• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Delije tražile sastanak sa Škundrićem

Autor mondo.rs

Posle informacije da je Mijailović jedini kandidat za predsednika FK Crvena zvezda, deo najvatrenijih navijača kluba zatražio je da razgovara sa jednim od potencijalnih kandidata, Škundrićem, koji je u međuvremenu odustao od kandidature.

 MONDO: Delije tražile sastanak sa Škundrićem Izvor: (MN Press)

Nebojša Čović i Petar Škundrić
Izvor: (MN Press)
U nedelji koja je počela sablasnom informacijom da, pet dana pre isteka roka za podnošenje kandidatura za predsednika FK Crvena zvezda, i dalje nema nijedne zvanične u prostorijama u Ljutice Bogdana, dogodio se preokret.

U utorak, u toku dana, predomislio se bivši predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović, koji je na toj poziciji boravio od 1987. do 1993. gpodine, tokom slavnih vremena kada su klub zapravo vodili operativci generalni sekretar Vladimir Cvetković i tehnički direktor Dragan Džajić.

Popularni Toza Mijailović, čiju je kandidaturu u nedeljama za nama podržavao aktuelni v. d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić, odlučio je da se ipak kandiduje i, kako sada stvari stoje, biće jedini izbor koji će biti stavljen pred zvezdaše, bar one sa plaćenom članarinom, a samim tim i s pravom glasa na izborima.

Mijailovića su mnogi doživeli kao pomirljivu i tihu osobu, pored koje će aktuelni tandem rukovodilaca Zvezdan Terzić/potpredsednik Slaviša Kokeza, nastaviti da vodi klub na dnevnoj bazi.

"Jeste da sam ranije isticao da bi neko drugi trebalo da vodi klub, neko sa više snage, energije, sa dobrim kontaktima, ali izgleda da je ovako moralo da bude. Velika je čast i obaveza biti predsednik Zvezde, a uzimajući u obzir da je trenutak težak, nisam mogao da odbijem. Naravno, Upravni odbor tek treba zvanično da potvrdi da sam kandidat", rekao je Mijailović za izdanje "Informera" za četvrtak.

Neimenovani sagovornik tog lista rekao je da je Terzić je i priželjkivao ovakav rasplet, a da su na kraju su uz njega stali i ostali članovi uprave.

"Terzić je bio za Mijailovića od samog početka. Naravno, on sam ne bi mogao da izgura to do kraja da nije dobio podršku ostalih ljudi iz uprave, u prvom redu Kokeze. On je prihvatljiv za sve, jer se ne meša preterano u svoj posao. To će Terziću i Kokezi dati odrešene ruke. Što se Mijailovića tiče, on je već bio u sličnoj situaciji. Bio je predsednik u vreme kad su klub vodili Vladimir Cvetković i Dragan Džajić".

MONDO je već pisao o tome da je, jedno vreme, najozbiljniji kandidat za mesto predsednika, prvi čovek Sportskog društva Petar Škundrić, izneo svoje uslove i da je jedan od tih uslova i potpuni konsenzus zvezdaške javnosti oko njegove kandidature. Ali, taj konsenzus je izostao, posle čega je i Škundrić odustao od ideje da iz Sportskog društva pređe u FK.

Međutim, prema saznanjima MONDA, najvatrenijim navijačima Crvene zvezde, Delijama, ovaj rasplet situacije nije se dopao (Mijailović da, Škundrić ne) i zbog toga je, u sredu u toku dana, postojala inicijativa da se razgovara sa Škundrićem i da se on ubedi da uđe u trku sa Mijailovićem.

Navijači su čak planirali da održe sastanak sa Škundrićem u toku večeri, na kom bi mu izneli svoje stavove, zatražili da podnese kandidaturu i obećali da će imati njihovu podršku, a to bi u ovom slučaju značilo i laganu pobedu na izborima, jer navijači kluba neposredno glasovima biraju predsednika. Uz podršku Severa, nemoguće je zamisliti poraz bilo kog kandidata.

Prema našim saznanjima, šanse da se Škundrić predomisli su jako male, a rok ističe u petak, 5. decembra. Škundrić je bio (i verovatno ostao) izričit u tome da mu nisu potrebni dueli, sukobi i konfrontacije, a u ovom slučaju, pobedom na izborima, ušao bi u klub u kom bi ga sačekali visoki rukovodioci koji su stali iza drugog kandidata, Mijailovića. To bi, naravno, zakomplikovalo ionako komplikovane odnose u Ljutice Bogdana.

Da li s tim u vezi, ili ne, nezvanično saznajemo da se deo navijača Crvene zvezde u sredu sastao i sa Terzićem, koji je najvatrenijima približio svoj način razmišljanja, objasnio Mijailovićevu kandidaturu, a sve u pokušaju da se smire tenzije, kako bi bivši predsednik dobio nepodeljenu podršku zvezdaške javnosti, a ona trenutno nije jedinstvena kada je izbor predsednika u pitanju.

Kako sada stvari stoje, Mijailović će biti jedini kandidat, a Terzić i Kokeza tandem operativaca koji će voditi klub do neke nove prelomne tačke na putu ka privatizaciji, koja se više ne spominje toliko glasno, bar ne u medijima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC