• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović ne veruje: Ode pobeda u 93. minutu!

Autor mondo.rs

Sampdorija je bila nekoliko sekundi daleko od prve pobede nad Napolijem posle šest utakmica, ali tako nije mislio Zapata, koji je šokirao Sinišu Mihajlovića. Gosti su izjednačili sa igračem manje.

Siniša Mihajlović nije uspeo je ono što pre njega nije pošlo za rukom petorici trenera Sampdorije.

Sampdorija je i posle sedam utakmica, odnosno pet dugih godina, bez pobede nad Napolijem. Ako mu je za utehu, a nije, odbrana Sampdorije uspela je da zaustavi Gonzala Iguaina da ne postigne gol u šestom uzastopnom kolu.

Ali, nije zaustavila Duvana Zapatu da izjednači rezultat u 93. minutu, kada je Napoli imao igrača manje na terenu!

Taktički rat na "Marasiju" pripao je našem Mihajloviću, koji je umalo naneo Rafaelu Benitezu prvi poraz od 21. septembra, ali je duboko u nadoknadi vremena Kolumbijac pronašao put do mreže Romera, udarcem glavom za... Sampdorija - Napoli 1:1 (0:0), u poslednjoj utakmici 13. kola Serije A.

Strelac gola za Đenovljane bio je Brazilac Eder, čija je minijatura u 57. minutu poslala u delirijum domaće navijače i pre svih, temperamentnog predsednika kluba Masima Ferara. Ederu (28), kojeg je Mihajlović trpeo punih devet kola tokom kojih nije uspeo da postigne gol, bio je ovo treći pogodak u poslednja četiri kola.



Još važnije, taj gol bi Mihi doneo drugu pobedu u negativnoj seriji od četiri remija i jednog poraza, ali Samp sada ima 1-5-1! Sve zahvaljujući neopreznosti Romanjolija i Silvestrija u trenucima kada su svi čekali poslednji zvižduk sudije...



Ovaj meč bio je od velike važnosti za Sampdoriju, jer je ekipa bila u padu forme posle četiri pobede i dva remija u prvih šest kola, odnosno 14 osvojenih bodova. Od tada, Samp je u sedam kola osvojio samo osam bodova.

Benitez je bio skoro pa smenjen posle ispadanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona i skora 1-1-2 u prva četiri kola, ali tada su se Napolitanci, i Španac, konsolidovali i odigrali punih devet kola bez poraza (5-4-0).

Da se i večeras upisao u strelce, izjednačio bi seriju legendarnog zemljaka Dijega Armanda Maradone, ali je Mihajlović, kao i obično, znao kako da zatvori prilaze svom golu. Što nije zaustavio defanzivni vezista Palombo, odnosno tandem štopera, ukrotio je sigurni golman Romero, meta nekolicine velikih evropskih klubova.

Na drugoj strani, Okaka nije bio preterano opasan, a Eder je jednu od tri šanse na utakmici pretvorio u gol, i to majstorski. Bio je u trenutku šuta okružen sa petoricom igrača Napolija.

Kada je primio gol u 57. minutu, samo minut nakon što je Romanjoli uklizao i sprečio verovatni pogodak Kaljehona, Benitez je na teren poslao tek oporavljenog Mertensa i Žorginja, ali njihove ofanzivne akcije bile su uzaludne, naročito od trenutka kada je, konačno, isključen Kulibali. Ovaj defanzivni univerzalac Napolija mogao je u svlačionicu, brat bratu, već u 30. minutu, kada je sa žutim kartonom napravio tri, četiri vezana faula, ali mu je sudija nekontrolisano gomilanje prekršaja tolerisao sve do 80. minuta.

U međuvremenu, šansu je dobio povremeni srpski reprezentativac Krstičić, koji je zabeležio prvi nastup od 10. kola i utakmice sa Fiorentinom. Krstičić je, inače, bio povređen u periodu od 5. do 10. kola Serije A, a sada se bori za mesto među prvih 11.

Međutim, nikome na "Marasiju" nije bilo jasno zbog čega se Sampdorija sa igračem više povukla u nadoknadi vremena, a jedan od tri, četiri prilično nasumično upućena centaršuta bio je - koban po Romera.



Napoli je, od 2009. do danas, u seriju od pet pobeda i dva remija u mečevima sa Samdporijom, momci s juga imali su tri vezane pobede na "Luiđi Ferarisu" (2:5, 0:1, 1:2), ovog puta su nadigrani, ali ne i poraženi.

REZULTATI 13. KOLA:

Sampdorija - Napoli 1:1 (0:0)
/Eder 57 - Zapata 90+3/


U subotu:

Milan - Udineze 2:0 (0:0)

/Menez pen 65, 75/

Kaljari - Fiorentina 0:3 (0:1)

/Fernandez 17, 55, Gomez 69, Kuadrado 74/

Ćezena - Đenova 0:3 (0:3)

/Matri 4, Antonjeli 7, Volta ag 43/

Empoli - Atalanta 0:0

Palermo - Parma 2:1 (1:1)

/Dibala 36, Bareto 73 - Paladino 40/

Juventus - Torino 2:1 (1:1)

/Vidal pen 15, Pirlo 90+3 - Peres 22/

Roma - Inter 4:2 (1:1)

/Žervinjo 21, Holevas 47, Pjanić 60, 90+2 - Ranokija 36, Osvaldo 57/

U subotu:

Sasuolo - Verona 2:1 (0:1)

/Sansone 50, Tajder 77 - Moras 7/

Kjevo - Lacio 0:0

TABELA: Juventus 34, Roma 31, Đenova 23, Napoli 23, Sampdorija 22, Milan 21, Lacio 20, Fiorentina 19, Udineze 18, Sasuolo 18, Inter 17, Palermo 17, Verona 14, Empoli 14, Torino 12, Kaljari 11, Atalanta 11, Kjevo 10, Ćezena 8, Parma 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC