• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čačanski rasisti tukli fudbalera Opakua

Rasizam je ponovo eksplodirao na čačanskom fudbalskom stadionu.

 Čačanski rasisti tukli fudbalera Opakua  Izvor: MONDO

Posle meča Meridian Superlige izmedju Borca i Bežanije u subotu, četvorica huligana vredjali su i pretukli fudbalera tog kluba Salomona Opakua (20) iz Gane.

Da problem bude veći, zbog rasističkih uvreda iz Borca je pre dve godine otišao Majk Tamvanjera. A, ako ima nešto dobro u celoj tužnoj priči je to što su četvorica napadača uhapšena!

Posle napada u subotu popodne, Opakuu su u Urgentnom odeljenju čačanske bolnice lekari konstatovali lakše povrede i ugruvanost. Ubrzo posle ovog incidenta, šestorica mladića provedena su u policiju, a četvorica su zadržana pod sumnjom da su počinili krivično delo izazivanja nacionalne, verske, rasne mržnje i netrpeljivosti.

Istražni sudija Okružnog suda u Čačku Branislav Stanić rekao je agenciji Beta da je odredio pritvor od 30 dana, sa mogućnošću produženja, četvorici Čačana - Darku Obrenoviću (21), Milanu Milolosavljeviću (21), Nikoli Cvetkoviću (21) i Mladenu Ikoniću (24).

"Sa dvojicom prijatelja krenuo sam u hotel "Morava", gde sam stanovao. Odjednom sam osetio udarac u potiljak, mislio sam da se neko šali. Medjutim, kada sam se okrenuo video sam da su to navijači Borca. Bilo ih je desetak, vikali su kako mrze crnce, tukli meč, šutirali", prepričao je ovaj dogadjaj Opaku za "Sport".

"Podigli su me prijatelji, tu se stvorio i policajac, koji me je zaštitio, stavio u kola i odvezao u bolnicu. Frustriran sam ovime što se dogodilo. Viza mi je istekla, želim da se što pre vratim kući", najavio je Opaku beg iz Srbije u svoju Ganu.

Inače, mladi fudbaler bio je na tromesečnoj probi u Borcu. Nije prošao. Ali, i Srbija je pala na još jednoj probi... Nije prošla!

Pred Okružnim sudom u Čačku je i dalje u toku sudski postupak protiv grupe Borčevih navijača "Čete" koji su sa tribina vredjali Tamvanjeru, tako što su noseći obeležja Kju Kluks Klana, uzvikivali rasističke parole i držali veliki transparent na kome je pisalo "Odlazi odavde jer te niko ne voli".

Borac je nakon tog incidenta zabranio "Četama" da prisustvuju utakmicama, a dozvolu da se vrate klub im je dao za utakmicu koja je održana u subotu, nakon koje se dogodio incident sa fudbalerom iz Gane.

Sudija Stanić je rekao da četvorica prtivorenih navijača, za koje za sada ne može da kaže da su pripadnici "Četa", nisu iz grupe koja je pre godinu i po dana napravila rasistički incident na utakmici.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC