• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda izgubila još dva boda u blatu

Autor mondo.rs

Crveno-beli vodili do 89. minuta u Lučanima, ali je Mladost uspela da izjednači. I to golom iz kontre!

 Zvezda izgubila još dva boda u blatu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS Još jedan šok za navijače Crvene zvezde!

Nekoliko puta ove sezone fudbaleri Partizana svojim rezultatima "vraćali su u život" igrače Zvezde, ali oni nisu to uspeli da iskoriste.

Bili su blizu osvajanja tri boda u Lučanima, međutim, Mladost je uspela da izjednači u 89. minutu. I to iz kontranapada!?

"Rezervista" Saša Jovanović umakao je odbrani gostiju i sigurno šutirao pored istrčalog Rajkovića.

...
Izvor: YouTube


Bez obzira na ulazak Gorana Gogića umesto Miloša Bosančića, kako bi se pojačala defanziva, Zvezda je primila gol iz kontranapada minut pre kraja. Imalo bi smisla da su domaći fudbaleri vršili inicijativu i napadali, ali ovako...  Retko se dešava da ekipa koja vodi gol razlike prima pogodak iz kontre u poslednjim trenucima meča, kada bi trebalo da čuva loptu, samim tim i rezultat.

Do tog trenutka delovalo je da crveno-beli imaju potpunu kontrolu nad dešavanjima na terenu, a propustili su i nekoliko prilika da dupliraju vođstvo. Najbliži pogotku bio je Nikola Mijailović kada je pogodio stativu udarcem sa ivice kaznenog u 57. minutu.

Sve dobro što su gostujući igrači uradili u većem delu poslednjeg meča u 2014. godini, pa i lep pogodak Nejca Pečnika u 15. minutu, međutim, ostalo je u lučanskom blatu zbog izgubljena dva boda...

...
Izvor: YouTube


Mladost je ovu utakmicu igrala bez odličnog napadača Patrika Ezea Frajdeja, koji je povrđen, dok su crveno-beli, uz već neko vreme povređene Marka Petkovića i Daniela Avramovska, opet bili i bez Luke Jovića i Đorđa Rakića, a izostao je i Darko Lazić koji je suspendovan zbog žutih kartona.

Nenad Lalatović je odlučio da u ovom meču desnog beka igra Bogdan Planić, dok su štoperski tandem činili Savo Pavićević i mladi Vukašin Jovanović. Nejc Pečnik je zauzeo mesto iza napadača Đorđa Despotovića, dok je Miloš Bosančić nešto povučeniji.

MLADOST: Krznarić - Marković, Milunović, Zonjić (63. Grujičić), Nenadić - Radin, Pešić (46. Jovanović), Adamović, Tešić – Živadinović (90+2. Gavrić), Milosavljević.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Mijailović, Pavićević, Jovanović, Planić - Kovačević, Bosančić (77. Gogić) - Gavrić (87. Katai), Pečnik, Lazović - Despotović.

Mladost je ove sezone na svom terenu poražena samo od Vojvodine i Partizana.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOOOL! Mladost je izjednačila u 89. minutu golom Saše Jovanovića koji je ušao u drugom poluvremenu. Pobegao je igrač domaćih odbrani crveno-belih i u situaciji "jedan na jedan" bio uspešniji od golmana Rajkovića.

- Izmena u timu Crvene zvezde (77. minut). Umesto Bosančića na terenu je Gogić, koji ove sezone retko dobija priliku da igra. Izgleda da Nenad Lalatović želi da dodatno "zatvori" prilaze golu.

- Dobro je šutirao Vukašin Jovanović glavom u 72. minutu posle centaršuta iz kornera, ali je lopta otišla pored dalje stative.

- Igra se 71. minut, a golman Zvezde Predrag Rajković osim jedne intervencije s početka utakmice nije imao mnogo posla. U drugom poluvremnu dosta je opao tempo igre. Crveno-beli sigurno čuvaju prednost...

- U 57. minutu Nikola Mijailović je pogodio stativu gola Mladosti.
Posle solo-akcije šutirao je desnom, slabijom, nogom sa ivice kaznenog prostora, ali je okvir gola bio saveznik Krznariću. Lopta se potom odbila do Bosančića koji je mogao da šutira iz prve, međutim, odlučio se za prijem i proigravanje Pečnika, čiji je šut završio "nebu pod oblake". Nezgodno je odskočila lopta zbog lošeg terena, što je uticalo na očajan udarac Slovenca.

- Nema gol-šansi u prvih 10 minuta drugog poluvremena, ali ima dosta duela i prekršaja na obe strane.

Delije su i u ovoj utakmici imale zastavu posvećenu Marku Ivkoviću "Jagodi", ubijenom u Istanbulu pred košarkaški meč Galatasaraj - Crvena zvezda u Evroligi.




- Drugo poluvreme počelo je izmenom u domaćem timu. Umesto Ivana Pešića na terenu je Saša Jovanović. Uprkos povredi iz finiša prvog dela, Ljubo Nenadić je i dalje u timu Mladosti.

- Poluvreme.

- Još jedna odlična šansa za Zvezdu da duplira prednost! Lazović je natrčao na "odbitak" posle šuta Pečnika i pokušao da prebaci loptu preko Krznarića, ali je golman domaćih pravovremeno istrčao i skratio ugao kapitenu crveno-belih.

- Vratio se Nenadić u igru, ali videćemo da li će biti na terenu i u drugom poluvremenu.

- Bivši fudbaler Crvene zvezde, a sada bek Mladosti - Ljubo Nenadić, moraće da bude zamenjen u finišu prvog poluvremena zbog povrede. Do tog trenutka Nenadić je bio jedan od boljih u domaćem timu. Deluje da je stradao mišić, pošto se tokom jedne akcije crveno-belih na suprotnoj strani terena, daleko od njega, desni bek Mladosti uhvatio za nogu i seo na zemlju.

- U toku je 36. minut, a domaći fudbaleri još nisu stvorili gol-šansu. Pokušavaju da zaprete iz kontri, ali bezuspešno. S druge strane, igrači Crvene zvezde posle dugo vremena igraju dobro i stvaraju prilike. Zbog stanja terena akcije uglavnom završavaju udarcima sa distance, ali ekipa Nenada Lalatovića deluje dosta bolje i ofanzivnije nego u nekim ranijim mečevima.

- Velika šansa za Zvezdu da duplira prednostu 29. minutu, ali je Gavrić šutrao glavom u padu malo pored gola na centaršut Darka Lazovića.

- Nema mnogo uzbuđenja od Pečnikovog gola. Gosti i dalje diktiraju tempo.

-
GOOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 lepim golom Nejca Pečnika u 15. minutu. Slovenački reprezentativac šutirao je sa 17-18 metara u donji desni ugao Krznarićevog gola. Bacio se golman Mladosti, ali nije uspeo da dohvati loptu.

- Bez mnogo uzbuđenja u prvih 10 minuta utakmice. I jedni i drugi zapretili su u par navrata udarcima sa distance, a jasno je da na lošem terenu u Lučanima nećemo videti mnogo uigranih akcija.

Najbliži golu crveno-beli su bili posle asistencije Lazovića za Bosančića, a potom i pokušaja kapitena gostiju da lobuje Krznarića.

- Zvezda je počela ofanzivnije i u prvih pet minuta lopta je uglavnom u posedu gostujućih igrača.

- Sudija Robert Kiš Čepegi dao je znak za početak meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC