• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve - Torino: Pirlo u 93. minutu!

Autor mondo.rs

Majstor je rešio sjajan "Derbi dela Mole", u kom je Torino (na nestvaran način) postigao prvi gol posle 12 godina i 4.662 dana.

Navijači i igrači Torina, pokisli do gole kože kao i njihovi arhineprijatelji iz Juventusa, brojali su sekunde do velikog slavlja - bodu na stadionu najvećeg rivala i proslavi prvog gola koji je njihov klub postigao u "Derbiju dela Mole" posle 4.662 dana, odnosno 12 godina.

Međutim...

U poslednjoj sekundi utakmice, bukvalno, na isteku 93. minuta igre, jedan od najvećih majstora koji su igrali fudbal, Andrea Pirlo, podsetio nas je da u buretu Serije A i dalje ima malo baruta. Vlažnog, ali ima ga...

Golčinom maestra: Juventus - Torino 2:1 u utakmici 13. kola Serije A, posle čega je usledio delirijum među "bjankonerima".



Bio je to Pirlov drugi gol ove sezone u ligi, nakon što je prvih pet kola propustio zbog povrede.

Pre toga, pri vođstvu Juventusa od 1:0 (Arturo Vidal sa penala, iz dva pokušaja, u 15. minut), 24-godišnji Brazilac Bruno Peres, kojeg je Torino letos platio Santosu 2,2 miliona evra, postigao je neverovatan gol, tako što je uzeo loptu u svom šesnaestercu i, samo par sekundi kasnije, na drugoj strani fantastičnim udarcem savladao Marka Storarija.



Bio je to prvi gol koji je Torino dao u mečevima sa Juventusom od 2002. godine. U toj sezoni, u kojoj je Toro ispao, bilo je 3:3, pa 2:2, a na sledeći derbi čekalo se do sezona 2007/08 i 2008/09, posle kojih je Torino ponovo boravio u Seriji B, pa se vratio 2012. godine i postao veoma stabilan učesnik elitnog ranga takmičenja.

 Pirlov gol dobija na težini iz dva razloga:

a) Bio je to njegov prvi šut u okvir gola na susretu;

b) Juve je tada imao desetoricu igrača na terenu.

Nešto ranije, Stefan Lihštajner postigao je treći igrač u ekipi Masimilijana Alegrija koji je isključen ove sezone i samo ih Milan ima više (4). Ujedno, bio je to osmi crveni karton u poslednjih deset mečeva Torina i Juventusa.

Poslednju pobedu nad trofejnijim rivalom, Torino je zabeležio pre 19 godina, 1995, a ova "last minute" pobeda bila je 25. uzastopna Juventusa na njegovoj "Areni".

Juve je stigao do 34. boda, četvrtom uzastopnom pobedom, pa na miru može da prati utakmicu Roma - Inter koja počinje u 20.45 u Rimu. Torino je ostao na 15. mestu sa 12.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC