• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson o Murinju: Skoro pa neprijatne pohvale

Autor mondo.rs

Malo o kom živom biću na ovoj planeti ser Aleks Ferguson govorio je kao o nekadašnjem rivalu Žozeu Murinju.

Ser Aleks Ferguson je tokom karijere imao znatno više neprijatelja, nego prijatelja u svom poslu.

Bar u okviru Engleske, tj. Premijer lige.

Između ostalog, i po tome Žoze Murinjo može da se poredi sa starijim i penzionisanim kolegom.

Njih dvojica, nezgodnog temperamenta, ratovala su i ratuju sa velikim brojem menadžera u ligi, ali nikada nisu krili da međusobno dele iskreno poštovanje i da gaje odnos na granici prijateljstva.

Sada, kada više ne mora da razmišlja kako da proba da pobedi Murinja, Ferguson se opustio i u intervjuu za "BT Sport", koji će biti objavljen za "Boxing day", rekao šta zaista misli o Murinju.

"Nije fer", rekao je Ferguson.

"Dobro izgleda, ima taj nekakav Džordž Kluni izgled sa svojom novom frizurom i sedom kosom. Pritom govori pet jezika i osvaja sve što hoće".

Ferguson je podsetio da je Murinjo bio šampion gde god je radio, sa Portom, Čelsijem, Interom, Real Madridom, da je osvajao i Ligu šampiona...

"On je jedan od najboljih primera kako se gradi karijera u fudbalu. Ode u Barselonu da bude prevodilac Bobija Robsona, uči od njega. Onda ostane u klubu, radi sa Lujom van Galom, uči od njega. Onda shvati da i sam želi da postane trener, ode u mali klub u Portugalu, dokaže se, ode u Porto, osvoji prvenstvo, Kup UEFA, Ligu šampiona... Taj čovek ima neverovatnu odlučnost u svemu što radi", govorio je Ferguson.

"Posle toga, dođe u Čelsi, osvoji ligu. Ode u Inter, osvoji ligu, uzme Ligu šampiona, pređe u Real, bude šampion..."

Ferguson se nadovezao...

"On nikada nije igrao fudbal, a kad smo već kod toga, recite mi koliko predsednika klubova u Evropi je spremno da da posao nekome ko nikada nije igrao fudbal? Skoro nijedan. Ali, on je uspeo. On je dokaz da svako ko iskreno želi da bude dobar u nečemu, ima šansu. Niko ne bi trebalo da dozvoli da mu prepreke stoje na putu ostvarenja snova, a Murinjo je dokazao da ne postoji nemoguće", zaključio je inače hladni i rezervisani Ferguson.

Ostaje samo nejasno, kada već sve ovo misli o Murinju, zbog čega je za svog naslednika u Mančester junajtedu izabrao Dejvida Mojesa, a ne Murinja, koji se otvoreno nudio u medijima, a prema pisanju španskih novinara skoro da je doživeo nervni slom kada je saznao da je Ferguson odlučio da ga nasledi Mojes.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC