• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Zašto kažeš Rad, a misliš na Pazar

Autor mondo.rs

Dan pre utakmice četvrtfinala Kupa Srbije, u Humskoj se više pričalo o stvarima koje su se dogodile u nedelju, u Superligi, na gostovanju u Novom Pazaru.

Povod za okupljanje novinara i konferenciju za štampu na kojoj je govorio trener FK Partizan, Marko Nikolić, bio je okršaj sa Radom, u sredu, u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Ali, to je, ispostavilo se, bila sporedna tema u Humskoj, iako to Nikolić nije želeo, pa je u uvodnom izlaganju rekao:

"Ne bih voleo da utakmica sa Radom padne u drugi plan. Daću samo kratak odgovor vezano za Novi Pazar".

Ali, nije vredelo, pitanja su se ređala jedna za drugim...

Najviše se (logično?) pričalo o utakmici 14. kola Superlige, odigranoj u nedelju, u kojoj je Novi Pazar otkinuo Partizanu dva boda u šampionskoj trci (1:1), a jedan od domaćih navijača otkinuo treneru crno-belih Nikoliću dva dugmeta sa sakoa, kada ga je pogodio petardom.

"Nismo m prvi kojima se to tamo događa", rekao je Nikolić i dodao:


"Podsećam da je Branko Sosa Babić, pre dve godine pogođen bakljom u glavu, da je posle toga u svlačionici uzimao lekove za smeirenje i da nije bio u stanju da vodi Vojvodinu u drugom poluvremenu. Sudija Kaurin pogođen je ledenicom u glavu na tom stadionu".

Nikolić je nastavio da podseća na seriju incidenata koje su napravili navijači Novog Pazara, kojima se više ni ne broje turske zastave, šovinističke parole i skandiranja poput: "Ovo je Turska" i "Sandžak Republika".

"Ja sam, pre dve godine, kao trener Rada, uz asistenciju hrabrog delegata prekinuo utakmicu sve dok nisu bili uklonjeni transparenti u kojima se veličaju zločini i zlodela iz 'Žute kuće'. Posle utakmice sam korektno analizirao dešavanja i skrenuo pažnju na moguću zamenu teza, ali istina može biti samo jedna. Ne može jedna stvar da se gleda kako kome odgovara, već da se utvrdi činjenično stanje. Sada će svako da tumači kako mu odgovara, ali srećom postoje kamere i TV prenos, u kojem je sve zabeleženo", rekao je mladi trener.

Iz Novog Pazara optužuju Nikolića da je od ulaska na stadion provocirao publiku. Novinari su ga pitali i o tome...

"Verovatno sam ih provocirao svojom pojavom, inače trebalo je da bude utakmica prekinuta i pre samog početka, jer je moj asistent Varga pogođen tupim predmetom u glavu. O čemu mi pričamo!? Apsolutno ničim nismo izazvali incidente, postoje tamo zastave i pesme koje se pevaju kako bi se provocirali gosti, tako da zaista ne znam o čemu pričamo?", ponovio je pitanje Nikolić.

Zamoljen je i da objasni trenutak u kom je isključen...

"Zvanično, u zapisniku stoji da sam ušao u teren, a ne da sam isključen zbog prigovora. Mislim da nisam ušao u teren, ali ako kamera bude pokazala da jesam - priznaću grešku i rado prihvatiti kaznu. U suprotnom, ne vidim razlog da se o tome raspravlja, jer onda nema ni kazne", rekao je Nikolić.

"Isključen sam bez ikakvog razloga, sudija mi je posle utakmice rekao da su ga obavestili da sam ušao u teren, što pokazuje da nije bio siguran u svoju odluku. Sad se javljaju razni 'analitičari' i traže se tumačenja, a meni ne pada na pamet da to radim, ta utakmica je za mene prošlost".

O kaznama...

"Svakako neće verovati meni na reč, tako da je bespredmetno da bilo šta pričamo. Ali, ako se dokaže da nisam bio u terenu, onda nema ni kazne. Opet je reč o zameni teza, premotajte snimke od dva, tri kola unazad, koliko je sve trenera ulazilo u teren i niko nije kažnjen. Iako me kazne, nije strašno, sve je to za ljude..."

Moglo je da se čuje i pročita da ste vređali sudiju Vlada Glođovića?

"Sa sudijom Glođovićem je sve bilo korektno", kratko je rekao Nikolić.

Uskoro opširnije...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC