• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Problemi pred utakmicu istine

Autor mondo.rs

Sa tri boda u Lučanima, Lalatović i ekipa mogli bi da konstatuju da su odigrali dobru ili bar solidnu polusezonu. Kiks bi kreirao sasvim drugačiju atmosferu pred zimsku pauzu, tokom koje će biti rezova u ekipi.

 ZVEZDA: Problemi pred utakmicu istine Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde, nešto boljeg raspoloženja zbog pobede nad OFK Beogradom, u kombinaciji sa remijem Partizana u Novom Pazaru, pripremaju se za poslednju utakmicu turbolentne polusezone.

U nedelju, verovatno na teškom terenu, mada to nije izuzetak u ovoj ligi, crveno-beli igraju utakmicu 15. kola Superlige, u Lučanima, protiv Mladosti. Počinje u 13 časova.

Ovaj meč, a to nam je u razgovoru potvrdio i trener ekipe Nenad Lalatović, u velikoj meri odrediće konačan utisak o kompletnoj polusezoni, u kojoj je bilo i uspona i padova, kada su igre i rezultati šampiona u pitanju.

"U slučaju pobede, mogao bih da kažem da sam veoma zadovoljan ovom sezonom, jer bismo uprkos svim problemima imali više bodova nego šampionska generacija prošle sezone u ovo vreme. Kažem, bio bih zadovoljan, ali ne potpuno, jer ne mogu da prežalim što u dve utakmice, pored silnih šansi, nismo jednu pretvorili u gol, bili bismo poravnati sa najvećim rivalom", rekao je Lalatović za MONDO u poslednjoj takmičarskoj nedelji u 2014. godini.

On na zimu, bez obzira na ishod utakmice u Lučanima, najavljuje analize, kako svog rada, tako i kvaliteta koji su pružili pojedinci i ističe da će klub probati da dovede bar dva, tri pojačanja na zimu, posle čega bi odbrana titule, prema njegovim rečima, bila realna.

"Znamo da je Zvezda uvek igrala bolje na proleće, a ne želim više da ponavljam da su nam te zimske pripreme preko potrebne. Uz par pojačanja mislim da bi ti ciljevi bili dostižni i zato je veoma važna utakmica u nedelju u Lučanima".

Kakva je atmosfera na treninzima?

"Odlična. Mogu samo da poželim, a to igračima stalno ponavljam, da energiju sa treninga prenesu na teren. Kad je bilo tako, nije bilo problema. Pobedili smo OFK, što nam je bilo jako važno, uz to nam je prijao i rezultat iz Novog Pazara, tako da se u dobrom raspoleženju prirpemamo za naredno iskušenje. Šta god bude u nedelju, ja mogu da kažem da sam prezadovoljan kako su momci radili ove polusezone, kao trener izvukao sam maksimum iz njih i bilo bi dobro da polusezonu završimo kako valja".

Ipak, nije da nema problema u ovoj nedelji.

"Lazić je suspendovan, Petković operisan, Avramovski i dalje muku muči sa trbušnim zidom i operacijom zuba, Rakić je van stroja, Jović je povređen. Zato, nisam načisto i dalje kako ćem početi utakmicu, u kom sastavu i kojoj formaciji, ali naučili smo da živimo s problemima", slegao je ramenima trener Crvene zvezde, čiji je tim na "minus 4" u odnosu na Partizan.

Rakić i Jović bili su povređeni i pred meč sa OFK Beogradom, pa je Lalatović odlučio da ga počne bez pravog napadača na terenu, sa trojicom isturenih Aleksandrom Kataijem, Nejcom Pečnikom i Darkom Lazovićem, dok je u drugom poluvremenu šansu dobio jedini zdrav špic, Đorđe Despotović, kasnije i strelac pobedonosnog gola.

S obzirom na to da za nedelju (13.00), Lalatović pored ranije izgubljenog Petkovića neće moći da računa i na standardnog štopera Lazića, moguće je da će Pečnik "nazad" na desnog beka, a u sredini zaigrati Savo Pavićević i Bogdan Planić. Obojica su posle povrede Petkovića pokrivala desni bok, ali bi sada morali u sredinu, osim ukoliko Lalatović ne odluči da od prvog minuta pruži šansu još jednom poletarcu, Vukašinu Jovanoviću.

Ni ta solucija nije nemoguća, s obzirom na to da se mladi trener često ove jeseni oslanjao na najmlađe u timu, u kritičnim momentima, a to dokazuju minutaže Predraga Rajkovića, Luke Jovića, Mihaila Ristića, Darka Lazića, Marka Grujića, pa i Danijela Avramovskog, koji nije imao sreće sa zdravljem...

Ako bi pobedio u nedelju u Lučanima, Lalatović bi u analizi polusezone mogao da konstatuje da je:

a) podmladio ekipu i samim tim uvećao njenu tržišnu vrednost;

b) ostao u igri za titulu, uprkos tome što je nasledio slabiji tim od Stojanovićevog.

Ono gde bi morao da istrpi kritike, jeste stavka...

c) neefikasnost i nemogućnost ekipe da diktira tempo u najvećem broju utakmica.

Ovo treće moglo bi da se popravi tokom zime i na proleće.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC