• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi iz mrze, niko ih ne gleda, a najbolji su!

Autor mondo.rs

Hajduk im nije izašao na derbi, a naširoko hvaljena Rijeka dobila tri komada. Klub koji niko ne gleda i dalje nema premca u Hrvatskoj.


Dinamo Zagreb je devetostruki uzastopni prvak Hrvatske, a izgleda i desetostruki, iako je tek počeo decembar.

Klub, kojem su navijači odavno okrenuli leđa, a koji mrzi ostatak Hrvatske zbog nameštanja i nekoliko filijala širom zemlje, jednostavno nema premca u domaćim okvirima, dok u inostranstvu posrće.

Ove subote, Dinamo je u direktnom dvoboju za prvo mesto deklasirao naširoko hvaljenju Rijeku na praznom "Maksimiru" - 3:0 u 18. kolu HNL, nedugo nakon što najveći rival "modrih", Hajduk, nije želeo da istrči na teren istog stadiona, pa je i taj susret registrovan rezultatom 3:0.

U Hrvatskoj se, zbog malog broja klubova, igra četvorokružni sistem, tako da je Dinamo stigao već dva puta zaredom da pobedi Rijeku, prvo na "Kantridi" (1:2, 21. septembra), a onda i na "Maksimiru", golovima Ademija (40), Enrikeza (52) i Čopa (86).

Većim delom drugog poluvremena, Rijeka Matjaža Keka je napadala, gosti su se ispromašivali, a delovalo je da, kada god ekipa Zorana Mamića pređe centar, može i da da gol, pa je tako Duje Čop u završnici nokautirao protivnika iz kontre.

Sada je razlika između Dinama i Rijeke sedam bodova, a mogla je biti jedan. Rijeka je prošlog proleća, u dvomeču Kupa Hrvatske, dva puta pobedila Dinamo (0:1 i 2:1), a treću uzastopnu pobedu, koja je podgrejala šampionske ambicije, Riječani su zabeležili na otvaranju sezone u Superkupu Hrvatske, 2:1.

Međutim oba ligaška meča pripala su Dinamu, koji je uzdrmao rivala pred put u Sevilju, na odlučujuću utakmicu za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Rijeka u četvrtak igra protiv Sevilje i ima izgleda da prođe dalje (Fajnord 9, Sevilja 8, Rijeka 7, Standard 4), dok je Dinamo te šanse uveliko izgubio u konkurenciji Salcburga, Seltika i Astre.

U HNL, Dinamo sada ima 46 bodova, Rijeka 39, a Hajduk 26 sa utakmicom manje...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC