• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović o Rakiću i Mrdakoviću

Autor mondo.rs

Tokom gostovanja u MONDU, trener Crvene zvezde dosta je pričao o napadačima svog tima, kao i potencijalnom pojačanju.

Gostujući u petak u MONDU, Nenad Lalatović verovatno nije imao pojma da će Đorđe Rakić dva dana kasnije "osuti paljbu" po njemu.

Iskusni napadač, koji se nalazi pred odlaskom iz Crvene zvezde, doveo je u pitanje kvalitet svog trenera, međutim, iz ranije datih izjava Lalatovića može se zaključiti da i on ima šta da zameri Rakiću.

Da nešto "škripi" u njihovom odnosu moglo se primetiti i na treninzima, pošto je Lalatović često zamerao Rakiću na nedovoljnom požrtvovanju, borbenosti, nedostatku volje...

Iako to nije direktno potvrdio, trenerovo nezadovoljstvo 29-godišnjim napadačem može se pročitati "između redova" njegovih izjava.


"Cilj mi je bio da Rakić bude prvi špic, Despotović drugi, a Jovića da forsiram po pola sata kada je to moguće. Nažalost, Rakić je protiv Vojvodine morao da izađe zbog povrede, protiv Borca iz Čačka nije igrao zbog stomačnih problema, protiv Partizana je osetio bol u nozi pred utakmicu... Samo da smo imali bolju realizaciju, verovatno bismo bili prvi", rekao nam je Lalatović.

"Statistički gledano, gde god da je igrao Rakić je davao oko 10 golova, što je pet po polusezoni, a trebalo je da zameni Mrđu koji je prošle sezone dao 19", dodao je Lalatović, ali je i pokazao da ima razumevanje za samo četiri gola Đorđa Rakića tokom jesenjeg dela prvenstva.

"Prethodne sezone je zbog povrede kolena više pauzirao nego što je igrao".

Izvor: Mondo/ Goran Sivački Svakome ko prati crveno-bele jasno je da će dovođenje napadača u zimskom prelaznom roku biti primarno.

"I slep čovek može da vidi šta nama najviše fali, a to je realizacija", svestan je Lalatović.


Kao potencijalno rešenje pominje se Miljan Mrdaković.

"Mrdakovića nisam gledao, ali po statistici, kako daje golove, to je igrač za Zvezdu. On je sada u Singapuru dao 20 golova, pre toga, gde god da je igrao, davao je 10, 15, 20, 22... Ima kontinuitet, deset godina je strelac. Nema post u karijeri... U priči je i Parker, videćemo", potvrdio je Lalatović da se pregovara i sa napadačem Domžala.

Problem u Mrdakovićem slučaju mogla bi da bude ranija izjava da je navijač Partizana, odnosno negodovanje navijača po pitanju njegovog dolaska u klub.

"O tome ne bi trebalo pričati, to je bilo kada je bio petlić... Nikad u životu nije igrao za Partizan, štaviše oteran je kao dete iz Partizana. A, ima i sada mnogo igrača koji su igrali u omladincima, pa i prvom timu Partizana i Zvezde, a završili na drugoj strani. Za mene nebitna stvar...".

Tokom prvog dela sezone crveno-beli imali su veliki problem i sa pozicijom "plejmejkera". Od odlaska Nenada Milijaša u Tursku, Lalatović je probao čak pet igrača na mestu "desetke": Savićevića, Bosančića, Avramovskog, Kataija i Pečnika.


"Odlazak Milijaša nas je mnogo poremetio. Njegova lopta ima 'oči', ima dubinu, ima dobar prekid... Da nismo toliko lutali sa 'desetkom', siguran sam da bismo imali više bodova".

Na kraju, Lalatović je objasnio zašto je često menjao ofanzivne igrače u svom timu.

"Meni je fudbal učinak, jer je samo 30 odsto talenat. Možeš da budeš majstor fudbala, ali ako ne trčiš - ne praviš razliku. Mene zanima koliko si golova dao, koliko si asistencija zabeležio, koliko si duela dobio, koliko si lopti izgubio, a koliko oduzeo, koliko si puta pokrio saigrača... Zbog toga vodim preciznu statistiku i kroz to posmatram stvari. Zato sam, posle odlaska Milijaša, toliko tražio rešenje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC