• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša: Ko je filijala Zvezde?!

Autor mondo.rs

Rasplamsao se sukob prethodnog i aktuelnog rukovodstva novosadske "Stare dame". "Pale" su i krivične prijave.

 Voša: Ko je filijala Zvezde?! Izvor: MONDO/M. Šolak

Izvor: MONDO/M. Šolak Članovi Skupštine FK Vojvodina, izabrani na sednici 11. maja 2014. godine, obratili su se u utorak javnosti dugim saopštenjem, kojim su osuli paljbu po sadašnjem rukovodstvu.

Okupljeni oko ex predsednika Zorana Pavlovića i Milenka Jokića, taksativno su naveli da su aktuelni funkcioneri izabrani nelegalno, da su učestvovali u donošenju loših odluka po klub, da je i sadašnji predsednik Zoran Šćepanović oštetio klub pri prodaji Abubakara Oumarua...

Takođe, ukazali su i na to da klub neće igrati Evropu zbog nepotrebnog ulaska u Unapred pripremljeni plan reorganizacije, "koji to sprečava", optužili su naslednike da su zaboravili da odaju poštu preminuloj legendi kluba Iliji Panteliću, da su otkazali svečanu utakmicu sa Slavijom iz Praga, da su majci jednog fudbalera uplatili 150.000 evra nagrade, kao i da su Vojvodinu učinili filijalom Crvene zvezde.

"Cela fudbalska Srbija priča da je Vojvodina postala filijala Crvene zvezde. E, pa gospodine predsedniče Šćepanoviću, mnogo je Vojvodina veća od tebe i tvojih klimoglavaca. Vojvodina nije nikada bila ničija filijala, niti će to biti, to morati znati svi vi koji rukovodite klubom", poručeno je u saopštenju koje je objavio Sportski žurnal.

"Vi ste u 11. kolu odustali od titule, u četvrtfinalu Kupa ste izgubili mogućnost odbrane,m utakmicom u Evropi protiv prosečnog Trenčina ste osramotili srpski fudbal. Za svakog iskrenog navijača Vojvodine to je veliki neuspeh, a vi to predstavljate kao uspeh. Posle ovakvog rukovođenja, veliki je znak pitanja da li će klub biti potreban bilo kome", takođe piše.

Tokom dana, FK Vojvodina reagovala je na te napade i prosledila sportskim redakcijama mejl, naslovljen rečima "Odgovor FK Vojvodina licima sa kriminalnim dosijeima".

Predstavljajući ponaosob svoje protivnike, rukovodstvo "lala" objasnilo je da je Zoran Pavlović bio hapšen zbog malverzacija prilikom transfera Filipa Kostića u Groningen, da je hteo da privatizuje Vojvodinu i da je "imao nameru da zaradi nekoliko miliona evra" od prodaje fudbalera.

Novosađani su se dotakli i biografija svojih nekadašnjih funkcionera - Radisava Rabrenovića ("jedini zabeleženi slučaj u srpskom i jugoslovenskom fudbalu u kojem je fudbalski sudija izbačen iz matične organizacije zbog primanja mita i nameštanja rezultata") i Milana Čabrića ("hapšen zbog posredovanja u nameštanju fudbalskih utakmica, prodavao opremu FK Vojvodina").

Takođe, "meta" saopštenja bio i je i Dragoslav Vuković, za kojeg je navedeno da je uveo klub u blokadu i da je za uloženih 300.000 evra hteo da zaradi 2,3 miliona, otkupom 50 odsto prava na Sergeja Milinkovića Savića.

Izvor: MONDO/M. Šolak

Aktuelno rukovodstvo poručilo je da je vratilo više od dva miliona evra starog klupskog duga, da je naterano da uvede klub u UPPR i da ni posle šest meseci ne može da očisti "repove".

Objašnjeno je da je sud poručio da su izabrani na legitimnoj sednici skupštine kluba, da nemaju procente od transfera bilo kog fudbalera Vojvodina i otkriveno je da su podnete krivične prijave protiv navedenih lica.

Bilo je reči i o optužbama da je Vojvodina postala filijala Crvene zvezde...

"Izvinjavamo se što gradimo sportska prijateljstva sa svim klubovima u zemlji, kako sa Novim Pazarom, Čukaričkim, tako i sa Partizanom, Crvenom zvezdom i svim ostalim članovima srpske fudbalske porodice. Izvinjavamo se što nismo direktnom konkurentu prodali tri najbolja igrača i trenera, kao što su pomenuta lica uradila... Izvinjavamo se svojim navijačima i srpskoj javnosti što nismo kao oni i što nikad nećemo biti, ako neko uopšte i može da to poželi", saopšteno je, uz poruku:

"FK 'Vojvodina' nikad neće biti ničija filijala!"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC