• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dika poručio "Zlatnim rukavicama": Želim ti Bari!

Autor mondo.rs

"Zlatne rukavice", priznanje za najboljeg golmana u Srbiji, koje se prvi put dodeljuje ove sezone, pripalo "jedinici" Crvene zvezde Predragu Rajkoviću.

 Dika poručio "Zlatnim rukavicama": Želim ti Bari! Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Kapiten najslavnije generacije Crvene zvezde Stevan Dika Stojanović uručio je trofej "Zlatne rukavice" Predragu Rajkoviću kao najboljem golmanu jesenjeg dela sezone u Superligi Srbije.

Mladi čuvar mreže osvojio je prvo mesto sa ukupno 30 poena, osam više u odnosu na najbližeg pratioca Milana Lukača iz Partizana.

"Želim da ti čestitam i da ti poželim da ovo bude samo jedan u nizu trofeja koje ćeš osvojiti tokom karijere, a možda jednog dana da je krunišeš sa trofejom koji sam ja podigao 1991. u Bariju", poručio je Stevan Stojanović svom nasledniku na golu Zvezde prilikom svečanog čina uručenja priznanja.

Idejni tvorac "Zlatnih rukavica" i autor emisije TOTAL SOCCER Nebojša Petrović izjavio je na konferenciji za medije da su zahvaljujući ovoj rubrici i golmani dočekali svojih pet minuta i dobili priliku da se bore za individualne počasti.

"Slažem se da su golmani do sada bili u senci napadača i veznih igrača. To nije pošteno jer često umemo da kažemo da su oni 'pola tima', a kada dođe do ovih pojedinačnih izbora njih nema ni u najužoj konkurenciji", nadovezao se Dika Stojanović.

Rajković je ključne poene osvojio na 10 utakmica na kojima je uspeo da ostane nesavladan (bonus poen za sačuvanu mrežu na jednoj utakmici) i odbranom penala u Kruševcu protiv Napretka (tri poena za svaki odbranjen penal).

"Veliki je čast biti prvi dobitnik nagrade 'Zlatne rukavice'. Trudiću se da i u prolećnoj polusezoni zaslužim ovo priznanje, ali da svojim intervencijama pomognem Zvezdi da ostvari bolji plasman. Kad sam bio klinac zvali su me 'Mali Iker' jer sam ličio na španskog asa, ali sada su mi draža poređenja sa Manuelom Nojerom jer imaju više veze sa stilom branjenja nego sa vizuelnim izgledom", rekao je omladinski šampion Evrope iz Litvanije na konferenciji za medije u pres klubu SOS kanala.

Pored pehara, Rajkoviću je pripao i ručni sat marke Lotus iz limitirane kolekcije sa izgraviranim imenom i prezimenom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC