• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić objasnio zašto sve ređe ide u napad...

Autor mondo.rs

"Ne mogu da se poredim sa njima. Zadnji vezni je moja uloga", kaže skromno reprezentativac Srbije i ključni igrač Čelsija ove sezone, bar prema rečima menadžera Žozea Murinja.

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić rekao je da mu je odlična saradnja sa menadžerom Čelsija Žozeom Murinjom pomogla da ove sezone igra sa mnogo više samopouzdanja.

Matić se u januaru vratio u Čelsi iz Benfike i odmah postao nezamenjiv u timu.

"Žoze mi je puno pomogao na polju samopouzdanja. Pred svaku utakmicu mi daje jasne instrukcije šta da radim, a ponekad ne mora ni da kaže, samo me pogleda i znam šta hoće. On je veliki trener i nadam se da ću nastaviti da napredujem u radu sa njim", rekao je Matić, prenosi Skaj Sport.

"Imao sam i 29 utakmica bez poraza..."


Nemanja Matić "ohladio" je priče o tome da je Čelsi već šampion Engleske. To što je ekipa vezala 20 utakmica bez poraza, za njega predstavlja samo obavezu da se nastavi u takvom ritmu.

"Imamo 20 utakmica bez poraza? Imao sam i 29, pa ništa nisam osvojio...", prisetio se Matić sezone 2012/13, kada je u pretposlednjem kolu prvenstva Portugalije, sa Benfikom, doživeo poraz od Porta u 93. minutu i ostao bez titule, a onda bio poražen i golom Branislava Ivanovića u 92. minutu u finalnoj utakmici Lige Evrope, kada je Čelsi tesno pobedio Benfiku.

On je dodao da je u Portugaliji stekao neophodno iskustvo za igranje u Premijer ligi.

"Igrao sam u dobroj ligi, borio se za titulu, učestvovao u Ligi šampiona i finalu Lige Evrope. Ovde je, međutim, sve na mnogo višem nivou i verujem da napornim radom mogu da budem još bolji", poručio je Matić.

Za razliku od Benfike, Matić u timu sa Stamford Bridža igra mnogo defanzivinije.

"Ranije sam više išao u napad, ali u timu kao što je Čelsi moram da budem defanzivan, jer imamo neverovatne igrače napred. Ne mogu da se poredim sa njima. Zadnji vezni je moja uloga i na to sam trenutno fokusiran", rekao je vezista "plavaca".

Čelsi igra sjajno ove sezone, prvi je u Premijer ligi sa 33 boda iz 13 mečeva, kao i u grupi G Lige šampiona, gde ima tri pobede i dva remija.

"Najvažnije je da igramo dobro. Na skoro svakoj utakimici postižemo dosta golova i uspešno se branimo. To nas čini srećnim i jakim. Ako možemo da napravimo nešto posebno, to će se videti na kraju sezone", zaključio je Matić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC