• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorović prvo pojačanje šampiona

Autor mondo.ba

Aktuelni šampion BiH Zrinjski iz Mostara angažovao je dosadašnjeg fudbalera Sarajeva Ognjena Todorovića, sa kojim je potpisan ugovor do 1. jula 2017. godine. Šest igrača produžilo ugovore, trojica otišla.

Fudbaleri Zrinjskog iz Mostara na zimsku pauzu otišli su sa dva boda zaostatka u odnosu na vodeći Široki Brijeg, pa je Uprava kluba odlučila da se ekipa tokom zimske pauze dodatno pojača, kako bi na proljeće nastavila trku za odbranu titule osvojene prošle godine.

Prvo pojačanje koje je stiglo na stadion "Pod Bijelim brijegom" je Ognjen Todorović (25). Doskorašnji fudbaler Sarajeva, koji je još nastupao za Slaviju iz Istočnog Sarajeva i izraelski Makabi Petah Tikva.

Iz Mostara su istakli da je dvadesetpetogodišnji veznjak već dugo bio na meti "plemića".

"Uvjereni smo da će nam Todorović donijeti ono što želimo, a da s njim računamo dugoročnije, potvrda je ugovor do 1. jula 2017. godine. Nadamo se da će sa Zrinjskim uspjeti ono što nije sa Sarajevom, odnosno osvojiti titulu", rekao je za "Dnevni avaz" izvršni potpredsjednik Mostaraca Danko Šulenta.

ODLASCI

Promjena u igračkom kadru bilo je i kada su odlasci u pitanju. Sporazumne raskide ugovora potpisali su Marko Basara, Vedran Turkalj i Dženan Durak. Basara je početkom godine bio blizu dogovora sa ekipom Borca iz Banjaluke, ali se odlučio za Zrinjski, dok su Turkalj i Durak u Mostaru proveli samo jednu polusezonu.

Igrač sredine terena nije se naigrao tokom jeseni na "Koševu", pa je odlučio da promijeni klupske boje. Todorović je za bordo tim odigrao samo devet mečeva, na kojima je postigao jedan pogodak.

"Ciljevi kluba su mi dobro poznati i nadam se da ću pomoći u borbi za odbranu titule. Znam snagu Zrinjskog, vrlo dobro poznajem i nove saigrače, a s nekim od njih sam već dijelio svlačionicu", poručio je novi fudbaler mostarskih crveno-bijelih.

Zrinjski je uspio da produži saradnju sa šest veoma bitnih igrača. Nove ugovore potpisali su prvi strijelac ekipe Stevo Nikolić, te Aleksandar Radulović, Daniel Graovac, Pero Stojkić, Deni Simeunović i Danijel Stojanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC