• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza preuzeo Beograd

Autor mondo.rs

Potpredsednik FK Crvena zvezda izabran je za novog predsednika Fudbalskog saveza Beograda (FSB). Predložio je svog prethodnika Ratomira Babića za počasnog predsednika, što je i usvojeno.

 Kokeza preuzeo Beograd Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Najavljeno - ostvareno. Slaviša Kokeza novi je prvi čovek beogradskog fudbala.

Na skupštini FSB, održanoj u ponedeljak popodne, potpredsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda obezbedio je većinu dovoljnu za smenu svog prethodnika Ratomira Babića, potpredsednika Partizana.

Burne sednice i žestoke polemike nije bilo, jer se Babić unapred povukao iz borbe, nedeljama pre sednice. Na neki način će i dalje ostati u savezu, kao počasni predsednik, što je postao na Kokezin predlog.

Dok je predsedavao sednicom, dosadašnji prvi čovek "Beograda" čestitao je takođe prisutnom Svetozaru Mijailoviću izbor za predsednika Crvene zvezde. U prvom redu je sedeo i Zvezdan Terzić, vršilac dužnosti genseka crveno-belih.

Babićeva smena najavljena je i sprovedena u sklopu višemesečne akcije Crvene zvezde usmerene protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS), Tomislava Karadžića. Delegati koji su potpisali zahtev za održavanje današnje sednice (njih 26) kao najveći razlog za neslaganje sa doskorašnjim predsednikom istakli su činjenicu da Beograd u Izvršnom odboru FSS ima samo tri delegata.

Jedna stolica prazna, jedan glas protiv

Na izborima za predsednika FSB, Slaviša Kokeza izabran je sa jednim glavom protiv. Jedna stolica je ostala prazna - ona namenjena predstavniku Partizana.

Babić je najavljivao da se neće povući bez borbe i da je njegova opozicija služi "ucenama i pretnjama". Ipak, u ponedeljak na sednici nije bilo vatre.

"Hvala članovima Skupštine FSB na podršci i mom izboru za predsednika FSB. Ovom prilikom bih se zahvalio gospodinu Babiću na razumnom i korektnom gestu, jer se sam povukao sa mesta predsednika i time napravio ljudsku i normalnu atmosferu, da bismo moji saradnici i ja bili izabrani i da bismo mogli da nesmetano radimo svoj posao".

Prethodno rukovodstvo FSB, na čelu sa Babićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem, vodilo je taj savez od 2010. godine. Šurbatović će ostati na funkciji, kao nominalni predstavnik Crvene zvezde, a Babić će ubuduće biti počasni predsednik.

"I u izlaganju sam rekao da bi čovek trebalo da bude realan. Određene stvari je gospodin Babić radio dobro, neke odlično, a u nekim delovima mislim da je grešio, tu pre svega mislim da odnos prema predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću. Prethodno rukovodstvo je dosta dobro radilo, posebno ako se uzme u obzir ono što su zatekli 2010. Ako se sve to uzme u obzir, gospodin Babić je zaslužio da bude izabran za počasnog predsednika. O tome nisam ni sa kim razgovarao, to je bio moj predlog zbog normalizacije odnosa i budućeg rada u Fudbalskom savezu Beograda", dodao je Kokeza.

O izborima u Fudbalskom savezu Beograda čitajte i u sledećim tekstovima.

"Plan B": Zvezda krenula na Toleta "odozdo"

Partizan o Zvezdinom "Planu B": Podzemna akcija

Uskoro pada Beograd?

Zvezdi fali 28 glasova

Raša Babić o Zvezdinom planu: Ucene i pretnje

Kokeza udara, FSB odgovara: Mi smo usputna šteta

Babić bez borbe prepušta mesto Kokezi?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC