, 75/

Kaljari - Fiorentina 0:3 (0:1)
/Fernandez 17, 55, Gomez 69, Kuadrado 74/

Ćezena - Đenova 0:3 (0:3)
/Matri 4, Antonjeli 7, Volta ag 43/

Empoli - Atalanta 0:0

Palermo - Parma 2:1 (1:1)
/Dibala 36, Bareto 73 - Paladino 40/

Juventus - Torino (18.00)

Roma - Inter (20.45)

U subotu:

Sasuolo - Verona 2:1 (0:1)
/Sansone 50, Tajder 77 - Moras 7/

Kjevo - Lacio 0:0

U ponedeljak:

Sampdorija - Napoli (21.00)

TABELA: Juventus (-1) 31, Roma (-1) 28, Đenova 23, Napoli (-1) 22, Sampdorija (-1) 21, Milan 21, Lacio 20, Fiorentina 19, Udineze 18, Sasuolo 18, Inter (-1) 17, Palermo 17, Verona 14, Empoli 14, Torino (-1) 12, Kaljari 11, Atalanta 11, Kjevo 10, Ćezena 8, Parma 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC