• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amar Osim ide u Katar

Autor mondo.ba

Menadžer Željezničara i jedan od kandidata za selektora Bosne i Hercegovine postaće šef struke katarskog prvoligaša El-Karitijaha.

 Amar Osim ide u Katar Izvor: MONDO/Samir Cacan

N Izvor: MONDO/Samir Cacan

ajtrofejniji stručnjak u BiH, koji je sa Željom osvojio pet šampionskih titula i četiri Kupa BiH, u završnim je pregovorima s 12. timom katarskog prvenstva, tzv. Stars lige, piše sarajevski "Dnevni avaz".

"Istina je da smo pričali, ali zaista ne mogu ništa više reći za sada", rekao je Osim koji bi trebao preuzeti ekipu od januara naredne godine. Menadžer tima sa "Grbavice" bi za trogodišnji ugovor trebao navodno da inkasira između 1,5 i dva miliona američkih dolara.

"Još nismo razgovarali o finansijskim detaljima, tako da i tu nemam informacija koje bi vas mogle zanimati", prenio je sarajevski list Osimovu izjavu.

Katarski klub uručio je prije nekoliko dana otkaz francuskom treneru Bertranu Maršanu nakon domaćeg remija sa posljednjeplasiranim El-Šamalom (3:3). U posljednjih deset utakmica ekipa je ostvarila samo pobjedu.

El-Karitijah jedan je od mlađih klubova u Kataru. Formirani su 1996. kao El-Hilal, a zatim su dobili ime po regiji u kojoj se nalaze.

Od 2008. godine član su elitnog razreda katarskog fudbala, a 2012. godine bili su finalisti Kupa. Igraju na stadionu "El-Kor", koji ima kapacitet od 20.000 mjesta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC